Policistu arodbiedrības piketā ap 60 cilvēku • IR.lv

Policistu arodbiedrības piketā ap 60 cilvēku

15
Gints Ivuškāns, LETA

LAPA vadītājs Sūna pauž nožēlu par nelielo akcijas dalībnieku skaitu

Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) rīkotais mītiņš pretim valdības namam otrdienas priekšpusdienā beidzies pirms tam atvēlētā laika beigām; uz to pulcējušos skaits bija mazāks nekā pieteikts. vēsta aģentūras BNS un LETA.

Akcijas laikā nekādas nekārtības nenotika. Uz protestu bija pulcējušies nedaudz vairāk par 60 cilvēkiem, novēroja aģentūra LETA. Atnākušie pārsvarā bija vīrieši spēka gados, daži no viņiem bija ģērbušies policistu formās.

Ruporā ik pa brīdim bija dzirdami atsevišķi pasākuma dalībnieki, kuri pauž savas pārdomas par valsts veiktajām, viņuprāt, nepārdomātajām reformām, kā arī iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces darbu un citām tēmām. Pāris cilvēku bija ieradušies ar plakātiem, uz kuriem rakstīts: "Dombrovska cirks", "Klauni par ministriem", "Latvijas varas augšgals – starptautiskajā tiesā nekavējoši".

LAPA vadītājs Agris Sūna pauda nožēlu par salīdzinoši nelielo protesta akcijas dalībnieku skaitu, kas bijis mazāks, nekā cerēts. Viņš to skaidroja ar baumām, ka akcijas dalībniekus atlaidīšot no darba. Viņš arī atkārtoti uzsvēra, ka Mūrniecei pēdējā laikā pieņemto lēmumu dēļ būtu jāatstāj ministres postenis.

LAPA rīkotās protesta akcijas iemesls bija iekšlietu ministres lēmums pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī veikt kompleksās pārbaudes visos policijas iecirkņos, ko Sūna nodēvēja par raganu medībām. Viņš uzskata, ka nav pieļaujama vairāku tūkstošu policistu atbrīvošana no darba. Jāpiebilst, ka LAPA ir viena no divām policistu arodbiedrībām Latvijā.

Iekšlietu sistēmas darbinieku atalgojums, kā arī darba režīms plašāk apspriests uzbrukuma dēl Jēkabpils spēļu zālei, kuru veica pieci uzbrucēji, no kuriem četri bija policisti – divi no specvienības “Alfa”, divi – no Tukuma policijas. Pēc laupīšanas mēģinājuma tapa zināms, ka policisti strādā 24 stundu maiņas, lai amatu policijā bieži vien būtu vieglāk apvienot ar otru darbu.

Komentāri (15)

Una Grinberga 08.02.2011. 11.20

Normālās valstīs arodbiedrības cīnās par savu biedru darba apstākļu un atalgojuma uzlabošanu, Latvijā – par to, lai būtu jāstrādā vairāk un būtu jāapvieno ar citu darbu! Latvijas cirks!

+11
-2
Atbildēt

0

Juris Millers 08.02.2011. 12.04

Nedrīkst strādāt 24 stundas pēc kārtas. Tas ir neprāts.

Jāstrādā ne vairāk kā 12 stundas un pēc katras 12 stundu maiņas jābūt vismaz 24 stundām atpūtai. Un algu protams jāmaksā par slodzi, nevis par stundām. Par to ir jācīnās arodbiedrībai, nevis par policistu paverdzināšanu ar 24 stundu dežūrām.

+9
-2
Atbildēt

0

austrisv 08.02.2011. 11.33

Policistu algas ir jāpalielina samazinot policistu skaitu!!! Nav jāatļauj strādāt it kā 24 stundas, jo neviens normāls cilvēks nevar izturēt bez gulēšanas un vai to vajag, jo ko vērts negulējis policists, ja nu vienīgi viņš no tām 24 stundām, kādas 6- 7 stundas darba laiku noguļ, jo tāpat policistus uz ielas neredz!
Atbalstu Velša un Mūrnieces reformas, jo tas ļaus nodrošināt lielākas algas nevis uzpūst Policiju kā tādu policistu skaita ziņā!
Ja šiem nepatīk, lai dodas strādāt uz apsardzi, jo tas tā tālāk nedrīkst turpināties, ka faktiski 24 stundas skaitās policijā darbā un tad dodas strādāt apsardzē, kur tik daudz kārdinājumu, lai policistu ar zemo algu ievilinātu uz noziedzības ceļa, jo viņam taču redzams un ,ir pat iespēja, piesrādāt par inkasatoru, tad cik ilgi viņš noturēsies pret vilinājumu to naudu paņemt sev! Tātad vai nu Policijā vai nu apsardzē!

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu