Frankofonijas aizjūras teritorijas • IR.lv

Frankofonijas aizjūras teritorijas

23

Frankofonijas nedēļas laikā Francijas Kultūras centrs (Rīgā, Elizabetes ielā 59) ielūdz uz diviem pasākumiem: Rolāna Brivāla lekciju un filmu par Franču Antiļu salām un koncertu “Initial SG”.

Uz Rolāna Brivāla lekciju un filmu par Franču Antiļu salām interesenti aicināti 15. martā plkst. 17.00 kino „Rīga” Mazajā zālē.

16. martā plkst. 18.30 Mazajā Ģildē (Rīgā, Amatu ielā 3/5) notiks koncerts “Initial SG”

2011. gads Francijā tiek atzīmēts kā Aizjūras teritoriju gads. Tā mērķis – iepazīstināt tuvāk ar zemēm otrpus okeānām un to pienesumu.

Aiz neskaitāmām klišejām, kas aptumšo realitāti, starp šausminošām kataklizmām un eksotisku paradīzi, drīzāk ģeogrāfiskām nekā vēsturiskām zemestrīcēm, Martinikā dzimušais rakstnieks, mākslinieks un mūziķis Rolāns Brivāls iepazīstinās ar franču Antiļu salām – Gvadelupu, Martiniku, Senbartelemī un Senmartēnu. Lekcija un filma ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā

Programma “Initial SG” sirsnīgā un draudzīgā kabarē stila uzvedumā apspēlē Serža Geinsbūra pirmā daiļrades posma (1958-1970) repertuāru, kuru veido ap divdesmit Geinsbūra un viņa dziesmu izpildītāju – Katrīnas Sovāžas, Regīnas, Zizī Žanmēras un Fransas Gallas dziesmas. Lilas Tamazitas dziedājums Vinsenta Viāla klavieru pavadījumā ielūdz no jauna iepazīt slavenā S. Geinsbūra daiļrades pirmsākumus.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu