Pabalstu "iesaldēšanu" prasa arī starptautiskie aizdevēji • IR.lv

Pabalstu “iesaldēšanu” prasa arī starptautiskie aizdevēji

32
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Pabalstu ierobežojumiem vajadzētu būt līdz brīdim, kamēr Latvija pievienosies eirozonai

Ierobežojumiem dažādiem pabalstiem vajadzētu būt spēkā līdz brīdim, kamēr Latvija pievienosies eirozonai, un to prasa arī starptautiskie aizdevēji, Eiropas Komisija, komentējot valdības plānu saglabāt 2009.gadā noteiktos ierobežojumus slimības, maternitātes, paternitātes, vecāku pabalstiem un bezdarbnieku pabalstam līdz 2014.gada 31.decembrim, otrdien žurnālistiem teica finanšu ministrs Andris Vilks (“Vienotība”), vēsta aģentūra LETA.

Viņš norādīja, ka arī dažādās citās valstīs pārlieku lielā budžeta deficīta problēmas risināšanai tiek izmantoti līdzīgi risinājumi. “Ja mainās ekonomiskā situācija – ir labāki rādītāji, labāk iekasē nodokļus, varam būt elastīgāki, bet uz bāzi jābūt konservatīviem,” norādīja ministrs. Viņš teica, ka arī no aizdevēju puses ir prasība par bāzes saglabāšanu. Kā teica ministrs, patlaban par pabalstu samazināšanu pagaidām netiek spriests.

Skaidrībai par pabalstu “iesaldēšanu” jābūt tuvākajās valdības sēdēs. Otrdien valdība vēl nelēma par šo jautājumu. Sēdē nepiedalījās labklājības ministre Ilona Jurševska (ZZS), un lēmuma pieņemšana tika atlikta uz nedēļu.

Pabalstu izmaksu ierobežojums noteiks, ņemot vērā, ka tuvākajos gados tiek plānots būtisks valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta deficīts. Šāda regulējuma mērķis ir sociālās apdrošināšanas sistēmas stabilitātes nodrošināšana, sniedzot personām pilnvērtīgus valsts sociālās apdrošināšanas pakalpojumus un nodrošinot sabiedrības labklājību, teikts likuma grozījumu anotācijā.

Nosakot šādus ierobežojumus, speciālajā budžetā tiek iegūti papildu līdzekļi – 2013.gadā tiks ietaupīti 25,83 miljoni latu un 2014.gadā – 26,42 miljoni latu. Pastāvot būtiskam speciālā budžeta deficītam, arī šāds relatīvi neliels ietaupījums ir nozīmīgs, teikts likuma grozījumu anotācijā.

Komentāri (32)

lebronj2356 22.03.2011. 19.49

Uz pabalstiem sēdētāji mums nav vajadzīgi, tas ir fakts. Taču jāapzinās, ka Latvijā valda sava veida komunisma un feodālisma paveids, kas izpaužas apmēram tā :

1) Būt nabagam ir forši, jo var saņemt dažādus pabalstus, daudzi pakalpojumi par velti, daudzi nodokļi atkrīt, jo vienkārši nekas nepieder.
2) Būt bagātam ir vēl labāk, jo progresīva nodokļa nav, lielas ēnu ekonomikas priekšrocības, korupcija, ja vēl draugi un radi starp politiķiem, tad vispār uz urrā
3) Bet ļoti, atvainojiet, sūdīgi, ir būt vidusslāni – alga knapi pietiek vitālām funkcijām, bet iekasēs pēc pilnas programmas gan par darbu, gan par visu īpašumu – auto nodoklis, NĪN, PVN, utt. Ja pats esi uzņēmējs un godīgi maksā visus nodokļus, tad še tev , ”idiotam”, vēl ko pamaksāt.

Iepriekšminētais arī ir par iemeslu, kāpēc Latvija paliek tukšāka un kļūst par paradīzi bagātniekiem un trūcīgiem(nereti slaistiem un dzērājiem), bet vidusslānis, kas ir jebkuras normālas valsts pamatā bankrotē vai laižas projām. Ā un vēl, mums ir dārga pārtika un pirmās nepieciešamības preces, toties lēts alkohols, cigaretes un azartspēles !

+11
-1
Atbildēt

3

    peerku > lebronj2356 23.03.2011. 14.58

    Krix, varu tikai pekrist. :(

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > lebronj2356 22.03.2011. 20.12

    Diemžēl esmu nonācis pie secinājuma, ka lāpītāji&dīrātāji savā veidā ir gandrīz tikpat kaitīgi kā gāzētāji – jo ne vieniem, ne otriem nav vīzija ko mēs vēlētos pēc 10-20 gadiem, skaidrība par pamatvērtībām, bet gan dažādu tūlītēju pasākumu pārbagātība un paklausība pa labi un kreisi, jo, atkal, nezin ko paši grib ! Ne vienu un arī otru valdīšana nav latviešu tautas un Latvijas iedzīvotāju vispār interesēs !

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    aivars_silins > lebronj2356 22.03.2011. 20.05

    Krix, pilnīgi piekrītu. Godīgi sakot, izskatās, ka ar Latviju ir cauri, jo tūlīt atvērsies Vācijas darba tirgus, un, domāju, baigi daudzi aizbrauks, es arī brauktu, ja būtu jaunāks, jo, izskatās, ka te nevienam valsts nākotne neinteresē, tikai, ka tikt kādos amatos, un citiem atkal interesē, kā izsprukt no soda par valsts izzagšanu. Atlikušajiem plēsīs vēl deviņas ādas, jo birokrātus neviens netaisās izdzenāt. Un daži ir tā iemācījušies dzīvot no visādiem pabalstiem, un tādu ir daudz. Mēs nespēsim tos visus uzturēt. Perspektīva diezgan švaka.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

CREATIVE TECHNOLOGIES, SIA 23.03.2011. 11.08

Pabalsti, apgriešana. Atceros gan tepat IR publicēto rakstu, ka ZZS piekrīt visam, kas skar nodokļu celšanu un naudas noņemšanu iedzīvotājiem, bet nekādi nepieļaus, ka tiek iznīcinātas partiju barotnes. Pretīgi.

+1
0
Atbildēt

0

jessdrthomas 23.03.2011. 12.21

Pirms aptuveni nedēļas lieliska publikācija bija “Kas jauns?” portālā –

http://ej.uz/PabalstuAferisti

par cilvēkiem, kam visu iespējamo pabalstu izmānīšana, kopumā tiekot pie Ls 300 mēnesī, kļuvusi par profesiju, kurā tiešām sasniegti spīdoši rezultēti.

Turklāt šis pseido-maznodrošināto fenomens ir vājprātā izplatīts.

Bet tam paralēli, gaudas visos iepējamos medijos – “cilvēki novesti līdz galīgai nabadzībai, valdība viņiem grib atņemt pēdējo, cerību nav nekādu”.

Kamēr “cilvēki” tikai gardi nosmej un dodas uz iepētīt uz “Elkoru” jaunāko “Bang & Olufsen” mājas kinozāli.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu