Nodibina "Vienotības" Rīgas nodaļu, to vadīs Olafs Pulks • IR.lv

Nodibina “Vienotības” Rīgas nodaļu, to vadīs Olafs Pulks

42
Politisko partiju apvienības "Vienotība" veidojošo partiju Rīgas nodaļu kopsapulce

Kopsapulcē pieņemta rezulūcija, kas paredz partiju sadarbību

Šodien gandrīz vienbalsīgi, diviem delegātiem atturoties, kopsapulcē tika pieņemts lēmums par politisko partiju apvienības “Vienotība” Rīgas nodaļas izveidošanu, par kuras valdes priekšsēdētāju ievēlēja Olafu Pulku (“Jaunais laiks” – JL), ziņo LETA.

Par “Vienotības” Rīgas nodaļas valdes priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēja Sanitu Stelpi (“Pilsoniskā savienība” – PS) un Uvi Tomu (“Sabiedrība Citai politikai” – SCP). Valdē darbosies Jānis Mārtiņš Zandbergs, Andris Ulāns, Loreta Skaburska, Valdis Šakars, Juris Zvirbulis un Ieva Graudiņa.

“Vienotības” Rīgas nodaļas kopsapulce pieņēmusi arī rezolūciju, kurā norāda uz nepieciešamību veicināt un nostiprināt apvienību veidojošo partiju sadarbību visos līmeņos, īpaši uzsverot partiju nodaļu biedru sadarbības nozīmi.

Rezolūcijas autori aicina veicināt atvērtas, sabiedrībai pieejamas, atklātas un godīgas partijas izveidi. “Mēs, Rīgas nodaļu biedri, esam gatavi rādīt piemēru sadarbībai ceļā uz vienotu mērķi un kopēju partiju,” teikts rezolūcijā.

Rezolūcijā uzsvērta nepieciešamība, apvienojot spēkus, piedāvāt skaidrus, uz attīstību vērstus risinājumus, lai uzlabotu rīdzinieku dzīvi. “”Vienotība” ir vienīgā alternatīva vecās politikas nomaiņai Rīgā, tai jākļūst par spēku, kas uzvarēs 2013.gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā,” uzsver apvienības biedri, apņemoties nodrošināt drošu un stabilu atbalstu “Vienotības” Rīgas domes deputātiem, kuri jau ir izveidojuši “Vienotības” bloku, apvienojot PS un JL frakciju deputātus.

Jau ziņots, ka šodien notiek politisko partiju apvienības “Vienotība” Rīgas nodaļas dibināšanas kopsapulce. “Vienotību” veidojošo partiju – “Jaunais laiks” (JL), “Pilsoniskā savienība” (PS) un “Sabiedrība citai politikai” (SCP) – Rīgas nodaļu biedri kopsapulcē plāno lemt gan par kopīgas triju partiju apvienības Rīgas nodaļas izveidi, gan apstiprināt kopīgu Rīgas nodaļas valdi un ievēlēt valdes priekšsēdētāju.

“Vienotības” veidojošo partiju Rīgas nodaļas ir visplašāk pārstāvētās partiju nodaļas Latvijā. Turklāt divas no apvienības partijām – JL un PS – jau izveidojušas kopīgu politisko bloku Rīgas domē. Lēmums apvienot spēkus arī vienotā Rīgas nodaļā ir nozīmīgs posms “Vienotības” turpmākai saliedēšanai un pārtapšanai vienā partijā.

 

Komentāri (42)

mary75 12.03.2011. 20.07

Ātri nomainīt veco politiku, dabiski, nav iespējams, bet, izsklatās, ka V to nemaz sevišķi nevēlas darīt un labprāt spēlē pēc Lemberga noteikumiem – iesaistas dažādos aizkulišu darījumos, piekopj arvien lielāku slepenību, kaut vai pēdējais Dombrovska paziņojums, ka viņš, lūk nedrīkstot nosaukt savu prezidenta kandidātu, kamēr nav saskaņojis to ar ZZS – tas jau kļūst anekdotiski, sevišķi ņemot vērā, ka ZZS neko nesaskaņo, bet atklāti uzmet vienotību kad tikai tai vajag, atklāti par to ņirgājoties.
Ar to prezidenta kandidātu arī – būtu sen nosaukuši Zatleri, nekas labāks būt nevar pie šās Saeimas, tikai sliktāks, tā vietā lai muļļātos un it kā meklētu nezin ko.
Var jau iet uz kompromisiem, bet nu jau V sāk izskatīties smieklīga, iespaids, ka tās virsuzdevums ir tikai pēc iespējas nekaitināt un izpatikt Lembergam, aizbildinoties ar valdības stabilitāti, tikai, kam tāda stabilitāte, kur Dombrovskis bez ZZS atļaujas pat prezidenta kandidātu nedrīkst nosaukt, vajadzīga?
Vai nu viņi patiešām nesaprot, ka viņu vienīgais ierocis cīņā ar Lembergu ir atklātība un savu vēlētāju informēšana un atbalsta meklēšana pie tiem, vai nu izliekas, ka neko nesaprot un neko nelasa un nedzird, ne Ozoliņa komentārus, neko, jo visi ļoti labi iejūtušies savās kārotajās vietiņās un ne par kādu cenu negrib riskēt tās zaudēt.
Katrā ziņā, no malas izskatās, ka nevis politika mainās, bet, V mainās, lai būtu atbilstoša vecajai politikai.
Un tā ir stratēģiska kļūda, pat, ja taktiski ir kādi īslaicīgi ieguvumi, jo par V balsoja tie, kas gaidīja citu politiku.
V vēlētājs nav dumjš, saprot, ka politikā jāiet uz kompromisiem, bet, dažas lietas prasītos pēc paskaidrojumiem, kā arī V derēja uzklausīt šo un to, ko raksta tās atbalstītāji.

+15
-3
Atbildēt

7

    piziks > mary75 13.03.2011. 00.17

    Kādēļ lai jaunajiem neatšķirtos: vērtē pēc ārējām pazīmēm — izskatās mierīgs, solīds. Īvāna džemperīšu un Gorbunova cukurlokas mutācijas. Jaunajiem veselība vēl ir un par pensijām domāt nekāda pamata. :)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 12.03.2011. 21.29

    …dzeri…izlasīju un esam jau to izrunājuši!…bet nolaisties līdz līmenim – “muļķis! – pats tāds!”…arī nav jēgas!…var kritizēt, neviens tur nav svētais, bet nevajag pārraugt nepārtrauktā negatīvismā…šovakar “Panorāmā” interesanti bija pavērot ļaužu vērtējumus par V.Dombrovski…ja pamanīji, tad tieši jaunās paaudzes vērtējums radikāli atšķīrās…un tas priecē!…

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    dancis4 > mary75 13.03.2011. 11.15

    no malas izskatās, ka nevis politika mainās, bet, V mainās, lai būtu atbilstoša vecajai politikai.
    ______________________

    V listi iemetu pēdējās vēlēšanās, ar smagu sirdi vēlētu arī šodien, bet vai būs kāda jēga par viņiem balsot rīt – nudien sāku šaubīties. Dzeris skarbi pateicis, kāpēc .

    Japāņi uzcēluši savu valsti no gruvešiem un, esmu pārliecināts, uzcels atkal. Ne viņiem izrakteņu, ne draudzīgas kaimiņvalstis – viss panākts ar godprātīgu darbu un godīgu politiku (kur ministrs, piemēram, atkāpjas pārsimts latu dēļ). Man ir kauns japāņu priekšā, ka mēs savu dievzemīti nespējam ne uzturēt (nu, kaut vai ceļus), ne godprātīgi pārvaldīt. Varbūt būtu liederīgi valdību pilnā sastāvā nosūtīt pieredzes apmaiņā uz Japānu – varbūt arī viņi nokaunētos un beidzot sāktu strādāt.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 12.03.2011. 20.48

    …dzeri…izskatās, ka Tu arī sāc ieskrieties!…tikko pārspriedām, ka nepieciešams saskaņot viedokļus, tā nav sacensība – kurš pirmais izrunāsies, nosauks kādu, uzliks veto, nobremzēs…ja tā ir koalīcija, tad nepieciešams viedokļus saskaņot…vai tāpēc, ka ZZS spēlē ar negodīgām kārtīm arī otram jākļūst par šuleru?…kurš kuru apspēlēs?…nav visa sabiedrība tik aprobežota, lai nespētu izvērtēt notiekošo…

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 12.03.2011. 21.01

    http://www.ir.lv/2011/3/9/dombrovska-rekini – izlasi kaut vai Ozoliņa komentāru, ne es viens tā domāju.
    Un viedokļu saskaņošana nozīmē, ka arī ZZS saskaņo savus kandidātus ar V, nevis ar SC, tas nav arguments.
    Nav jākļūst par šuleru, bet, nevajadzētu arī kļūt par izsmieklu.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 13.03.2011. 11.59

    Ja visa vaina būtu pieredzes trūkumā, tad pietiktu, ka aizbrauktu tepat uz Igauniju, nevajag ne uz kādu Japānu, varu derēt, pēc gadiem 10 – 15 igauņi būs ES līderi visās jomās.
    Par nožēlu, visa vaina ir politiķu kvalitātē, un, attiecīgi pilsoņu kvalitātē un mentalitātē, lai cik nepolitkorekti tas arī skan.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 12.03.2011. 22.01

    Nu labi, redzēsim, kur tāda piekāpšanās politika aizvedīs un ar ko tas beigsies, pieredze rāda, ka, jo nekauņam vairāk piekāpjas, jo nekaunīgāks tas kļūst.
    Konkrēti pret Dombrovski un Vilku jau tās pretenzijas vismazākās, pretenzijas pret V kopumā, tāds iespaids, ka Lembergs to cenšas nolaist arvien zemāk, un viņam tas sanāk.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

janisvinodis 13.03.2011. 11.59

Deviņdesmito gadu otrajā pusē Olafu Pulku LTV ģenerāldirektora krēslā ”iebīdija” Latvijas Ceļš. Pēc kāda laika no krēsla ”izsvieda” par koķetēšanu ar Tēvzemei un Brīvībai. Nedomāju,ka šī persona ir kāda Jaunas politiskas domāšanas nesēja Latvijas politikā. Bet ja jau Vienotība viņam uztic Rīgu, tas liecina, ka mainās tikai kulītes, bet ne vēži.

+8
0
Atbildēt

0

mxblack 12.03.2011. 16.19

Nu atliek vien apsveikt ar šo nodaļas izveidošanu. Spēks ir Vienotībā, pārējais ir atkarīgs no apvienības darba un to izvērtēs vēlētājs.

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu