Aizdomās par kukuļņemšanu aiztur divus VID darbiniekus • IR.lv

Aizdomās par kukuļņemšanu aiztur divus VID darbiniekus

13
Kaspars Krafts, F64

VID Finanšu policijas darbinieki pieķerti kukuļa dalīšanas laikā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) februāra sākumā 5000 latu saņemtā kukuļa dalīšanas laikā aizturējis divus Finanšu policijas pārvaldes (FPP) izmeklētājus, no kuriem viens šobrīd no amata atstādināts, bet otrs – atbrīvots no amata, vēsta aģentūra LETA.

VID informējis, ka FPP Iekšējās drošības daļas izmeklētājiem radās aizdomas, ka citas šīs pašas pārvaldes amatpersonas, iespējams, veic nelikumības.

FPP arī 9.februārī īstenoja operatīvu eksperimentu un konstatēja, ka viena no FPP Izmeklēšanas daļas amatpersonām, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēma 5000 latu kukuli un tai pašā dienā lielākā daļa naudas summas – 4000 latu – tika nodota kādai citai FPP Izmeklēšanas daļas amatpersonai. FPP konstatēja, ka kukulis tika pieņemts par drošības līdzekļa – apcietinājuma – nepiemērošanu personām, kas iesaistītas kādā no FPP lietvedībā esošajiem kriminālprocesiem.

Patlaban abiem aizdomās turētajiem kā drošības līdzeklis piemērota nodošana policijas uzraudzībā. Kā papildus drošības līdzeklis noteikts pilnīgs saskarsmes aizliegums ar personām, kuras ieņem amatus VID FPP, kā arī aizliegums ieņemt amatus VID.

Viena no aizdomās turētajām personām 11.februārī pārtraukusi darba attiecības ar VID pēc pašas vēlēšanās, bet otra atstādināta no darba pienākumu veikšanas.

Krimināllikumā par kukuļņemšanu paredz kā sodu piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

 

Komentāri (13)

Aivars Krauklis 24.02.2011. 16.03

Politiska provokācija. Viena slavena tiesnese jau izskaidroja. CIETI.

+8
-1
Atbildēt

0

mary75 24.02.2011. 15.46

Man, visvairāk, patīk – “pieķerti kukuļa dalīšanas laikā”.
Ko tādu pat stulbā komēdijā neredzēsi, tādus idiotus, kas tā ļauj sevi pieķert.
Izskatās,tas viss bija tāda ierasta rutīna, pat neuzmanijās.
Un tādi kādu spējīgi arī pieķert nelikumīgā rīcībā, droši vien, tikai ņemt kukuļus.

+7
-1
Atbildēt

2

    Maija > mary75 24.02.2011. 16.08

    tur tekstā bij daži it kā nenozīmīgi vārdi “operatīvā eksperimenta laikā”, kas norāda uz to, ka abus zeļļus vienkārši izprovocēja :)
    tas gan nenozīmē, ka viņi nav vainīgi!
    Tātad, pēc manas versijas, visticamāk pie tā, kurš vairs nestrādā VID, atnāca it kā to, kurus taisās apcietināt, pārstāvis. Nu sāka uzprasīties vai nevar to lietu sakārtot. Bijušais padomāja, ka viņš tagad tā kā skaitās tāds, uz kuru aizdomas nekritīs, sakontaktēja to, kurš var ko reāli ietekmēt, novienojās par cenu, piemeta savu % par pūlēm un nosauca gala summu “klientam”. Tas teica OK un atstiepa piķi. lieki piebilst, ka viss tika “protokolēts” ar speclīdzekļiem. Tā, ka nekāda dalīšanās tās īstajā nozīmē nenotika. Vienkārši starpnieks nesa īstajam darītājam tam pienākošos piķi. tas arī viss. :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Marija > mary75 24.02.2011. 16.04

    nekas, pagaidi drusku, sameklēs pareizos advokātus un mēs vēl dzirdēsim ģeniālas atklāsmes – jo kukuļdošanas eksperimentu speciāli noorganizēja FPP Iekšējās drošības daļas izmeklētāji.
    Beigās izrādīsies, ka kukuļņēmēji naudu nebija atpazinuši kā naudu, bet noturējuši par krāsainiem konfekšu papīriem, lai gatavotos tuvākajiem karnevāliem februārī.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 24.02.2011. 15.19

Eu, Andri, kas notiek?! Kā tas var būt ka sistēma gāžas kopā?

Vai tik nebūs tā, ka ja pazūd politiskā aizmugure, viss izšķīst kā slapš sniegs. Dombrovskim jānovelk vēl vismaz pusgads un tad jau VID būs iedēstīta sēkla neatgriezeniskām izmaiņām.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu