Lems par papildu elektriķu brigādēm Austrumlatvijā • IR.lv

Lems par papildu elektriķu brigādēm Austrumlatvijā

25
Raitis Plauks, F64

Kampars aicina īpašniekus pārbaudīt savus mežus

Elektrolīniju bojājumiem bagātākajā Latgalē situācija ir stabila, toties jauni bojājumi fiksēti citviet Latvijā, šādu informāciju sestdien operatīvajā apspriedē sniedza “Latvenergo” un “Sadales tīkla” speciālisti. Svētdienas rītā bez elektrības joprojām bija ap 8000 pieslēgumu, smagākā situācija ir valsts ziemeļaustrumu reģionā.

Latgales reģionā, kur konstatēti visapjomīgākie elektrolīniju bojājumi, situācija ir stabila – mājsaimniecību skaits, kurām vēl nav atjaunota elektrības padeve, būtiski nepalielinās. Tomēr elektropadeves traucējumi tiek fiksēti citviet Latvijā – palielinājies bez elektrības palikušo mājsaimniecību skaits centrālajos rajonos, elektropadeves traucējumi ir arī atsevišķās vietās Kurzemē un Vidzemē.

Aģentūra LETA, atsaucoties uz “Latvenergo” pārstāvja Andra Sikšņa teikto, vēsta, ka sestdienas rītā  bez elektroenerģijas vai ar traucētu apgādi bija aptuveni 11 tūkstoši mājsaimniecību. Pēc Sikšņa teiktā, apmēram puse no tiem ir tā dēvētie ilgstošie elektrotīklu bojājumi Latgales pusē, pārējie ir jauni bojājumi daudzviet citur Latvijā – Cēsīs, Madonā, dažviet centrālajos Latvijas rajonos, piemēram, Ķekavā. Piecos gadījumos Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests nolēmis iedzīvotājiem piešķirt ģeneratorus. Sestdienas vakarā elektropiegāžu traucējumu skaits samazinājies līdz 7 tūkstošiem mājsaimniecību.

Papildu grūtības strādniekiem rada atkusnis un slapjš sniegs, kas naktī apledo un atkal pārrauj elektrolīnijas. Nolemts koku vertikālo apzāģēšanu pārtraukt un līnijas atbrīvot, izcērtot vai izzāģējot traucējošos kokus.

Sanāksmē nolemts, ka “Latvenergo” lems par papildu brigāžu pārvietošanu no citiem rajoniem uz Austrumlatviju. Jau vēstīts, ka “Sadales tīkls” darbiniekiem palīdz arī divas kaimiņvalstu brigādes – Igaunijas kolēģi Aiviekstes pusē un Lietuvas brigāde Aknīstes pusē.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars aicinājis mežu īpašniekus “laikus apsekot savas teritorijas un esmu uzdevis Ekonomikas ministrijai par šo jautājumu sazināties ar mežu īpašnieku sabiedriskajām organizācijām”.

Jau ziņots, ka kopš 6.janvāra ārkārtas situācija ir 40 Latvijas novados, lielākoties Vidzemē un Latgalē. Ekonomikas ministrijai uzdots nodrošināt ārpus aizsargjoslām esošo koku izciršanu, kas apdraud elektrisko tīklu gaisvadu līnijas un elektroenerģijas padevi sabiedrībai, to iepriekš saskaņojot ar Valsts meža dienestu un attiecīgo pašvaldību.

Komentāri (25)

vilnissk 10.01.2011. 12.18

http://www.draugiem.lv/gallery/?pid=112816027
21. gadsimtā sveces!
tā strīpa bildē ir 12V mīnuss
miests vienu 80Ls ģeneratoru takš var nopirkt lādēšanai

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 08.01.2011. 22.55

Lems par papildu elektriķu ….
_——————
Lems? Staņislavs Lems?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu