Tarifi gāzei, siltumam un elektrībai līdz gada beigām nemainīsies • IR.lv

Tarifi gāzei, siltumam un elektrībai līdz gada beigām nemainīsies

30
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Ja būs straujšs gāzes cenu pieaugums, tarifi var mainīties jaunajā gadā 

Prognozēts, ka Latvijā līdz gada beigām tarifi gāzei, elektrībai un siltumam nemainīsies, pirmdien intervijā LNT raidījumā “900 sekundes”  teica Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētājs (SPRK) Valdis  Lokenbahs. 

Viņš skaidroja, ka siltuma tarifu ietekmē gāzes cenas pasaules tirgū, ko regulēt nav iespējams. “Līdz šā gada beigām, mēs domājam, ka šī cena nemainīsies,” teica Lokenbahs. 

Tarifi līdz gada beigām netiks mainīti arī elektrībai, apstiprinātaja SPRK vadītājs, piebilstot, ka elektrības cenas mainās katru mēnesi un tās ir atkarīgas no gāzes cenām un ražošanas izmaksām. 

Viņš pieļāva, ka nākamā gada sākumā izmaiņas tarifos varētu būt, ja būtiski mainīsies gāzes cenas pasaulē. “Pēc jaunā gada var būt izmaiņas gadījumā, ja būs straujšs gāzes cenu pieaugums,”  teica Lokenbahs. 

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs – enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā – aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību, raksta BNS.

Komentāri (30)

Ieva 12.09.2011. 16.32

Šobrīd 40% iedzīvotāju ir problēmas ar komunāliem maksājumiem. Taču tas nav nekas, jo sistēma turpina darboties- 60% iedzīvotāju nomaksā arī tos 40%. Siltums atslēgts nevienam netiks un godīgie pilsoņi turpinās maksāt par visiem. Secinājums- tarifi ir par 40% uzskrūvēti, citādi komunālajām struktūrām būtu bankrots, un viss jau būtu sen noslēgts.
Un nesāciet man stāstīt, ka grūti, valsts nedod, un nav naudas, ko maksāt. Māte man mācīja, ka jādzīvo samērā ar saviem ienākumiem. Ja nevari lašmaizītes ēst, pārtiec no konserviem. Ja nevari volgu atļauties, brauc ar zaparožecu , vai ej ar kājām, viņa teica. Ja nevari naudu normālam dzīvoklim nopelnīt- pārvācies uz plītsistabu.

Latvijā ir vislielākie nodokļi tikai tāpēc, ka Latvijā ir vismazākais nodokļu maksātāju skaits – proporcionāli. Tie kas maksā nodokļus apmaksā arī negodīgo pilsoņu bērnu izglītību, valsts pārvaldi, ceļu policiju vai dakterus. Un , kā redzams, nosedz arī šo daļu.

Tāpēc man gribētos redzēt to partiju, kas nevis paceltu nodokļus vai tarifus kārtējo reizi, bet paplašinātu to maksātāju bāzi. Nevis konsolidētu un konsolidētu uz mana rēķina. Lai par sliņķiem un “tiem , kam (tikai) pienākas” nebūtu jāmaksā man.

Vai IR tāda partija?

0
0
Atbildēt

0

Kaspars Špūle 12.09.2011. 10.48

“Pēc jaunā gada var būt izmaiņas gadījumā, ja būs straujšs gāzes cenu pieaugums,” teica Lokenbahs un aizmuka no korektora, kurš gribēja nevārdam “straujšs” nosvītrot lieko “s” galotnē.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu