Lems par kandidātiem prezidenta amatam • IR.lv

Lems par kandidātiem prezidenta amatam

16
Foto: Ieva Cika, LETA
Indra Sprance

Brigmanis: Dombrovskis ir “Vienotības” varas centrs

Zaļo un Zemnieku savienība ( ZZS) un apvienība “Vienotība” par Valsts prezidenta amata kandidātiem sāks spriest pēc divām nedēļām, šodien vienojušies abi koalīcijas partneri.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis žurnālistiem pēc ZZS valdes sēdes sacīja, ka koalīcijā lēmuma pieņemšanu šajā jautājumā kavējot apstāklis, ka “Vienotībai” ir vairāki “varas centri” un ZZS īsti nezinot, ar ko runāt. “Patreiz mums ir ļoti grūti “Vienotībā” identificēt varas centru, ar kuru runāt par nākošo prezidentu,” sacīja Brigmanis.

Brigmanis un premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja, ka pārrunājuši šo jautājumu un tikuši skaidrībā, kurš būs “Vienotības” varas centrs šajā jautājumā – tas būs premjers Dombrovskis.

Gan Brigmanis, gan Dombrovskis atkārtoti apliecināja, ka pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nopietns kandidāts šim amatam. Tiesa, Dombrovskis apšaubīja, vai koalīcijas sanāksmē pēc divām nedēļām jau izdosies vienoties par kādām kandidatūrām šim amatam.

 

Komentāri (16)

brigita_damme_rtk_lv 14.03.2011. 22.49

Dziesma ne par ko…
“Gan Brigmanis, gan Dombrovskis atkārtoti apliecināja, ka pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nopietns kandidāts šim amatam.”
Jocīgi izklausītos, ja politiķi teiktu, ka Zatlers ir smieklīgs kandidāts.

+6
-1
Atbildēt

1

    putekliic > brigita_damme_rtk_lv 15.03.2011. 08.36

    Bet Zatlers taču vēl publiski nemaz nav paziņojis, ka taisās kandidēt, bet šie jau publiski viņu dēvē par kandidātu! Skaidrs, ka tas viss ir blefs. Bet tas, ka ZZS nav sapratuši, kas ir V varas centrs, gan varētu būt taisnība, jo ZZS “varas centrs” ir tik spilgti izteikts, ka pat muļķīgi būtu atgādināt kurš tas ir. Tas tiešām ir nozēlojami, ka Kompartijas 1.sekretārs pēc 20 Latvijas neatkarības gadiem ir atslēgas figūra pašreizējā Latvijas varas konstrukcijā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Agnese Cimuška 15.03.2011. 01.34

Smieklīgi ,ja nebūtu tik skumji -cik var lēkāt pēc pakalpiņa ala Brigmaņa stabules ?!

+3
0
Atbildēt

0

Normunds 14.03.2011. 21.40

Ko tur vēl lems? Lai tak “varas centrs” to vienkārši nepajautā pašai varai – Lembergam

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu