Līvānos ugunsgrēkā 3 bojāgājušie, 5 cietušie • IR.lv

Līvānos ugunsgrēkā 3 bojāgājušie, 5 cietušie

30
Foto: Raitis Plauks, F64

Kopumā vienā diennaktī ugunsgrēkos seši  bojāgājušie – lielākais skaits šogad

Otrdienas vakarā ugunsgrēkā Līvānos gājuši bojā trīs cilvēki un pieci cietuši. Traģiskās ugunsnelaimes iemeslus noskaidros policija, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) dežūrdaļas pārstāvju pausto, ziņo aģentūra LETA.

Ugunsgrēks izcēlies kādā dzīvoklī četrstāvu dienesta viesnīcas ēkas otrajā stāvā Smilšu ielā, Līvānos. Liesmas izplatījušās 40 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā piecus cilvēkus izdevies izglābt, bet trīs gājuši bojā.

Kā stāstīja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, ēkas garais gaitenis bija stipri piedūmots, un cilvēki no otrā stāva tika glābti caur logiem. Degošajā istabā gāja bojā divi vīrieši un sieviete, apmēram 50-55 gadus veci. Pieci izglābtie tika nodoti mediķiem, jo viņi bija saindējušies ar dūmiem un apdeguši.

Ugunsdzēsēji pamanījuši, ka degušajā ēkā nav ievērotas vairākas ugunsdrošības normas. Mājā bijušas dažādu veidu ugunsnedrošas krāsniņas, matrači uz grīdas, bet tiem līdzās – izsmēķu kaudzes, zemē nomesti sērkociņi, sveces. Ēkā cilvēki mitinājās tikai pirmajos divos stāvos. Daudzi mājas iemītnieki traģiskajā naktī bija alkohola reibumā, novērojuši ugunsdzēsēji.

Otrdien kopumā ugunsgrēkos gājuši bojā seši cilvēki, un tas ir lielākais vienā diennaktī ugunsnelaimēs bojāgājušo skaits šogad. Ugunsgrēks Līvānos otrdien bija jau trešais, kurā gājuši bojā cilvēki. Otrdienas naktī viens cilvēks gāja bojā dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Balvu novada Vīksnas pagastā, un ap pusdienlaiku divu cilvēku dzīvības laupīja ugunsnelaime piecstāvu mājā Rīgā, Vecmīlgrāvja 1.līnijā.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis izsaukumu uz 30 notikumiem, no tiem 26 bija ugunsgrēki, deviņi no tiem reģistrēti Rīgā. Glābēji atgādinā, ja aukstajā laikā ugunsgrēki izceļas galvenokārt no pārkurinātām vai bojātām krāsnīm, kā arī papildu sildierīcēm, kas izraisa īssavienojumus elektrovados.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu