"Būt mīlētai" sākums • IR.lv

“Būt mīlētai” sākums

25

Šodien Latvijas Televīzija (LTV) pārraidīs pirmo jaunā seriāla “Būt mīlētai” sēriju.

Seriāla pirmizrādes LTV 1.kanālā būs divas – šodien plkst.21.35 un rīt, 21.martā, plkst.20. Turpmāk seriālu varēs skatīties no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst.20, ziņo aģentūra LETA.

Seriāla centrā ir ģimenes ārste Ieva – stipra sieviete, kura atrod spēku veidot gan harmonisku ģimenes dzīvi, gan paralēli attīstīt pašai savu privātpraksi. Ievas pasauli apdzīvo viņa pati, abas meitas, vīrs, pļāpīgā kaimiņiene un azartiskā draudzene. Viņas namu apmeklē gan pacienti, gan uzticami draugi, un mums ļauts ieskatīties viņu pilnasinīgo ainiņu virknējumā, ko sauc par dzīvi.

Galveno lomu seriālā spēlē Zane Jančevska. Vēl lomās būs tādi aktieri kā Agnese Zeltiņa, Dita Lūriņa-Egliena, Mārtiņš Vilsons, Līga Liepiņa, Normunds Laizāns, Jānis Reinis, Artis Robežnieks.

Jau ziņots, seriāla režisors un scenārija autors Māris Martinsons žurnālistiem pauda prieku, ka viņam ir dota iespēja atkal strādāt Latvijā. “Doma par šādu seriālu man radās jau pirms laba laika, un ļoti priecājos pēc 15 gadu darba Lietuvā atgriezties atpakaļ šeit,” stāsta Martinsons, piebilstot, ka seriāla ideja nav aizņemta ne no viena cita seriāla.

“Šis, protams, patlaban mums ir vēl meklējumu laiks. Taču mūsu mērķis ir runāt ar skatītāju par ikdienišķām lietām un uzrunāt viņu, lai rastos pozitīva sajūta, ka nav nemaz tik slikti. Ceru, ka šis projekts būs vairāk nekā gada, divu vai trīs gadu garumā,” stāsta Martinsons.

Viņš uzskata, ka agrākā situācija, kad Latvijā bija tikai viens pašmāju seriāls, neveidoja produktīvu gaisotni profesionālajās aprindās, tādēļ režisors cer, ka seriāls “Būt mīlētai” rosinās jaunu ideju rašanos.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots atzīmē, ka sarunas par seriāla uzņemšanu ar režisoru Martinsonu ilgušas pusotru gadu. Kots stāsta, ka ar seriālu tā veidotāji vēlējušies panākt, lai katram rodas sajūta, ka “esam viens otram tepat blakus, un likt padomāt par to, cik laimīgi katrs esam, cik ļoti mūs mīl citi un kāpēc”.

Viņš arī norāda, ka salīdzināt un vilkt paralēles LTV seriālam ar kanālā “TV3” redzamo “Ugunsgrēku”, kas ir LTV seriāla “Neprāta cena” turpinājums, nevajadzētu un neesot pamata. “Tie ir divi dažādi seriāli ar dažādiem žanriem, un esmu priecīgs, ka Latvijā tagad būs nevis viens, bet divi pašmāju seriāli,” uzskata Kots.

Seriāla tapšanā patlaban ieguldīti 53 000 latu, bet vienas sērijas filmēšana izmaksā aptuveni 2000 latu. Kopumā līdz gada beigām paredzētas aptuveni 100 sērijas ar pārtraukumu vasaras periodā.

Kots stāsta, ka pagaidām līdzekļus LTV izdevies atrast no iekšējiem līdzekļiem, kas papildus iekrāti pēc pagājušajā gadā notikušajām 10.Saeimas vēlēšanām. Taču, vai finansējums būs arī nākamgad, Kots vēl nezina.

Seriāla māksliniece ir Ilva Kļaviņa, producente – Linda Krūkle, mūzikas sacerējis Goran Gora, seriāla kostīmu māksliniece ir Dita Ulmane, bet grima māksliniece – Liāna Repule. Seriāls tapis sadarbībā ar filmu studiju “Krukfilms”.

 

Komentāri (25)

Aivars Krauklis 20.03.2011. 19.54

Reklāma pārliecina – būs, būs…, kas? – atvainojos, netā lamuvārdus cenšos nerakstīt, tomēr šoreiz grūti noturēties.
Un tad vēl: “…Seriāla tapšanā patlaban ieguldīti 53 000 latu…”. Valsts valodā laikam pareizi būtu: “Pē!Pē!”

0
0
Atbildēt

0

tetrapack 20.03.2011. 11.48

Kārtējā ziepene ne par ko?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu