"Saskaņas centra" deputāts Sakovskis atlaidis palīdzi • IR.lv

"Saskaņas centra" deputāts Sakovskis atlaidis palīdzi

17
Ieva Čīka, LETA

Urbanovičs lūgs turpmāk viņu informēt par SC deputātu pieprasījumiem

“Saskaņas centra” (SC) 10.Saeimas deputāts Aleksandrs Sakovskis pēc gadījuma ar Saeimas auto izmantošanu paziņojis, ka atlaidīs savu palīdzi Mariju Daņiļēviču, kura dežūrauto izmantošanu uz Sakovska vārda bija izkārtojusi bijušajam Saeimas deputātam un SC biedram Oļegam Deņisovam, vēsta aģentūra BNS.

TV3 raidījums “Nekā personīga” svētdien demonstrēja sižetu par SC biedru un bijušo Saeimas deputātu Deņisovu, kuru, atlidojot no Kijevas, Rīgas lidostā sagaidīja Saeimas autobāzes dežūrautomašīna "Volvo", lai gan viņam nebija tiesību vairs izmantot valsts resursus. Raidījuma veidotāji pieļāva, ka, iespējams, Saeimas autobāzes spēkratu pasūtījusi SC deputāta Sakovska palīdze Daņiļēviča, kura iepriekš strādāja pie Deņisova.

Sakovskis apliecināja, ka nolēmis vairs nesadarboties ar Daņiļēviču un no deputāta palīdzes amata viņu atlaidīs. “Paļāvos šādā situācijā uz pieredzējušo palīdzi, domāju, ka tas ir normāli, ka tā notiek,” skaidroja deputāts.

Sakovskis arī apstiprināja, ka apmaksās brauciena izmaksas, taču, no cik lielas naudas summas būs jāšķiras, viņš vēl nezināja. “Laikam atvilks no algas,” procedūru minēja Sakovskis, kurš jau esot uzrakstījis pieprasījumu Saeimas autobāzei.

Ar Daņiļēviču aģentūrai BNS sazināties neizdevās. Iepriekš viņai “Diena.lv” skaidrojusi, ka tovakar pasūtījusi automašīnu savam tagadējam priekšniekam, Sakovskim. Par to, kāpēc automašīnu patiesībā izmantojis Deņisovs, viņai nekādu ziņu neesot.

SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs pirmdien Saeimas prezidijam un Saeimas autobāzes vadībai lūdzis turpmāk viņu informēt par SC deputātu pieprasījumiem. Pēc Urbanoviča teiktā, nebūs patīkami šādi kontrolēt savus deputātus, “bet ko lai dara”. Urbanovičs uzskata, ka šādu kārtību vajadzētu ieviest visām frakcijām, ne tikai SC.

Urbanovičs uzskata, ka šajā situācijā jāvaino tikai deputāts, bet palīdzes atbildību viņš nesaskata.

Komentāri (17)

dro 10.01.2011. 11.10

SC deputāti līdz šim uzvedušies pieticīgi attiecībā uz valsts resursu izmantošanu.
__________________
O jā! Nešaubos ne mirkli:)))

+15
-1
Atbildēt

2

    Edgars Sējējs > dro 10.01.2011. 14.01

    Kā smejies,ja vilku barā tā pieņemts…….
    Cit.diena.lv:

    Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja vietniece Janīna Kursīte – Pakule neņemas kritizēt ne O. Deņisovu, ne A. Sakovski. “Tīri cilvēciski tādas sitācijas ir iespējamas. Ja vien šis brauciens nav tīri privātām vajadzībām, tad izpalīdzēt savam bijušajam kolēģim nav nekas slikts,” uzskata deputāte.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > dro 10.01.2011. 11.36

    :D:D īpašs uzsvars uz vārdu salikumu “līdz šim”. veči turās ne pa jokam…:D rokas jau trīc, plakstiņi raustās…saldā silītes samarža valdzina čieši jo cieši :D:D:D toties Urbītim dibuā siltumā, kājām nav jāmin kupenas, krievijas draugi izkārtojuši biezu LandRoveru. pārdot dzimteni par 30k. lēts gan tas Яньис Урбановичс. vēl pazemojas latviski runājot…diez, cik ilgi cietīsies.

    sc taupa ne pa jokām, gan ntosm miljonu vasaras tramvajos, gan pilsētas svētkos, gan 3 mijonus vecākās egles reklāmai (kas namaz nav vecāka = EPIC FAIL), gan pārsimt tūkstošu dažādām slidotāvām un karjeriem.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 10.01.2011. 11.34

Vienmēr fascinē, ka tiem, kuriem ir labas algas, tēlo baigos nabagus!

+10
-1
Atbildēt

0

ilmars_slapins 10.01.2011. 12.09

Bilde “Jāņa apgaismība”

+7
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu