Pārpildot ēnu ekonomikas ienākumus, prēmēs VID darbiniekus • IR.lv

Pārpildot ēnu ekonomikas ienākumus, prēmēs VID darbiniekus

16
VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova vizītē pie Valsts prezidenta Valda Zatlera. Foto: Nora Krevneva, F64

<p>Jezdakova: pārpildītās ieņēmumu prognozes stabilizēs budžetu 2012. un 2013.gadā

Ja no ēnu ekonomikas apkarošanas paredzēto ienākumu lielums pārsniegs 45 miljonus latu, tad būs iespējams prēmēt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekus, pēc tikšanās ar Valsts prez identu Valdi Zatleru žurnālistiem pirmdien paziņoja VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova, vēsta aģentūra LETA.

Lai gan pašlaik VID iekasē vairāk nodokļu nekā plānots, tomēr tas neietekmēs 50 miljonu latu plānoto konsolidācijas apjomu 2011.gada budžetā. Jezdakova gan uzsvēra, ka pārpildītās prognozes uzlabos budžeta situāciju 2012.gadā un 2013.gadā.

Atbildot uz jautājumiem par Finanšu ministrijas (FM) ierēdņa Vladimira Vaškeviča aizturēšanu aizdomās par kukuļa piedāvāšanu VID amatpersonai, ģenerāldirektore noraidīja iespēju, ka VID korupcija ir sistēma, norādot, ka minētā amatpersona kukuli nepaņēma. Viņa gan atzina, ka VID pastāv augsts korupcijas risks, taču iestāde dara un arī turpmāk darīs visu, lai novērstu mēģinājumus kukuļot darbiniekus, citē aģentūra BNS.

Tikmēr FM paziņojusi, ka ēnu ekonomikas apkarošanas un godīgas konkurences nodrošināšanas plāna ietvaros sākts pilotprojekts uzticamo uzņēmēju saraksta veidošanai, pēc brīvprātības principa iesaistot lielākos uzņēmumus, kas līdz šim ir korekti maksājuši nodokļus valstij. Projektā iesaistīta FM, VID, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Komentāri (16)

brigita_damme_rtk_lv 21.02.2011. 18.25

Lasu virsrakstu un neticu savām acīm! VID darbiniekiem dos prēmiju par to, ka ēnu ekonomikai lielāki ienākumi?!!!

+4
-1
Atbildēt

1

Dina Repša 21.02.2011. 20.45

Dīvaini. Ja valsts dara visu, lai iedzīvotāji muktu prom – un to arī dara un darīs, un ir gatava atņemt palikušajiem – ko vien var… Par to vēl no atņemtās naudas prēmēt?????
Cik saprotu – cerības uz normālu un saprātīgu valsts naudas tērēšanu ir jaatliek uz miršanas laiku, kad būs viena alga.

+3
-1
Atbildēt

3

    Juris Millers > Dina Repša 22.02.2011. 10.15

    Ja nemaksā nodokļus, tad nav ko kurnēt par to ka valsts šitāda vai tāda. Pats arī vainīgs. Ja visi godīgi maksātu nodokļus, mums būtu daudz labāka dzīvošana šajā valstī.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Dina Repša > Dina Repša 22.02.2011. 11.14

    Manuprāt cilvēki mūk no valsts tieši tāpēc, ka zināmu laiku ir solīdi maksājuši nodokļus un sapratuši, ka VIŅIEM no tā nav nekāda labuma. Vai esi lasījis pasaku par Ganuzēnu un Velnu? Velns nepamanīja, ka cepure ir caura un virs dziļas bedres, cilvēki bija gudrāki par velnu….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Māris Bluķis > Dina Repša 22.02.2011. 11.41

    Bija tas “gods” redzēt kādas ir VID metodes veicot fiziskās personas auditu,
    privātajā sfērā to dēvētu par izspiešanas mēģinājumu.

    Tie no pirksta izzīstie un uzpūstie skaitļi neliecināja par VID vēlmi piedabūt pārbaudāmo taisnīgi samaksāt nesamaksātos nodokļus, ne arī par kaut kādu samērīgu izpratni cik tad no klienta var izspiest.
    Toties sabiedēt izdevās, rezultātā cilvēks vairs nav Latvijas nodokļu maksātājs vispār.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 21.02.2011. 18.14

Atliek tikai minēt, kā to iztulkos VID vietējo iestāžu zemākie darbinieki. Nezinu, kā ies lieliem blēžiem, bet visādi sīkie uzņēmēji, zemnieki un pašnodarbinātie gan tagad velnu redzēs.

+3
-1
Atbildēt

2

    Juris Millers > Aivars Krauklis 22.02.2011. 10.13

    Sīkumi sakrājās. Lielo blēžu ir maz, bet mazo blēžu ir daudz. Jāapkaro abi divi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Aivars Krauklis 21.02.2011. 18.35

    Te gan var piekrist, jo vieglāk ķert frizierīšus , ogu tirgotājus un vēl visādus sīkus mājražotājus un individuālos komercniekus!
    Bet premēt vajadzētu par kontrabandā atsavināto akcizēto preču tirgotāju un kūrētāju atklāšanu un šī rūpala likvidēšanu!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu