Lēmumu par Vilka atstādināšanu varētu atcelt vēlreiz • IR.lv

Lēmumu par Vilka atstādināšanu varētu atcelt vēlreiz

30
Andrejs Terentjevs, F64

Dombrovskis apšauba, ka pāris dienās radušies jauni apstākļi Vilka atstādināšanai

Premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) neizslēdz, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša rīkojums par vietnieka atstādināšanu atkal tiks atcelts. Tā Dombrovskis sacīja piektdien intervijā Latvijas Radio 4, vēsta aģentūra BNS.

“Stipri apšaubu, ka vienas vai divu dienu laikā būtu parādījušies jauni apstākļi, kas dotu pamatu atkal atstādināt no amata Vilka kungu. Man šādas informācijas nav. Nebūšu izbrīnīts, ja atkal vajadzēs šādu lēmumu atcelt,” radio pastāstīja Dombrovskis.

Savukārt aģentūra LETA, atsaucoties uz premjera preses sekretāri Līgu Krapāni, vēsta, ka Dombrovskis pats šobrīd neplāno atcelt kārtējo Vilnīša rīkojumu Vilka atstādināšanu no pienākumu pildīšanas.

Aģentūrai BNS Krapāne piektdien norādīja, ka “Vilnīša rīcība ir klasificējama, kā augstākstāvošās amatpersonas likumīgu norādījumu ignorēšana un šis apstāklis būtu izvērtējams ģenerālprokurorā vadītās komisijas sēdē, kura vērtē Vilnīša atbilstību ieņemamajam amatam.”

Jau ziņots – lai arī premjers trešdien atcēla Vilnīša rīkojumu par KNAB priekšnieka vietnieka atstādināšanu no amata, Vilnītis ceturtdien pēcpusdienā Vilku atstādināja vēlreiz. Iepriekš Vilks KNAB priekšnieka rīkojumu pārsūdzēja premjeram, bet šoreiz Vilks jau domā par vēršanos tiesā. Dombrovskis atcēla Vilnīša rīkojumu, norādot, ka Vilnīša rīkojums ir uzskatāms par prettiesisku, jo konstatēta tā neatbilstība Darba likumam.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga aģentūrai BNS pavēstīja, ka Vilnītis ceturtdien izpildījis Dombrovska rezolūciju un atjaunojis Vilku amatā, taču pēc tam KNAB priekšnieks atkārtoti atstādinājis no amata Vilku uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku. Vilks arī pēc atjaunošanas darbā turpinot nepildīt Vilnīša tiešos rīkojumus, kā arī neizsniedz ar PHARE projektu saistītos dokumentus. Vilks arī atsakās sniegt pēc būtības paskaidrojumus disciplinārlietas izmeklēšanas komisijai, tādējādi ar to nesadarbojoties, kas traucē veikt objektīvu un vispusīgu lietas izmeklēšanu, klāstīja KNAB pārstāve.

Komentāri (30)

mary75 01.04.2011. 15.00

Patreiz valstī ir divi galvenie klauni, kas šo valsti vēlas pataisīit par cirku, lai nelabvēļi priecātos – Lembergs un Vilnītis.
Un, ja tā ieskatās viņu fizionomijās, kaut kur abi ir pat līdzīgi.
“Apgarotas” sejas, kā vienam, tā otram, ko te citu pateiksi.
Ne par velti saka – seja ir dvēseles spogulis.

+20
0
Atbildēt

1

    Edmunds Zālīte > mary75 01.04.2011. 18.46

    tie ir 2 redzamākie, diemžēl tādu ir daudz, pat neskaitot vēlētājus, kuri balso par smagos noziegumos apsūdzētajiem.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 01.04.2011. 14.45

Vilnītis ir nostājies pret Dombrovski, bet sabiedrība, prokuratūra, un viņa paša vadītā uzņēmuma augstākās amatpersonas pret pašu Vilnīti. Bet varbūt tas ir aprīļa joks? Cik ilgi tā māžošanās turpināsies? Cik ilgi par mūsu naudu tiks attīstīts šis cirks? Cik ilgi viens “varenais” varēs ņirgāties gan par valdību, gan par nodokļu maksātajiem?

+15
0
Atbildēt

0

mary75 01.04.2011. 15.08

Pilnībā piekrītu, un jau pārskaitīju šim godavīram 100 latus.
Nost ar KNAB, brīvību Futbolam!
Visi uz mītiņu -” brīvību Vaškevicam” rīt 12.00 pie Ministru kabineta!

+14
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > mary75 01.04.2011. 19.46

    to dzeris49
    Nu gan nožmiedzies. Es novilku pēdējo kreklu un noziedoju vairāk.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu