Sviridova dziedājumi pareizticīgo Ziemassvētkos • IR.lv

Sviridova dziedājumi pareizticīgo Ziemassvētkos

22

Pareizticīgo Ziemassvētkos, 8.janvārī, Rīgas Svētā Pētera baznīcā tiks atskaņoti vairāki krievu komponista Georgija Sviridova garīgo dziedājumu cikli, ziņo aģentūra LETA.

Koncertā "Dziedājumi un lūgšanas" skanēs Sviridova dziedājumu cikli "Neizteicamais brīnums", "Trīs (klostera) stihiras" un "Brīnumaino piedzimšanu redzējuši".

Dziedājumu ciklus atskaņos kamerkoris "Austrums" kopā ar kori "Daugava" un vīru kori "Forte", solistiem Jeļenu Boreli, Sergeju Martinovu un koncertmeistari Elīnu Bambāni.

Sviridovs (1915-1998) ir ierakstīts krievu ģēniju pulkā un tiek raksturots kā ikoniskā reālisma, dimantskaidrās vienkāršības un augstās lirikas meistars. Visplašāko atzinību viņš ieguvis ar mūziku, kas tika rakstīta, izmantojot Aleksandra Puškina dzeju.

"Pirmo reizi Latvijā skanēs Sviridova radošā mūža pēdējā posmā tapušie garīgie skaņdarbi korim "a capella" no krājuma "Dziedājumi un lūgšanas". No pieciem krājumā iekļautajiem cikliem koncertā pilnībā izskanēs trīs, bet noslēgumā apvienotais koru sastāvs izpildīs dziedājumu "Godības Ķēniņš" no ceturtā cikla," stāsta koncerta idejas autors Šķepasts.

Ar šo pasākumu kamerkoris "Austrums" sāks savu jaunā gada koncertu programmu.

Garīgo dziedājumu cikli Rīgas Svētā Pētera baznīcā sāks skanēt plkst.16, un ieeja koncertā būs bez maksas.

 

Komentāri (22)

janazakovica 06.01.2011. 02.10

pareizticigiem nav ziemas svetku -prazdnika zimi..bet rozdestvo Xristovo-Kristus dzimsana..un parezticigo kanoniskie dziedajumi tiek dziedati baznicaas.citi ir tikai sviridova dziedajumi kuru izpilditajus tad ari lobe marianna ozolina-peter baznicas vaditaja-sarkana dovgopolova draudzene.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu