Visvairāk speciālbalvu festivālā ADwards - IR zīlītei • IR.lv

Visvairāk speciālbalvu festivālā ADwards – IR zīlītei

32
adwards.lv
Dita Krauze

Žūrijai iesniegti 217 darbi radošo industriju jomā

Piektdien IV radošās izcilības festivāla „ADwards” apbalvošanas ceremonijā klubā „Godvil” ar izcilības ordeņiem apbalvoti meistarīgākie aizgājušā gada Latvijas radošo industriju veikumi. No 217 darbiem 15 kategorijās ar 1. un 2. pakāpes ordeņiem apbalvoti 14 darbi, pārsvarā grafiskā dizaina kategorijā. Īpašu žūrijas uzmanību izpelnījās interneta vietne aita.lv, savukārt visvairāk specbalvu tika pasniegts Voldemāram Dūdumam par darbu “IR zīlīte”, informē festivāla organizētāji.

Žūrijas priekšsēdētājs, starptautiskās aģentūras “DDB” Stokholmas biroja mākslinieciskais direktors, vairāku starptautisko balvu saņēmējs Sīmons Higbijs atzīmē, ka Latvijā ieradies, nezinot, ko sagaidīs. “Taču, vērtējot iesniegtos darbus un izraugoties labākos, esam atklājuši ko fantastisku – īstu, skaidri izteiktu latviešu stilu. To raksturo nevainība, svaigums, brīvība un skaidra dizaina valoda. Tas nav manāms vien pāris darbos – bet brīvi plūst pāri visiem labākajiem piemēriem visās iespējamās formās. Tas ir stils, ko jums, latviešiem, vajadzētu lolot, ar ko vajadzētu lepoties, ko vajadzētu eksportēt uz citām pasaules valstīm, gluži kā Ziedrija ir eksportējusi savu stilu un domāšanas veidu,” paudis Higbijs.

Pirmās pakāpes meistarības ordenis kategorijā “Televīzija” pasniegts aģentūras “McCann World Group” klienta SIA “Latfood” pasūtītajai “Ādažu čipsu” kampaņai “Kartupeļa ciltskoks” un filmu studijai “Tritone Studio” par grupai “Soundarcade” veidoto videoklipu dziesmai “Hunt Royal”, vēstī portāls 7guru.lv

Kategorijā “Grafiskais dizains” pirmās pakāpes meistarības ordenis piešķirts aģentūrai “Mooz!” par klientam “Tele2” izstrādāto “Zelta Zivtiņas Superkombo” tēlu, “Asketic” par klientam “Aerodium” izstrādāto vizuālo identitāti izstādē “Expo 2010” un SIA “Cita Lieta” par izstrādāto iepakojumu roku ziepēm “pien-Dairy Spa”.

Savukārt kategorijā “Digitālie risinājumi” galveno balvu saņēma aģentūra “Cube” un “Aita.lv” par izstrādāto mājaslapu “Aita.lv” jaunai modes kolekcijai. Mājaslapas izstrādātāji saņēma arī “DigitalGuru” speciālbalvu. Otrās pakāpes izcilības ordenis kategorijā “Televīzija” piešķirts žurnāla “Ir” pasūtītajai un aģentūras “Guilty” realizētajai izdevuma abonēšanas kampaņai.

Tāpat otrās pakāpes izcilības ordeņus kategorijā “Grafiskais dizains” saņēma Marita Stelpa par izveidoto skrejlapu klientam “Animals Party” un kafejnīcas-bāra “Miit” izgatavotie pasākumu plakāti, aģentūra “Young&Hungry” par klientam SIA “A.Dew” izstrādāto tēla risinājumu lācītim “Hugu” un latviešu dizaina darbnīca “Rijada” par izstrādāto korporatīvo stilu, kā arī Kārlis Stiģis par grupas “Triānas parks” albuma “EnterTainmen” vizuālo risinājumu.

Kategorijā “Digitālie risinājumi” otrās pakāpes ordeni saņēma aģentūra “Cube” par klientam “Ladria” izstrādāto interneta mājaslapu “Eksperiments 2,5 promiles” un Voldemārs Dūdums par žurnāla “Ir” tvitera projektu “Zīlītes”. Arī vortāla “7guru” balvu saņēma “Ir” tvitera projekts “Zīlītes”, savukārt žūrijas priekšsēdētāja speciālbalvu saņēma mājaslapa “Aita.lv”.

Vairumtirdzniecības kompānijas “Antalis” speciālbalvas saņēma Kristaps Epners par klientam “Laikmetīgas mākslas centrs” izstrādāto dizainu grāmatai “90tie. Laikmetīgā māksla Latvijā” un Aleksandrs Bētiņš par darbu “Attiecības atdzīvina” klientam “Tele2”.

Uzdevumu kategorijā balvas saņēma Aija Baumane par tipogrāfijas “Dardedze hologrāfija” uzdevuma risinājumu, Māris Upenieks par “Tele2”, Gints Skulte par “Radio 101”, kā arī Uldis Januss un Maksims Kušnarevs par “diena.lv” uzdevumu. Savukārt tautas balsojumā par labāko tika atzīta “Inspired” un “Abnormal” kampaņa klientam “Pica Lulu” – “Notiesā šķēli!”.

 

Komentāri (32)

Ernests Pilsums 27.03.2011. 20.12

Paši rīkoja, paši uzvarēja – :D “izcilo” prostitūtu salidojums…

0
0
Atbildēt

0

dro 26.03.2011. 15.34

Lauri, apsveicu!:))

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu