Nosauc 1.aizdomās turamo par Domodedovas teroraktu • IR.lv

Nosauc 1.aizdomās turamo par Domodedovas teroraktu

31
Foto: EPA/LETA

Nosauktais esot oktobrī likvidētas teroristu grupas dalībnieks

Nosaukts pirmais iespējamais aizdomās turamais par pirmdien Maskavā Domodedovas lidostā notikušo teroraktu, ceturtdien vēsta laikraksts "Kommersant". Tas ir kāds Stavropoles novada iedzīvotājs – krievu vahabīts Razdobudko, ziņo aģentūras LETA-RIA-Novosti.

Ziemeļkaukāza un Dienvidu federālo apgabalu Iekšlietu ministrijas un Federālā Drošības dienesta struktūrās saņemts izmeklēšanas dokuments ar norādēm par Razdobudko. Pēc "Kommersant" rīcībā esošās informācijas Razdobudko ir oktobrī likvidētā teroristiskā grupējuma "Nogajas džamaats" dalībnieks. Iekšlietu struktūrās pieļauj, ka viņš varētu būt Domodedovas terorakta organizētājs vai pat izpildītājs.

Oficiāli šī informācija pagaidām nav apstiprināta. "Viņš [Razdobudko] nebūt nav vienīgais cilvēks, kas tiek pārbaudīts saistībā ar iespējamo līdzdalību teroraktos, tāpēc ar secinājumiem nevajadzētu steigties," norādīja izmeklēšanas procesam tuvu stāvoša iekšlietu struktūru amatpersona. Lai noskaidrotu Domodedovā bojāgājušā terorista identitāti, vēl ir jāveic salīdzinošā DNS analīze, jāizveido viņa fotorobots, citas izmeklēšanas un operatīvās darbības, norādīja laikraksta sarunbiedrs.

Ņemot vērā to, ka Domodedovā spridzekļus detonējušais terorists izskatās pēc slāva, nevis kaukāzieša, turklāt vahabītu džamaats, kurā darbojās Razdobudko, jau agrāk mēģinājis Maskavā sarīkot teroraktu, tiesībsargājošās struktūras nosūtījušas izmeklēšanas norādes par šo meklēšanā izsludināto personu, norādīja informācijas avots.

Iekšlietu institūcijas sagatavojušas dokumentus ar izmeklēšanas norādēm par gandrīz desmit cilvēkiem, kas, iespējams, ir līdzdalīgi Domodedovas teroraktā, aģentūrai "RIA-Novosti" apliecināja informācijas avots drošības struktūrās. Viens no šiem dokumentiem tiešām sagatavots par Razdobudko. To apstiprināja arī Stavropoles novada iekšlietu struktūrās.

"Tomēr viņš ir tikai viens no tiem, kas patlaban šajā lietā figurē kā iespējamie aizdomās turamie," norādīja aģentūras avots. "Patlaban operatīvie darbinieki, kas veic izmeklēšanu, ir pārliecināti, ka nozieguma pēdas ved uz Ziemeļkaukāzu. Bumbu lidostā uzspridzinājušais terorists pašnāvnieks nācis tieši no turienes."

Jau ziņots, ka pirmdien terorista pašnāvnieka sarīkotā bumbas sprādzienā Maskavas Domodedovas lidostā dzīvību zaudēja 35 cilvēki, 180 tika ievainoti. Patlaban slimnīcās atrodas aptuveni 120 teroraktā ievainoto.

Lidostā "Rīga" pastiprinātais drošības režīms tiek piemērots tikai Domodedovas reisiem.

Komentāri (31)

lno 05.11.2016. 14.52

Kura no minētajām valstīm, grasās pamest ES vai NATO? Polija?:):):) Savu interešu aizstāvēšanu nenozīmē RU atbalstīšanu, Ar Putinu grib vienoties tieši ES haizivis. Autors aizstāv LV iekšpolitikas un ārpolitikas galertu?

+10
-2
Atbildēt

6

    edge_indran > lno 05.11.2016. 15.04

    ———–Māris Luste:”Par laimi, mēs vismaz politiski, ja ne mentāli, atrodamies pašā Rietumu civilizācijas kodolā.”

    =======================================================================================

    Kodolu pēc Brexit vairēs pamest tikai tajā gadījumā, ja tas kodols sapūs no iekšpuses – un viena brīdī būs “pļukt”….

    Process turpinās – par to ik pa brīdim LV tiesībsargs J.Jansons atgādina:

    “Latvijas sociālās realitātes aina skaitļos viennozīmīgi norāda uz to, ka Latvija grimst nabadzībā” – Tiesībsarga birojā norāda, ka Latvijā nabadzības riskam un sociālajai atstumtībai ir pakļauti 606 000 jeb 31% iedzīvotāju…..”

    Tiesībsargs: Latvija grimst nabadzībā

    http://www.kasjauns.lv/objs/news/lv/images/jansons-kvotas_1454483339865-720×0.jpg

    http://www.ir.lv:889/2016/10/17/tiesibsargs-latvija-grimst-nabadziba

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > lno 06.11.2016. 11.43

    Nevis sapūs no iekšpuses,bet gan būs Krievijas diriģēto viltus rietumnieku sapūdēts.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    fretka > lno 07.11.2016. 06.34

    Poļu režisora Antonija Krauzes filmu “Smoļenska”, kura “rada apdraudējumu” Berlīnes kinoteātru eirodemokrātiskajiem menedžeriem, 10. un 11. novembrī varēs noskatīties Viļņas kinoteātrī “Multikino”. Seansu sākums plkst. 18.30.

    Tikmēr Berlīnē naktī uz svētdienu, 6. novembri, Polijas vēstniecības teritorijā iemesta kaut kāda bundža ar degmaisījumu un apsvilušu lupatu. Nekas nav aizdedzināts.

    Laikam vācieši jau bija sākuši svinēt 7. novembri :)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 06.11.2016. 12.58

    Ar Putinu grib vienoties tieši ES haizivis

    ————–

    pilnā sparā turpinās Vācijas un Austrijas sarunas ar Krieviju par Nord Stream II celtniecību, ignorējot Ukrainu, Gruziju utt.

    Jau labu laiku nepacietīgi gaidu iznīcinošu Ozoliņa rakstu (vismaz tikpat smagu kā par ungāru vēlmi kopā ar krieviem celt jaunu AES) par šo tēmu. Noteikti viss tiks izlikts kā pa plauktiņiem… Parastajiem latviešiem būtu interesanti uzzināt, kuras Vācijas partijas, pēc ozolinga domām, pie tā vainīgas. Ungāru gadienā tās bija Jobbik un Fidesz (Vienotības partneri ES)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    fretka > lno 06.11.2016. 14.29

    Polijas vēstniecība Berlīnē joprojām nav radusi iespēju demonstrēt slēgtai auditorijai poļu režisora Antonija Krauzes mākslas filmu “Smoļenska”.

    Jau otrais kinoteātris atteicies sarīkot vēstniecības finansētu seansu pēc ielūgumiem, atsaucoties uz “briesmām, ko varētu radīt filmas izrādīšana”.

    Tāpēc Polijas vēstniecība ir oficiāli vērsusies Berlīnes policijā ar lūgumu noskaidrot, par kādiem apdraudējumiem ir runa. Redzēsim, ko atbildēs vācu demokrātijas un likumības sargātāji.

    Seanss bija paredzēts 7. novembrī. Varbūt datums vainīgs?

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > lno 06.11.2016. 15.31

    Lustes kungu laikam iedvesmojis ES parlamenta priekšnieka Šulca teiktais, ka Ušakovs ir Latvijas cerība:):):)

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

Ēriks 06.11.2016. 11.39

Kādā gadījumā nacionālisti gribētu tādu hipotētisko Intermariumu atšķelt no pārējās Eiropas un izstāties no NATO?Rādās,ka tikai idiotiskas welkamistu migrantu politikas dēļ,citu nopietnu iemeslu neredzu.

+7
-1
Atbildēt

1

    fretka > Ēriks 06.11.2016. 12.46

    tikai idiotiskas welkamistu migrantu politikas dēļ

    ——-

    Tātad autoram šī politika šķiet obligāts Krievijas protektorāta “Latvijas Republika” turpmākas pastāvēšanas priekšnoteikums.

    P.S. Polijā eiroskeptiķiem ir vismazākā ietekme.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

atrium 06.11.2016. 11.45

“Līdz zināmai robežai Kremlim ir izdevīgs mazo tautu nacionālisms”

Ko vēl citu varēja gaidīt no prokremliskās kleptokrātijas un sodomijas īpatņa? http://www.pv2013.cvk.lv/saraksti/ee424b305516.html

“Mazo” un “lielo” tautu nacionālisms izbeigs krievu pasauli un krievmīļus. Krievu fašistiskie izdzimteņi nacionālistu, Kačinski, uzskatīja par tik lielu draudu, ka noriskēja sarīkot bezprecedenta terora aktu, 10.04.10. ES pastāvēšanu apdraud ne Orbans, bet gan kremļa mauķeles, putļerasti: Junkers, Dombrovskis un Tūsks, kuri apmierinot Puķina vēlmes, demogrāfiski piesārņo Eiropu. Latvijā ar to pašu nodarbojas Vienotības UA dalītāji.

+7
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu