Iedegti barikāžu ugunskuri • IR.lv

Iedegti barikāžu ugunskuri

22
Atceres ugunskura aizdegšana. Foto: Andrejs Strokins, f64
Atceres ugunskura aizdegšana. Foto: Andrejs Strokins, f64

Daudzviet Latvijā aizsākas barikāžu atceres pasākumi

Šodien Ķīpsalā augstākās valsts amatpersonas iededza barikāžu atceres ugunskuru, ziņo LETA. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 1000 cilvēku, to skaitā arī augstākās valsts amatpersonas. 

Valsts prezidents Valdis Zatlers aicināja visus piedalīties barikāžu atceres pasākumos. "Ir iespējams mērīt mūsu spēku, mūsu gribu, mūsu pārliecību un dzimtenes mīlestību pret tā laika mūsu spēku, gribu, pārliecību un tēvzemes mīlestību", viņš teica. 

Barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais aicināja stāstīt jauniešiem par notikumiem barikāžu laikā, jo tieši jaunieši būs tie, kas turēs Latvijas neatkarību un stiprinās valsti. 

Viedoklim par jaunās paaudzes izglītošanu pievienojās arī ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Viņš atzīmēja ka tā esot bijusi tautas stingrā apņēmība, kas nosargāja neatkarību un ka ir svarīgi lai šis vienotības un patriotisma gars nepazustu. 

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Aboltiņa pateicās barikāžu dalībniekiem sakot: “"Es pateicos jums par drosmi. Es pateicos jums par pašaizliedzību, par to, ka nosargājāt mūsu valsti."

Pasākums noslēdzās ar vairākiem koncertiem, ko sniedza vīru kopkoris, grupas “Auļi”, “Iļģi”, “Pērkons” u.c.

Barikāžu pasākumi nākamajā nedēļā norisināsies visā Latvijā un tie noslēgsies ar ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā 20. janvārī 18:30. 

Pasākumu plānu meklējiet Barikāžu muzeja mājas lapā 

 

Komentāri (22)

austrisv 16.01.2011. 10.09

Visu cieņu barikāžu dalībniekiem gan tur Rīgā, gan citur Latvijā!!!!
Tas bija super jauks un reizē biedējošs laiks! Paldies Dievam, ka man arī izdevās to pieredzēt, jo, kas gan var būt labāks par to, ka izdevās atjaunot Latvijā neatkarību!!!!Latvija ir mana valsts un es esmu laimīga, ka maniem , nu jau lielajiem bērniem, nav jādzīvo vairs ne Krievijā ne Padumjijā!
Viss sakārtosies ar laiku arī Latvijā, jo tautas domāšana tomēr mainās uz labu!

+10
0
Atbildēt

5

    mxblack > austrisv 16.01.2011. 21.44

    betijcelmene. Jā, man tiešām ir darbs un arī mani bērni sitas uz augšu. Bet ja šie nelieši, kurus es pieminēju un vel vesela varza manis neminētu rausēju, nebūtu šo zemīti un valsti sistemātiski un metodiski postījuši un laupījuši, tad mēs noteikti dzīvotu vēl labāk par Igauņiem un maniem bērniem nebūtu jāvergo UK, bet man nebūtu jāstrādā par ļoti mazu algu. Un ne jau pateicoties kādam man šodien ir tas darbs, bet gan pateicoties manam paša darbam visu laiku mācoties un sevi pilnveidojot, bet ne domājot kā kādam līdzcilvekam uzķēzīt par viņa izteikto viedokli šeit portālā. Diemžēl Jūs nemaz neesat iedziļinajusies manis teiktajā, bet varbūt nemaz negribat to saprast kas šai valstī īsti notiek. Tas varētu būt vistuvāk patiesībai. Tas ir jūsu viedoklis un jums uz to ir tādas pašas tiesības kā man uz savējo.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > austrisv 16.01.2011. 20.19

    to opis555
    Par zemessardzi melīga vai kļūdaina informācija. Zemessardzi nelikvidēja Kristovska kungs, bet kolaboranti, komsorgs Čevers un uz Latviju veikt graujošo darbību atsūtītais krievu armijnieks Turlais, kuru sugas brāļiem, krievu bandītiem, bruņota zemessardze bija reāls drauds.
    Kamēr tu vainu no īstiem vaininiekiem novelsi uz tiem, kam ar nodarīto ļaunumu nav nekāda sakara, tavi bērni nevarēs atgriezties, bet tevi nelieši turpinās drāzt tā, ka acis no pieres izsprāgs laukā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mxblack > austrisv 16.01.2011. 13.32

    Bet! Es apskaužu Jūsu optimismu. Lai Dieviņš dotu ka tas arī piepildītos. Tad arī mani bērni varētu atgriezties Dzimtenē no vergu darba Anglijā. Šeit viņi bija absolūti bezvērtīgi ierindas cilvēciņi, kuri mocījās absolūtā bezcerībā un iztika kā var. Liktens viņiem piespēlēja iespēju tikt pie īpašuma kurā dzīvot, bet mūsu politiķi, varenie un par visu atbildošie profesionāļi, jau bija šo valsti tā izplindrējuši un izlaupījuši, aiz sevis atstājuši to milzīgo burbuli priekš mums muļķīšiem ar kuru plātīties, ka manējiem nācās pamest šo valsti un doties svešumā ar asarām acīs, lai varētu atdot bankai parādu sakarā ar savu ieguvumu. Tur jau viņi ir labi iedzīvojušies, arī parāds dilst, bet viņu dzimtenē valda bezcerīga atpalicība, bezdarbs un nabadzība. Visa šī politiķu varza faktiski ir “uzmetusi” gan manējo, gan manu bērnu dzīves. To es viņiem nekad nepiedošu un par tādu pašu nelieti uzskatīšu jebkuru politiķi, kuri ļaus šiem zagļiem palikt nesodītiem un piesegs viņus. Man uz to ir visas tiesības. Mēs kādreiz Zemesardzē gatavojamies aizstāvēt Latviju pret iespējamu Krievijas iebrukumu, bet mēs neredzējām ka mūsu visniknākie ienaidnieki runā latviešu valodā un nesodīti siro pa mūsu brīvību atguvušo Dzimteni. Visbeidzot Kristovskis to Zemasardzi vienkārši likvidēja, jo tā nepatika tiem pašiem politiķiem. Viņiem bija bail no tā, ka mēs varētu apjēgt viņu īstos mērķus un izdarības. Bet varbūt tā arī bija labāk, jo kam gan ir vajadzīgas asinis. Bet Kristovskis manās acīs vairs nav nekas, tas gan.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 16.01.2011. 15.41

    Opi!
    Būsim visi optimisti, jo tas mums palīdzēs vairāk!
    Es ticu un ceru uz Finka paredzējumu, ka vecie zagļi sēdēs cietumā un Latvijai būs labāki laiki! Man jau tagad ir vieglāk un optimistiskāk, jo tomēr jau premjers ir Dombrovskis! lai vecā kliķe pretojas, jo cik gan ilgi?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > austrisv 16.01.2011. 17.03

    Tevi, opi jau arī interesē tikai tava un tavas ģimenes labklājība, spriežot pēc taviem tekstiem.
    Tev pašam ir darbs. Pats rakstīji, ka interesants. Tavi bērni atrada veidu, kā var paēst un atmaksāt kredītu. Tev nekad nav ienācis prātā, ka tava gaušanās var būt kādam aizvainojoša? Es arī varu teikt – būtu man tavas problēmas, es dziedādama staigātu! Bet man pat prātā nenāk pārlikt uz taviem pleciem atbildību par manām problēmām. Esi tu arī, lūdzu, kaut cik vīrišķīgs un atbildīgs.
    Tev ar vērtību kritērijiem kaut kas ir sašķobījies, ja domā, ka barikādēs cīnījies par “dzīvojamo platību”

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 16.01.2011. 14.53

Pasākumus neapmeklēšu. Pārdzīvojumus, stāvot 8 naktis pie MK, man atņemt nevar, spilgtākas emocijas nez vai iegūšu.

+9
0
Atbildēt

0

andris902 16.01.2011. 09.49

…var jau ar izsmieklu raudzīties uz visu…bet…ir brīži,kad labāk tomēr paklusēt….

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu