Atrod 2009.gadā avarējušās "Air France" lidmašīnas atlūzas • IR.lv

Atrod 2009.gadā avarējušās “Air France” lidmašīnas atlūzas

27
2009.gada 14.jūnijā atrastais "Air France" lidmašīnas fragments. Avots: EPA/LETA

Ceturtajā mēģinājumā atrast lidmašīnas vraku pagaidām atrasti dzinēji un spārna daļas

Francijas izmeklētāji atraduši aviosabiedrības “Air France” pasažieru lidmašīnas atlūzas, kas 2009.gadā nogāzās Atlantijas okeānā, un cer atrast tās melnās kastes ar lidojuma datu ierakstiem, vēsta aģentūras BNS un REUTERS.

Lidmašīna “Airbus A330” ar 228 cilvēkiem avarēja 2009.gada 1.jūnijā, reisā no Riodežaneiro uz Parīzi. Visi tajā esošie gāja bojā, un tā kļuva par lielāko katastrofu “Air France” vēsturē upuru skaita ziņā.

Šis ir ceturtais mēģinājums atrast lidmašīnas vraku un noskaidrot katastrofas cēloni. Meklēšanas darbi tika atsākti 25.martā. Tajā piedalās ASV zemūdens izpētes kuģis “Alucia”. Aviokatastrofas izmeklētāji cer atrast lidmašīnas melnās kastes, jo atlūzu rajons ir samērā koncentrēts. Pašlaik ir atrasti lidmašīnas dzinēji un dažas spārna daļas.

Katastrofas oficiālais cēlonis nav zināms. Tiek uzskatīts, ka katastrofā ir daļēji vainojama “Airbus” ātruma sensoru nepareiza darbība, un “Air France” ir izpelnījusies pārmetumus par nepietiekami ātru reakciju uz ziņām par šo defektu.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu