Aplikācija telefonā palīdz nožēlot grēkus • IR.lv

Aplikācija telefonā palīdz nožēlot grēkus

27
foto: Little iApps

Katoļu pāvests Benedikts jau iepriekš atbalstījis tehnoloģiju izmantošanu garīgajā dzīvē

Kompānija Little iApps izstrādājusi aplikāciju, kas katoļu kristiešiem palīdzēs nožēlot grēkus un sagatavoties grēksūdzei. Kaut arī katoļu pāvests Benedikts jau iepriekš ir atbalstījis moderno tehnoloģiju ienākšanu baznīcas attiecībās ar ticīgajiem, ne visi priesteri ir ar viņu vienisprātis. Jaunā aplikācija tapusi tieši pēc pāvesta ierosinājuma.

Aplikācija Confession. A Roman Catholic App, kas paredzēta telefoniem iPhone un planšetdatoriem iPad dod iespēju lietotājam reģistrēties interneta vietnē un atzīmēt kādus baušļus viņš ir pārkāpis, kur grēkojis, kādus grēkus labojis, vai un kad ir skaitījis lūgšanu, utt.

Vatikāna preses sekretārs Frderiko Lombardi gan steigšus ir piebildis, ka aplikāciju nekādā ziņā nedrīkst uztvert kā kaut kādu automātiski "grēku atlaidēju". Grēksūdzes sakramenta saņemšani jābūt tiešā kontaktā ar priesteri un nedrīkst tikt izmantotas nekādas papildus ierīces. "To nevar aizstāt ne ar kādu datora lietotājprogrammu. Uz to ir jāliek uzsvars, lai izvairītos no jebkādām neskaidrībām. Nekādā gadījumā nevar runāt par grēksūdzi caur "iPhone"."

Ražotājs skaidro, ka aplikācija ļaus kristīgajam lietotājam monitorēt grēkus, sekot līdzi savai garīgajai disciplīnai.

Kaut interneta vietne, kurā lietotāji veido savus profilus ir īpaši droša, tas tomēr ir izraisījis diskusijas par to vai šādi grēku saraksti nevarētu tikt izmantoti tam neparedzētiem mērķiem. Piemēram, ja telefons tiek nozagts. Nevienam nav noslēpums, ka cilvēki bieži izmanto vienu un to pašu paroli gan sociālajos portālos, gan interneta banku sistēmās.

Kā aģentūrai LETA stāsta priesteris Ilmārs Tolstovs, viņš ir novērojis, ka daudzi gados jauni ticīgie ļoti reti lieto lūgšanu grāmatu. Tāpēc šādas "uz jaunām tehnoloģijām balstītas sirdsapziņas izmeklēšanas formas būtu ļoti noderīgas".

Šī nebūt nav pirmā un vienīgā reliģiska satura aplikācija iPhone telefoniem. Islamic Compass palīdz Islama ticīgajiem nenokavēt lūgšanu laikus, Mormon LDS Hymnbook Application ir mormoņu dziedājumu apkopojums, Daily Jesus satur visus Jēzus apustuļu darbus, Synagogues ļaus atrast tuvāko sinagogu jūdaisma reliģijas pārstāvjiem, budistus varētu interesēt A Buddhist Bible, pat savdabīgajai amišu kopienai ASV ir sava aplikācija ar vēstures uzziņām un amišu kopienu sarakstu.

 

Komentāri (27)

boss 12.02.2011. 14.06

Runa jau ir tikai par sagatavošanos grēksūdzei.
Viens savus grēkus “fiksē” atmiņā, cits uz lapiņas, un vēl cits – iPhonā.
Pats galvenais – pati grēksūdze – notiek tāpat kā agrāk, – priestera (mācītāja) tiešā klātbūtnē bez jebkādiem tehnoloģiskiem pastarpinājumiem.

+3
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 13.02.2011. 13.54

Jo lielāka globalizācija, jo svešāki paliek cilvēki savā starpā – savāda, bet patiesa sakarība ! Laikam jau jāiet līdzi, bet atbalstīt katoļiem šo aplikāciju man liekas dīvaini…tas ir priekš tiem, kas neizprot kristietības būtību un nav lasījuši Bībeli !

0
0
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 12.02.2011. 18.43

Nu tik būs pekstiņi! Tāds grēku nožēlnieks ņem un ieraksta savā mobiliķī:”Svētais tēvs, es iekāroju sava tuvākā sievu”, nozaudē to mobiliķi, bet kaimiņš ņem un atrod…

+1
-1
Atbildēt

2

    snjuu > andrejs_kirsis 12.02.2011. 22.59

    Vispār jau var veidot izvēlni.
    “Grēka veids (baušļa pārkāpums) (1 – 10):…
    Ievadiet datumu (mm/dd/yyyy):…”
    “Vai vēlaties izsūdzēt citu grēku? (Y/N)”
    “Grēksūdze pieņemta. Grēku izpirkšanai, balstoties uz aprēķiniem noteiktas šādas darbības:”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    snjuu > andrejs_kirsis 13.02.2011. 00.25

    Vēl varētu derēt arī statusa pārbaude iespēja.
    “Skatīt statusu.
    – Grēku nav.”

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu