Zatlers vēl uzņēmību, mērķtiecību, pašcieņu, sadarbību • IR.lv

Zatlers vēl uzņēmību, mērķtiecību, pašcieņu, sadarbību

83
Valdis Zatlers gada sporta balvas pasniegšanā. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Prezidents gadumijas uzrunā nākamo desmitgadi Latvijai vēl bērniem bagātu

Katrs nākamais gadu desmits nes līdzi jaunus uzdevumus, tāpēc "paņemsim līdzi to, kas nepieciešams mērķu sasniegšanai – uzņēmību, mērķtiecību, pašcieņu un spēju sadarboties", pirms gadumijas uzrunājot Latvijas tautu , sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš secināja, ka šī gadu tūkstoša pirmā desmitgade Latvijai bija dinamiska: ''Daudz paveicām, īpaši pēdējos divos gados." "Tagad ar pārliecību par izdošanos varam raudzīties nākotnē. Nākamais gads mums visiem būs vieglāks un, esmu pārliecināts, arī veiksmīgāks. (..) Tāpēc šobrīd, sagaidot Jauno gadu, atstāsim pagātnei to, kas traucē mums doties uz priekšu, – pašapziņas trūkumu, neticību sev un apkārtējiem, nenovīdību un gaušanos," novēlēja valsts galva.

Prezidents aicināja novērtēt Latvijas bagātības – dabas skaistumu un izcilajiem cilvēkiem, visiem sadarboties un ''apņēmības pilniem strādāt tālāk un darīt visu, lai dzīve savā valstī kļūtu labāka un domas gaišākas''.

Zatlers "mums visiem" novēlēja, "lai nākamajā desmitgadē Latvija ir ar bērniem bagāta valsts!". "Latvijas tautas saknes sniedzas gadu simtu dziļumā, un tās galotne aug aizvien augstāk, piedzimstot katram jaunam bērnam. Tāpēc mums aizvien no jauna jāceļ godā kuplas ģimenes un stipras dzimtas. Mūsu tautas nākotnes garantija ir mūsu bērni. Visi bērni. Gan tie, kas dzimuši Latvijā, gan tie, kas kādreiz atgriezīsies savu vecāku dzimtenē. Katrs Latvijas bērns ir mūsu tautas turpinājums,'' uzsvēra prezidents.

"Lai nākamajā gadā mūsu zemē daudz prieka! Lai daudz mīlestības ģimenēs! Lai starp mums visiem valda sirsnība! Lai mums ir stipra pašapziņa! Lai daudz gaišu domu un labu darbu! Novēlu mums visiem laimīgu un veiksmīgu Jauno gadu!" ar šādiem vārdiem uzrunu nobeidza Zatlers.

Jāpiebilst, ka prezidenta runā nav izmantotas tēzes no Ir komentētāja Aivara Ozoliņa ieteiktās versijas , kas publicēta žurnāla pērnā gada noslēguma izdevumā.

Komentāri (83)

silvija_vitina 01.01.2011. 16.01

Dzīvoju vienā no Rīgas mazajām ieliņām, kuru sniega tīrīšanas tehnika pēdējos 20 gadus nav apmeklējusi ne reizi. Šodien, līdzīgi kā iepriekšējās dienas abi ar vīru ņēmām lāpstas rokā un savas 3-4 stundas tīrījām gan savu iebraucamo ceļu, gan ielas daļu. Kaimiņi rīkojās līdzīgi – un ceļš mums ir kārtībā. Rītdien droši vien darīsim to pašu. Nav jau gluži izpriecas uz kalna, bet fiziski esam pastrādājuši un tagad ir patīkams nogurums. Var arī ieskatīties Ir(ā). :)

Laimīgu Jauno gadu! un mazāk kurnēšanas!

+20
-1
Atbildēt

0

brigita_damme_rtk_lv 01.01.2011. 15.09

Runas neklausījos, varbūt tāpēc šodien esmu laimīgs. Novēlu arī Jums laimīgu Jauno gadu, t.i. labus darbus, ne runas!

+14
0
Atbildēt

1

    liepinsoskars > brigita_damme_rtk_lv 01.01.2011. 15.20

    Es ar’ runas vakar neklausījos un tāpat šodien esmu priecīgs. Jaunajā gadā esmu nolēmis priecāties par dzīvi, veltīt laiku sev un nekreņķēties par sīkumiem un politiķu sarūpētām muļķībām. Cenšos dzīvot ar domu, ka Dieviņš mani mīl. :-) Lai jums un mums visiem veiksmīgs, priecīgs un notikumiem bagāts gads! Prozit!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

andris902 01.01.2011. 19.38

…Optimismu Jaunajā gadā arī nīgruļiem!…:))…runas var klausīties un vajag!…tikai…ko mēs katrs tur gribam saklausīt?…ja klausāmies ar mērķi atrast negatīvo un sev nepieņemamo…to arī atradīsim….un pārējais jau būs mazsvarīgs…katrs taču vērtējam ar savu mērauklu…
…lai šajā – 2011.gadā gaišāks skats uz dzīvi!…lai izdodas saskatīt arī labo!…

+14
-3
Atbildēt

2

    andris902 > andris902 02.01.2011. 19.13

    …Karamba…paldies!..arī Tev jauku un cerīgu Jauno gadu!…kaut daļu no vēlmju – piepildīšanos!…:))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > andris902 02.01.2011. 18.26

    Kā viens no nīgruļiem :) ..šodien,gadījas tā vairāk ar autobusiem tālu ārpus Rīgas pabraukāties, un ko.. neskatoties uz tā neko sniega priekiem un pēcjaungada ..ceļi redzami tiek kopti,autobusiņi kursē .. tā kā nav jau tā, kas viss ir tikai slikti un apstājies,protams,ka ne :)..
    Tomērt,kritiskums,emocijas -veselīga štelle.. Neba nu te kāda pll pozitīvisma vietne :) Strīdiņos domas kustās,kas tikai labi.
    Gaišu Jauno! :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu