Ašeradens: “Dienā” ieradusies likvidatoru komanda • IR.lv

Ašeradens: “Dienā” ieradusies likvidatoru komanda

81
Kaspars Krafts, F64

Bijušais a/s “Diena” prezidents pārliecināts, ka “Diena” vairs nav neatkarīgs medijs

Jaunā "Dienas" vadība ir likvidatoru komanda, un laikraksts, visticamāk, ilgāk par jauno gadu neizturēs. Tā ziņas par izmaiņām laikraksta vadībā aģentūrai BNS komentē bijušais akciju sabiedrības “Diena” prezidents Arvils Ašeradens, kurš tagad iesaistījies partijā "Pilsoniskā savienība".

"Tas izskatās pēc laikraksta "Diena" beigu sākuma," izteicās Ašeradens, vērtējot publiski pieejamo informāciju par laikraksta vadības maiņu. "Es drīzāk nosauktu šo komandu par likvidatoru komandu laikrakstam," Ašeradens komentēja Sergeja Ancupova un Dzintara Zaļūkšņa iecelšanu redakcijas vadībā.

Ašeradens uzskata, ka medija vadības nomaiņas mērķis ir īsi pirms vēlēšanām pārņemt varu laikrakstā un, vai nu to apklusināt, vai sasniegt konkrētus mērķi un pēc tam likvidēt.

"Nav šaubu, ka šo cilvēku uzdevums ir likvidēt šo mediju, jo viņu profesionalitāte, ja mēs ņemtu 100 punktu skalu, ir mīnus 95, ar negatīvu zīmi. Tad jājautā, ko viņi tam medijam var iedot?" retoriski vaicāja Ašeradens.

Pēc Ašeradena pārliecības, "Diena" vairs nav neatkarīgs medijs. “Lai arī, protams, tam nav nepārprotamu pierādījumu, ir daudz netiešu pierādījumu, ka vai nu Ancupova kungs, vai Zaļūkšņa kungs varētu būt saistīts ar vienu vai otru no ekonomiskajiem grupējumiem," pauda Ašeradens.

Ašeradens "Dienas" koncernā darbojies no pirmssākumiem un pameta to 2009.gada jūlijā, kad akciju sabiedrības īpašnieki – zviedru "Bonnier" kompānija pārdeva savas akcijas "Nedela S.A.". Tagad Ašeradens darbojas partijā "Pilsoniskā savienība" un kandidēs rudenī gaidāmajās 10.Saeimas vēlēšanās.

Komentāri (81)

Marija 13.07.2010. 16.48

Labs komentārs īstajā laikā. Klauni (tralmaks, andersone) savu priekšnesumu beiguši, tagad uznāciens iluzionistiem.
Beigās ieradīsies tīrītāji un viss būs tīrs.

+42
-2
Atbildēt

1

    jansemjo > Marija 13.07.2010. 16.55

    vēl pa vidu būs zvēru dresētāji un akrobāti. kaut gan pašreizējos arī varētu pamest zem šiem cirkačiem. un tad gan apkopēja iztīrīs arēnu…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 13.07.2010. 16.44

Ašeradens uzskata, ka medija vadības nomaiņas mērķis ir īsi pirms vēlēšanām pārņemt varu laikrakstā un, vai nu to apklusināt, vai sasniegt konkrētus mērķi un pēc tam likvidēt.++++ Nav iemesla neticēt Ašeradenam, bet tad tā gan ir vērienīga Sarkanā kvadrāta diversija, bet savā ziņā asprātīgi – nopērkot Dienu taču netiek tērētas līdzekļu kvotas, kuras drīkst izlietot priekšvēlēšanu aģitācijai :)

+34
-1
Atbildēt

19

    lidija_stripkane > buchamona 13.07.2010. 19.26

    Ir iemesls Ašerādenam neticēt un tā ir viņa politiskā angažētība un partijas piederība. Turklāt viņš ir no Sarmītes Dienas komandas spices vīriem un kā tāds nevar būt objektīvs.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 13.07.2010. 20.33

    Man ļoti nepatīk tās raganu medības un karojošā intonācija medijos. Saprātīgi cilvēki publiski izsaka tādas sazvērestības teorijas, ka prātā nāk divas iespējas: 1) cilvēkam ir ekstremāli negatīva dzīves pieredze un psihotrauma ar smagu apchakarēšanu 2)cilvēks pats ir pilns ar agresīvām domām par visu apkārtējo nemitīgu un iznīcinošu apchakarēšanu.
    Šāda negatīvā emocionālā bagāža ir piemērota sprāgstviela nelielam pilsoņkariņam. Nevar vienā valstī sadzīvot cilvēki, kuri cits citam gatavo tādas nelietības! Indieši teiktu, ka Latvijai tā garīgā karma ir pavisam nelāga. Nu, nevar tā komunicēt. Nav tak cilvēks cilvēkam maita un svolochs!

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 14.07.2010. 11.35

    Mani Jūs noteikti pārspēsiet vārdu plūsmā un savas taisnības aizrunāšanā. :) Neesmu tik cītīgs rakstītājs.
    Bet tas nebūt neliecina par to, ka tirgus ekonomikas veidošana Latvijā pēc Jūsu metodes izdosies. Man grūti iedomāties mazu pārtikušu valsti bez tirgus ekonomikas un bez lieliem dabas resursiem. Varu iztēloties sīku, nelaimē un naidā grimstošu valstiņu, no kuras bēg iedzīvotāji un kurā labi jūtas neliels agresīvs mazākums. 20 gadus uz to esam gājuši – grūti mainīt komunikācijas kultūru un priekšstatus par it kā apzināti naidpilnajām attiecībām tirgus ekonomikā. Mani neinteresē – kas rakstīts novecojušā latviešu vārdnīcā, ja tas traucē veidot attiecības. Vārdnīcas raksta, vārdus sarunai izvēlas un attiecības veido cilvēki. Pastāvēs, kas mainīsies!

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.07.2010. 16.29

    Ja “patriotiem” izdevīgi, tad latvieši ir lepnie un varošie, ja neizdevīgi, tad latvieši ir klusie un pacietīgie… +++ lepns, varošs, kluss un pacietīgs – šīs rakstura īpašības viena otru neizslēdz, gluži otrādi. Tikai nelaime tā, ka pacietības mums pietrūka. Pacietību mēs nomainījām ar trekno gadu lētticību, tagad, cik skatos, kāda daļa no mums taisās krist otrā grāvī, lai gan tas ir tas pats grāvis – SC + Laba Latvija :)
    Ok, redzu, ka mums katram sava patiesība un laikam jau katrs pie savas patiesības paliksim. Man šķiet, ka Latvijai tā būtu liela veiksme, ja arī nākošos četru gadus Dombrovskis varētu turpināt savu iesākto darbu, Jums šķiet, ka Dombrovska vietā ir jānāk Urbanovičam ar Cilēviču un viņam līdzīgiem spīdekļiem. Pie tā arī paliksim

    0
    0
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 14.07.2010. 10.26

    Riņķī apkārt => Ja Jūs un daudzie Jūsu domubiedri uzskatāt, ka Sarkanais kvadrāts ir LR ienaidnieks (uzskatāt, ka tieši ŠIS vārds ir tas īstais), tad tas nozīmē, ka sekos represijas pret tautas un valsts ienaidniekiem. Pretējā gadījumā tā ir tāda agresīva papļurkstēšana, kuru pagalmā lieto vāji zēni. Vājie par agresīvu runāšanu bieži saņam pa muti (pagalmos un skolās tā ir ikdiena). Tāpēc padomāsim – kādus apzīmējumus lietojam publiskajā diskursā. Ir vārdi, pēc kuru izteikšanas atgriezties pie sapratnes būs grūti. Iezīmējas dramatiska situācija, kuras atrisinajums: vai nu vienus cietumā, vai otriem – pa muti!
    Īpaši pasvītroju, ka neesmu “kvadrāta” atbalstītajs. Man nav pieņemama valsts šizofrenizācija ar agresīvu publisku retoriku. Tādā atmosfērā ekonomika attīstīties nevar! Izbeidziet apsaukāties! Tas nepievieno vērtību Jūsu viedokļiem par politiku.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    varbūt ka tā > buchamona 14.07.2010. 08.54

    Jaunā laikraksta “Diena” vadība: jūtama Ēlertes ēna, no tās jāatbrīvojas. Laikam Dienā gaiss kļūs tīrāks

    0
    0
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 14.07.2010. 15.10

    riņķī apkārt => Kur tad tas Urbanovics kādam DRAUD ar Biškeku un ar asinīm? Vai tiešām tā arī saka – ja nebūs, kā gribu, tad sacelšu tautu??? Un vai tiešām “patrioti” tā arī domā, kā komentāros raksta, ka JEBKĀDOS ekonomiskos apstākļos latvieši būs klusi un pacietīgi? Tā NAV bijis – liela neapmierinātība ir radījusi varas maiņas. Kāpēc lai latvieši būtu kļuvuši citādi?
    Un pat ja latvieši būtu mainījušies – vai tas būtu uz labu, ja cilvēki vairs nespētu aizstāvēt savas intereses? Vai “Latvijas patriotiem” par šādu nespēju būtu jāpriecājas pirmajiem?
    Bet varbūt tā ir vēlme manipulēt sabiedrību sev izdevīgā virzienā? “Gudrinieki” sev izdevīgi pārdod Krievijas investoriem Latvijas uzņēmumus un Jūrmalas nekustamos īpašumus, bet “sliktā” ir Saskaņa, jo tā nelamā Krieviju? Jo lielāks haoss, jo izdevīgāk bīdīt rebes? Ja “patriotiem” izdevīgi, tad latvieši ir lepnie un varošie, ja neizdevīgi, tad latvieši ir klusie un pacietīgie… Kā saka – mani latvieši, kā gribu, tā raksturoju. :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.07.2010. 11.51

    Par to nabadzīgo valstiņu bez resursiesm un tirgus ekonomiku – Latvija ir ES un NATO dalībvalsts, un mums ir laimējies, ka pasaules ekonomisko krīzi varam pārlaist tieši šajā formātā un arī Krievija tikai šādā formātā mūs ierauga, kā daudz maz līdzvērtīgu sarunas partneri.
    Diemžēl Latvijā ir politiskie spēki, kuri cenšas šo līdzsvaru starp LR un Krieviju izjaukt, nosverot svarus uz Kremļa pusi un paši sauc šo procesu par “labu kaimiņattiecību veidošanu”:))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 14.07.2010. 12.01

    Ir dažādi viedokļi par politiku, ir dažādi traktējumi tam, ko dēvē par labām kaimiņattiecībām. Vai Somijas, Lietuvas, Chehijas attiecības ar Krieviju latviskā izpratnē var saukt par labām kaimiņattiecībām? Tad kāpēc Latvija izvēlas būt par mazu, niknu “anti-Krieviju”? Vai mūsu ekonomikai ir pietiekami eksporta tirgi NATO un ES valstīs? Ja ir, ko tad mes runājam par eksporta mazspēju? Ja nav, kāpēc mēs nevaram apsvērt eksporta iespējas arī austrumu tirgos (Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā), kā to dara citas NATO un ES valstis? Niknums iekšpolitikā pārvēršas par antiekonomisku plosīšanos ārpolitikā. Man nepatīk antiintelektuāla, antiekonomiska Latvija, kurā ir mazs darba tirgus. Nu, cik ilgi var rieties un ciesties?!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.07.2010. 13.29

    Kamēr mēs te abi filozofejam, tikmēr Urbanovičs saviem oponentiem piedraud ar reālām asinīm, ieejiet Dienā un palasiet sava līdera redzējumu uz LR iekšpolitiku :)) Un tad varam parunāt atkal par ienaidniekiem un ko ar viņiem iesākt :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 14.07.2010. 13.06

    Akcentēju komunikācijas toni – sazvērestības teorija, ienaidnieki u.c. informatīvā kara atribūti.
    Paradoksāli, ka “anti-Krievija” ir ļoti “krieviska” sliktajā, post-padomiskajā, provinciālajā nozīmē (puskrimināla “ekonomika po poņaķijam”) – un vienojošais, radniecīgais “anti-Krieviskai” Latvijai ar Krieviju ir tieši agresīvā komunikācija.
    Tirgus attiecībām un ekonomiskai sadarbībai par labu nenāk Krievijas pozīcija, jaucot politiku ar ekonomiku (Moldovas vīni, Baltkrievijas piena produkti, Gruzijas minerālūdens, Latvijas šprotes u.tt.). Vai mēs nerīkojamies līdzīgi? Un vai tas sniedz labumu? Vai situācija Latvijas ekonomikā ir Ok?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > buchamona 14.07.2010. 12.47

    Vēl pie tam realitātē tieši Jūsu raksturotajā ” anti-Krievijā” kā reizi ir vislielākā Krievijas visa veida klātbūtne no nosauktajiem, laikam nabadziņi mazohisti, ka viņu nīst a viņi tik pārpērk uzņēmumus utt., kā arī mūžīgais sapnis par logu uz Eiropu, kā reizi Livonijas mantojuma resnajā daļā, vai Jums liekas ka vēsture ir blēņas?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    anete_raugule > buchamona 14.07.2010. 13.34

    Nekad neesi iedomājies, ka draudzībai vajadzīga abu puše gatavība draudzēties? Ja Latvijas niknumu var vēl izskaidrot ar vēsturi, šizofrēniju un sazvērestības teorijām, tad kas ir pamatā tiem murgiem, kas tiek producēti Krievijā??? Ēzeļa ausis un stāsti par maršējošiem esesiešiem ir tikai aisberga virsotne.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > buchamona 14.07.2010. 12.47

    Jūs Viestur ar ekonomikas datiem esat iepazinies, ai vairāk tomēr no populāriem viedokļiem ievācat datus? Ja nu tomēr ir interese salīdziniet IKP RUS v.ASV&ES, tad runājiet par potenciāliem un iespējām, RUS ir tikai 3*lielāka ekonomika nekā par LV mazākā NL, par pārējo pat nerunāsim, tā ka ļiru ļeru nevajag, kur pēc loģikas ir lielāka iespēja nogrūst savu preci un kurš var nodrošināt un nodrošina investīcijas?
    FIN jautājums cerams nav jātirzā ( Kremlini saprata 1940.tajā ,ka FIN atdos savu brīvību tikai kopā ar savu dzīvību)protams uzspieda šādas tādas sakas ( neiestāties NATO, Maskavas kontrolētu neitralitāti, nekritizēt Kremli utt..), bet būtībā viss bija OK, LT gadījums atkal cits, RUS jamiem piegrieza atpakaļ VIļņu un Klaipēdu, un vispār sarkanie leiši bija vairāk leiši nekā sarkanie. Par Čehiju nu neteikšu ka baigie Kremļa draugi it sevišķi pēc Prāgas pavasara, un starpā viņiem vienmēr Ukraina ar Poliju bijusi, tā ka diži lieli draudi pie šādas vājas RUS viņiem nav.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.07.2010. 12.15

    Vai esat padomājis – no kurienes šis “niknums” iekšpolitikā un kādēļ tāda nav Lietuvā?

    Nešaubos, ka pienāks laiks, kad viss norims. Tas būs tad, kad Latvijā pēc kādām trim paaudzēm atkal runāsim visi krieviski. Pārāk nevienlīdzīgs ir šis cīniņš.

    Bet par Krievijas tirgiem – tas ir mīts, kaut vienu pozitīvu tāda mēroga piemēru lūdzu, par kuru būtu vērts runāt. Ja tādu nav, tad kādēļ nav? Un ja tas ir politikas dēļ, tad, kas tad tās tādas par brīva tirgus attiecībām ? :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > buchamona 14.07.2010. 00.47

    Šoreiz piekrītu riņķī apkārt par 100%. Neslikti izplānojuši. Nudien, “asprātīgi” :(((((( Drūmi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.07.2010. 11.17

    viesturs_501 : jēzienu “ienaidnieks” Latviešu valodas vārdnīca tulko, kā – “tas kas kaitē, dara ļaunu (kādam)”. Nebaidīties formulēt ļaunumu un izmantot vārda spēku, lai laicīgi to apturētu, tas ir tas, pēc kā mums katram vajadzētu tiekties, mums vajadzētu būt spējīgiem to izdarīt – apturēt ļaunumu ar vārdu, pretējā gadījumā tiešām seko vardarbība un represijas, kad vārds ir zaudējis savu spēku. Tā tas bija PSRS laikos un no tiem laikiem arī Jūsu asociācijas, kuras rada jēdziens “valsts ienaidnieks” :)) Bet, ja par valsts ienaidiekiem, tad – kā lai citādi nosauc ļaudis, kuri, izmantojot savu varu, dara ļaunu savai valstij? VVF pieminētie (tiem kuriem Damokla zobens karājas virs galvas), tie ļaudis, par kuriem pietiekoši skaidrā tekstā runā Maizītis, tie ļaudis, kuri kā Cilēvičs apraud noziedznieku taisnīgu notiesāšanu, vai šie ļaudis nav LR ienaidnieki?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.07.2010. 09.28

    bimbo: Es nešaubos, ka Ancupovam pašam ir skaidrs kādā nozīmē viņš lieto metaforu par “Elertes ēnu”, jo viņš taču pazīst savu saimnieku, kuram kalpo, zina viņa mērķus. Vai Tu pazīsti Ancupova saimnieku un zini viņa mērķus, šaubos :) Tava pozicija ir skaidra. Tu esi “pret”, bet pret ko “pret”? :) Vari pats formulēt?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 13.07.2010. 22.30

    nē nav maita un svoločs – tās ir emocijas. Sarkanais kvadrāts ir LR ienaidnieks. Tas ir pragmātisks un “vēss” secinājums :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

laila zirina 13.07.2010. 17.00

Tur nav nekādu šaubu, ka Diena tiek likvidēta. Tur Ancupovam nav pat vērts manūit sabiedrību, varbūt tikai ar indiešu guru pašiedvesmu viņš var apmanīt tikai pats sevi.
Tomēr oligarhu aprēķins ir absolūti kļūdains. Jebkura rīcība izraisa pretreakciju. Tas nozīmē, ka pilsonīgā opozīcijai tikai vēl vairāk radikalizēsies. Mūsdienās visu informācijas laukumu nav iespējams nosegt. Šīs, nenoliedzami dārgais, Dienas kurmenizācijas process ir tikai mēģinājums ar dakšām kontrolēt upi.

+31
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu