Japānas nelaimi izmanto kaitīgo programmu izplatīšanai • IR.lv

Japānas nelaimi izmanto kaitīgo programmu izplatīšanai

33
Raitis Plauks, F64

Eksperti aicina neklikšķināt uz saitēm e-pastos no nepazīstamām personām

Ļaunprāši Japānas zemestrīci un cunami izmanto, lai izplatītu kaitīgo programmatūru, konstatējušas datu drošības kompānijas, vēsta aģentūra LETA.

Par attiecīga satura surogātpastu izsūtīšanas kampaņu brīdina “M86 Security” un “Kaspersky Lab”, ziņo portāls “ZDNet”.

Kā norāda eksperti, daļa e-pastu ir amatieriski, citi pienāk kā informatīvs ziņojums it kā no mikroblogu vietnes “Twitter”, kas vēsta par šajā lapā saņemtajiem ziņojumiem. E-pasta vēstulēs tiek solīti video par “Ciematu, kam izdevies paglābties no cunami”, to, kā “Japānas cunami sasniedz Jaunzēlandi”, kā “Sieviete stāsta, kā izbēgusi no cunami”.

“Kaspersky Lab” informē, ka šāda satura e-pasti var ietvert kaitīgās saites. Uzklikšķinot vēstulē iekļautajai saitei, tiek atvērta inficēta interneta lapa, no kuras notiek kaitīgo programmatūru instalēšana datorā. Upura interneta pārlūks pēc inficēšanas sāk rādīt reklāmjoslas.

Interneta tehnoloģiju portāli vēsta arī par Japānas nelaimes izmantošanu, lai iekļūtu meklētājos un ievilinātu interneta lietotājus inficētajās lapās. Pateicoties aktuālajai tēmai, šādas lapas kaut uz īsu brīdi nonāk populārāko vidū tādos meklētājos kā “Google” un “Bing”. Tas ir izplatīts veids, kā lietotājiem likt instalēt kaitīgo programmatūru – viltus antivīrusa aizsardzību vai sistēmas uzturēšanas rīkus.

Paziņojumus par dabas katastrofām un citus pasauli satraucošus jaunumus ļaunprāši mēdz izmantot bieži. Eksperti iesaka informāciju meklēt uzticamās vietnēs un neklikšķināt uz saitēm, kas tiek atsūtītas elektroniski no nepazīstamām personām. Uzmanīgi jāizvērtē arī dažādos sociālajos tīklos redzamās saites.

Japānā 11.martā notikušajā postošajā zemestrīcē un tās izraisītajos cunami oficiāli apstiprinātais bojāgājušo skaits pirmdien pieaudzis līdz 8649 cilvēkiem. Vēl 13 262 cilvēki ir pazuduši bez vēsts.

 

Komentāri (33)

ievuliitis 21.03.2011. 21.15

Krieviem ir paruna – Заставь дурака богу молиться, он и лоб расшибёт!
Tas tieši par Veltu Kaktiņu. Viņa savā pārcentībā jau tik šausmīgi visiem apnikusi, ka pat daži, kas apsvēra – iet, vai neiet, tagad noteikti neies:))

+2
-1
Atbildēt

0

Linda 21.03.2011. 19.19

daudzi tomēr ies protestēt http://youtu.be/D72xEes__kM

0
-6
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > Linda 21.03.2011. 19.26

    Vai tev tiešām citas vietas nav, kur spamot?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu