Krievijas milicija aiztur opozīcijas līderus • IR.lv

Krievijas milicija aiztur opozīcijas līderus

19
Boriss Ņemcovs un Krievijas premjerministra Vladimira Putina maskā tērpies opozicionārs ''31.datuma'' mītiņā Maskavā 2010.gada 31.oktobrī. Foto – EPA/LETA

Līdz svētdienai būšot arestēts arī bijušais vicepremjers Boriss Ņemcovs

Jaungada priekšvakarā notikušo protesta akciju laikā Krievijas milicija Maskavā un Sanktpēterburgā aizturējusi vairākus opozīcijas līderus, arī bijušo vicepremjeru Borisu Ņemcovu, ziņo aģentūras LETA-AFP. Milicija paziņojusi, ka nesankcionēto mītiņu laikā Maskavā aizturēti 68 cilvēki, Sanktpēterburgā – 50.

Maskavas varas iestādes šoreiz atļāva rīkot tradicionālo ikmēneša 31.datuma mītiņu, kurā opozīcija pieprasa garantēt konstitūcijā paredzētās pilsoņu pulcēšanās tiesības. Uz mītiņu 2010.gada pēdējā dienā sapulcējās aptuveni 300 cilvēki, kas skandēja saukļus tikko notiesātā bijušā naftas magnāta Mihaila Hodorkovska atbalstam.

Vairāki opozīcijas līderi, tostarp bijušais vicepremjers Boriss Ņemcovs, mēģināja izlauzties caur miliču ķēdi, un viņi tika nekavējoties aizturēti, vēsta aģentūra RIA Novosti. Ņemcovu, kurš ir viens no liberālās opozīcijas līderiem, plānots aizturēt līdz svētdienai, aģentūrai Interfax pavēstīja opozīcijas aktīviste Ludmila Aleksejeva.

Aptuveni stundu pirms iecerētā nesankcionētā mītiņa, kuru bija paredzēts rīkot netālu no varasiestāžu atļautās akcijas, pie savas mājas Maskavā tika aizturēts arī profašistiskās Nacionālboļševisku partijas līderis Eduards Ļimonovs. Neilgi pēc viņa aizturēšanas tiesa Ļimonovam piesprieda 15 diennakšu ilgu administratīvo arestu par pretošanos milicijai. Pats Ļimonovs radiostacijai "Eho Moskvi" sacīja, ka viņš apsūdzēts par necenzētiem izteikumiem un sabiedriskās kārtības traucēšanu, piebilstot, ka tie esot "meli".

Aizturēts arī liberālās partijas "Jabloko" jaunatnes nodaļas vadītājs Iļja Jašins, vēsta mediji.

Komentāri (19)

raimonds_bossltd 03.01.2011. 15.49

Lai arī cik simpātiski liktos Ņemcovs, Kasparovs, Ilarionovs, jātzīst ka tie ir margināli, cīnītāji ar vējdzirnavām. Labāk viņiem veiktos Saudi Arābijā popularizēt cūkgaļas ēšanu, kā mēģināt krievus pārliecināt, ka viņi nav bezierunu Putina un НКВД-РПЦ vergi un pelna kaut nedaudz pašcieņas.
Negatīvā selekcija tur ir kļuvusi neatgriezeniska, tāpēc saprātīgāk ir mukt neatskatoties no tās bēdu ielejas, kā to jau ir izdarījuši vairāki desmiti miljonu, lai sevi īstenotu civilizētā valstī un atgrieztos tikai tad, kad uz impērijas drupām izaugs jauna zāle.

+3
0
Atbildēt

0

kdaljajev 02.01.2011. 21.17

Jebkurā gadījumā slikts miers labāks par labu karu.Krievijas ambīcijas noplok pie lētas naftas cenas.Kad sabruka PSRS tas bija galvenais faktors.Krievi mierā ilgi nevar dzīvot,to pierāda vēsture.Ja nav ārējā,tad atrod iekšējo ienaidnieku.Tagad iekšējā opozīcija tik vāja,ka tiek sargāta lai neizzustu pavisam.Tiek turēta,lai radītu demokrātijas iespaidu.Pat cariskajā Krievijā demokrātija bija lielāka.Boļševiki no izsūtījumiem iznāca ārā un iztaisīja apvērsumu.

+3
0
Atbildēt

0

aigiigais 03.01.2011. 11.19

Tak ne tikai opozicionārus aizturēja, reku http://zyalt.livejournal.com/340115.html bildes no vecgada “kaukāziešu” aizturēšanām.. :)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu