Dzeja Saules aptumsuma laikā • IR.lv

Dzeja Saules aptumsuma laikā

23
Jānis Saliņš, f64

4. janvārī, Saules aptumsuma dienā, 18:00 notiks dzejas vakars Saules muzejā, Rīgā, Kungu ielā 1 (ieeja no Rātslaukuma), kurā jebkurš dzejnieks aicināts atnākt un nolasīt dažus dzejoļus Saulei. 

Iespējams, atkarībā no sanākušo dzejnieku skaita tiks noteikts lasījumu laika limits, lai vismaz vienu savu dzejoli Saulei un klausītājiem pagūtu nolasīt jebkurš, kas to vēlēsies. 

Dzejas autorvakari muzeja pagrabiņā notiek katru otrdienu, bet ceturtdienās 18:00 dziesmu vakari – pēc muzeja lūguma Saules nedēļas ietvaros arī dziesmas 6. janvārī tiks dziedātas Saulei. 

Pasākumu sadarbībā ar Saules muzeju, kura kolekcijā atrodamas 382 mākslinieku darinātas saules skulptūras no dažādām pasaules vietām, rīko Austras biedrība, folkmūziķu organizācija. Priecāsimies par līdzatnestiem gardumiem. 

 

Komentāri (23)

lno 20.09.2015. 23.25

Lieliski. Objektīvs skats uz notiekošo.

+16
-6
Atbildēt

0

Edite Gornova 21.09.2015. 10.35

Piekrītu, ka “saulainā nākotne” Vācijas ēnā vēsturiskā kontekstā ir drūma prognoze Eiropā un arī mums. Angļi šo procesu kas tagad notiek sauc par Eiropas kolonizēšanu – Eiropas beigas. Lielā tautu staigāšana sākās jau ap 1905 – 1918 gadam. Nākamais posms bija 1939 – 1945. Pārvietojās galvenokārt izglītotie un turīgie. Tad sākās posms 1970 gadi kad Vācijai un citām Eiropas valstīm vajadzēja tikai viestrādniekus. Rezultāts ir – viestrādnieki tagad ir kļuvuši par patstāvīgiem iedzīvotājiem vairākās pauaudzēs. Tādēļ tagad Eiropā ierodas nekontrolēti masas, kas nebūt nav izglītotas. Viesstrādnieki (barbari) pārņem Eiropu.Nerunāsim par to ka visi kas te ieradīsies ir ārsti un inženieri. Mums nāksies pašiem integrēties šajā ” multikulturālismā ” un runāt viņu valodā.

+11
-5
Atbildēt

1

    Optiskais Tēmeklis > Edite Gornova 21.09.2015. 10.40

    Kad pirms gadiem 4 vai 5 te ierunājos, ka izdzīvošanai Latvijā — kur nu vēl Eiropā un tālāk — katram skolu beidzējam vajadzētu zināt 3 – 4 valodas, nacionālfani lika pie vietas un turpināja rosināt valodisko/lingvistisko pašizloāciju. Profesors Leons Taivāns LTV tikko atgādināja, kā viņam neļauts ieviest LU arābistiku, — rezultātā šodien LV gatavi ar imigrantiem un bēgļiem sarunāties 5 — 6 tulki, pārējie pratēji būs jāņem no vides, kurai … nekritiski uzticēties?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

fretka 21.09.2015. 11.34

Ļoti interesantas Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna pārdomas

“People in general – not only Europeans, but definitely Europeans – want to see themselves as good; but people can define “good” in a wide variety of ways. Liberals also want to see themselves as good. They also have an idea of ​​what it means to be a good person. And liberals can only live with themselves if they see themselves as good people. However, the liberal notion of what is “good”, as I described earlier, only exists at the level of phenomena: freedom of movement, universal human rights, and so on. Now this is producing disastrous consequences. But the particular quality of liberals is that while they want to be good people, they do not want to see their levels of welfare spending and standards of living falling; and so a crisis develops. This is the truly great challenge facing liberalism today: how to see themselves as good people according to their own principles, and at the same time how to protect the standard of living which they have achieved so far.”

http://www.miniszterelnok.hu/in_english_article/viktor_orban_s_speech_at_the_14th_kotcse_civil_picnic

+6
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu