Valsts prezidenta vēlēšanu sabiedrisko padomi veidos rudenī • IR.lv

Valsts prezidenta vēlēšanu sabiedrisko padomi veidos rudenī

28
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Āboltiņa uzskata – padomi veidojot pirms vēlēšanām, tās diskusijas var tikt politizētas

Sabiedrisko padomi par Valsts prezidenta izvēlēšanās kārtību plānots veidot rudenī, otrdien žurnālistiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL, “Vienotība”), vēsta aģentūra BNS.

Viņa paskaidroja, ka šajā padomē, pēc viņas domām, jāpiedalās visiem politiskajiem spēkiem un visiem to līderiem, ko Āboltiņa arī cer noorganizēt. Padomi veidojot neilgi pirms prezidenta vēlēšanām, tās diskusijas var tikt politizētas. “Lai noņemtu jebkādu šaubu ēnu par procesa politizēšanu, padome darbu sāks rudenī. Debatēm ir jānotiek nevis par personām, bet gan par procesu un praksi,” teica Āboltiņa.

Viņa uzsvēra, ka padome neizvirzīs konkrētus kandidātus, bet gan diskutēs par prezidenta izvēlēšanos. Āboltiņa arī aicināja iedzīvotājus aktīvi izteikt viedokli par Valsts prezidenta ievēlēšanu procesu. “Saeima ir atvērta iedzīvotāju viedokļiem un ierosinājumiem, tā ir neatņemama demokrātiska procesa sastāvdaļa. Mēs iedzīvotāju iniciatīvas augstu vērtējam, mēs tās apkopojam, izvērtējam un ieklausāmies tajās,” norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Padomes uzdevums būs uzklausīt politisko partiju, sabiedrisko organizāciju, valststiesību lietpratēju un plaša pilsoņu loka viedokļus, meklēt iespējami plašu vienprātību par svarīgākajām Valsts prezidentam nepieciešamajām zināšanām, pieredzi un reputāciju.

Valsts prezidenta vēlēšanu sabiedriskajā padomē tiks aicināti visu Saeimā pārstāvēto politisko spēku līderi un pārstāvji, bijušie Valsts prezidenti un Satversmes tiesas vadītāji, kā arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas un Ārlietu komisijas vadītāji. Tāpat padomes diskusijās plānots aicināt piedalīties sabiedrības pārstāvjus.

 

Komentāri (28)

dro 15.03.2011. 12.30

Āboltiņai kārtējā muldēšana un darbības imitācija. Kas traucēja nosaukt Zatleru, šodien jau bez Brigmaņa atļaujas vairs nedrīkst:) Nedrīkst vairs pat paust savu viedokli.
Manuprāt pat ezim skaidrs, ja neievēlēs Zatleru, tad jebkurš cits būs sliktāks par viņu. Kas vada Vienotību – stulbums vai sile? Pēc vēlēšanām sāka slikti, iespējams, ka skaļā amatu dalīšana bija tikai ziediņi…

+10
-1
Atbildēt

0

disassociative 15.03.2011. 12.42

Kaut kā regulāri pēdējā laikā pieķeru sevi pie domas, ka man pretīgi lasīt jebkādas politiskās ziņas. Pārspēlējušies savas politiskās spēlītes tur augšā tā, ka galīgi vairs nesaprot, kas apakšā notiek. Izskatās, ka šobrīd galvenā problēma valstī ir prezidenta vēlēšanas. Bet nu auuuū, politikāņi, mēs te apakšā vēl esam! Vēl jums nav izdevies mūs visus iznīcināt vai aizdzīt emigrācijā!

+7
0
Atbildēt

1

    lebronj2356 > disassociative 15.03.2011. 13.15

    Mjā vienkārši riebjas klausīties tās tukšās vāvuļošanas, kamēr inflācija pieaug, pirktspēja krīt un Latvija paliek tukšāka. Kāda jēga šādu komiteju taisīt kaut kad, ja zināms, ka tagad nekas nemainīsies prezidenta ievēlēšanas kārtībā. Vienotības reitingi brauc lejā pēc šādās bakstīšanās un neizskatās, ka viņus pašus tas satrauktu !
    Par Kandidātiem runājot, man bija ļoti žēl, kad Levits pateica sākotnēju nē par labu Zatleram – nu vajag mums protams saturīgāku prezidentu(kategorisku nē Lembergam, Āboltiņai vai Ēlertei).

    P.S. Un tās bažas ko te daži tā izsaka nav pamats tam, lai neturpinātu virzīties uz tautas vēlētu prezidentu…Lemebrgs nav saule, kas mūžam debesīs !

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Uldis Kaldre 15.03.2011. 12.25

Āboltiņa tā pat kā Mūrniece ir lielākās Vienotības reitinga noēdājas. Tā tik turpiniet, dāmas!

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu