Izsludināts konkurss Regulatora vadībai • IR.lv

Izsludināts konkurss Regulatora vadībai

7
Raitis Plauks, F64

Komisija strādā bez viena valdes locekļa; vadītāja pienākumus pilda viens no locekļiem

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi konkursu uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētāja un četriem padomes locekļu amatiem, liecina trešdien publicētais paziņojums laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", vēsta aģentūra BNS.

Jauns konkurss bija jāsludina, jo bijušais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze decembra beigās atsauca savu kandidatūru no vakantā SPKR padomes locekļa amata. 

Iepriekš arī ekonomikas ministrs Artis Kampars nebija apmierināts ar Rozes virzīšanu amatam un bija plānojis virzīt pašreizējo "Lursoft" valdes priekšsēdētāju Ilutu Riekstiņu, taču līdz valdībai un Saeimai šis jautājums nenonāca, jo nebija skaidrības par Rozi.

Pašreizējiem trim regulatora padomes locekļiem – Ivaram Zariņam, Edvīnam Karnītim un Gintam Zeltiņam – vasarā beidzas pilnvaru termiņš. Savukārt iepriekšējai SPRK vadītājai Valentīnai Andrējevai pilnvaru termiņš beidzās pērn 5.decembrī. Līdz jauna vadītāja apstiprināšanai SPRK vadītāja pienākumus pilda Zariņš.

Jāpiebilst, ka SPRK padome pašlaik strādā četru, nevis piecu cilvēku sastāvā, jo padomes locekle Daiga Rezevska ir bērna kopšanas atvaļinājumā.

Darbam SPRK padomē var pieteikties līdz 24.janvārim.

Komisijas vadītāju uz pieciem gadiem amatā ieceļ Saeima pēc Ministru kabineta priekšlikuma.

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs – enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā – aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

Komentāri (7)

austrisv 06.01.2011. 14.59

Vai tiešām regulatru pametusi tā vienroča spēlmane Andrējeva?
Jā tā, tad jācer uz tiešām neatkarīgu regulatora amata pretendentu, kurš izskatīs Latvenergo tarifu pacelšanas nepieciešamību izvērtējot visus izdevumu posteņus un noslēgtos līgumus!

+1
0
Atbildēt

0

Elita Ļabe 05.01.2011. 13.24

“neatkarīga valsts iestāde”…

tas ir vislabākais punkts. iesaka MK un ieceļ Saeima.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 05.01.2011. 13.14

kada jega no regulatora ja vinu apmaksaa energoneseju tirdzniecibas kopanijas un lemumi ari ir klaji izdevigi tikai un vieni pakalpojuma apmaksaatajiem…andrejeva bija cekistu-skonto ielikts cilveks un labaka draudzene Latvijas naftas tranzita ilggadejai galvenajai gramatvedei.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu