Pirmās apmānīja upenes • IR.lv

Pirmās apmānīja upenes

3
Daro Cēsis īpašnieks Aldis Krasnais un viņa meita Lelde, kuras pārziņā ir mārketinga un attīstības jautājumi. Foto — Gints Ivuškāns, F64

Pusotra gada laikā Daro Cēsis no nezinīšiem pārtikas nozarē kļuvuši par sekmīgiem sukāžu ražotājiem, kas aizvieto importa produkciju un pošas eksportēt 

Ananasi, papaija, mango. Visdažādākās eksotisko augļu sukādes vai visās varavīksnes krāsās nopērkamas gandrīz katrā lielveikalā, bet vietējo ogu un augļu to vidū nav! Šis novērojums pamudināja uzņēmumu Daro Cēsis sākt ražot Latvijā audzētu ķiršu, upeņu, burkānu un cidoniju sukādes. Pirmoreiz ar preču zīmi Hortus marķētās saldo uzkodu kārbiņas veikalu plauktos nonāca aptuveni pirms gada, bet tagad cēsnieki kļuvuši par galvenajiem sukāžu ražotājiem Latvijā. Iespējams, tieši šobrīd, kad lasāt rakstu, firma slēdz līgumus ar igauņiem par sukāžu eksportu. 

Uzņēmums – orķestris 

Sukādes nav pirmā ideja, kas uzņēmuma īpašnieku Aldi Krasno ievilkusi biznesā. Ģimenes uzņēmums darbojas jau kopš 1993.gada, kad atvērts mazumtirdzniecības veikals Jāņmuižā – miestiņā, kas atrodas dažus kilometrus aiz Cēsīm pa ceļam uz Valmieru. Deviņdesmitajos gados Daro nodarbojies arī ar alkohola vairumtirdzniecību, jo firmas valdes priekšsēdētājs Aldis Krasnais jau padomju gados noskatījies šo biznesa virzienu Rietumos, kurp braukājis, būdams zvejnieks. Savukārt Alda sievas Antras sirdslieta psiholoģija ir radījusi ideju izdot žurnālu Psiholoģijas Pasaule, kuru viņa pati arī veido. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu