Vietām diennakts laikā sasnidzis 19 centimetru sniega • IR.lv

Vietām diennakts laikā sasnidzis 19 centimetru sniega

32
Kaspars Krafts, F64

Rīgā sastrēgumi veidojas uz ielām un pat sniega izgāztuvēs

Vietām valsts centrālajā daļā diennakts laikā uzsniguši 19 centimetri svaiga sniega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija, vēsta aģentūra BNS.

Visvairāk sniega ceturtdienas rītā bija Kalnciemā – 55 centimetri un sniega pieaugums diennakts laikā tur bijis 19 centimetru liels. Dobelē vēl trešdienas rītā bija 30 centimetri sniega, bet ceturtdienas rītā – 45 centimetri.

Arī Rīgā sniega sega sasniegusi 45 centimetru un vairāk sniega ir Rucavā – 48 centimetru. Daudz sniega ir arī Vidzemes ziemeļos – Rūjienā ir 44 centimetrus biezs sniegs, bet visplānākā sniega kārta ir Ventspilī un Kolkā – attiecīgi 24 un 25 centimetri.

Snigšana radījusi dažādas problēmas. Kaut arī ceļi tiek tīrīti, braukšanas stāvoklis uz valsts galvenajiem autoceļiem ceturtdienas pēcpusdienā ir, lielākoties, apgrūtinošs. Apmierinoši apstākļi ir Pierīgā un Jelgavas apkārtnē, kā arī atsevišķās vietās Kurzemē un Vidzemes ziemeļos.

Savukārt Rīgā, lai izvestu sniegu, kravas automašīnām rindā pie Getliņu izgāztuves poligona ceturtdienas pēcpusdienā jāpavada 45 minūtes, tādēļ savākto sniegu paredzēts izkraut arī Krasta ielā un Grāpju pussalā.

Maģistrālo ielu stāvoklis Rīgā vērtējams kā apmierinošs, taču naktī uz ceturtdienu apgrūtināta braukšana bija pār Vanšu tiltu un Kalnciema pārvadu. Problēmas sagādāja arī tramvaja sliežu tīrītāji, kuru nostumtais sniegs traucēja automašīnu pārvietošanos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgā ceturtdien braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, tomēr ievērojami sastrēgumi, pēc Rīgas domes Satiksmes vadības centra informācijas, nav konstatēti. Sabiedriskais transports pēcpusdienā kavējās par aptuveni 40 minūtēm.

Snigšanas dēļ Latgalē jau otro dienu nav izdevies likvidēt elektroenerģijas piegādes traucējumus. Elektrības piegāde ceturtdien traucēta aptuveni 7,7 tūkstošiem Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientu, aģentūrai BNS pavēstījis "Latvenergo" ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis. Pēc viņa teiktā, situācija ir smaga, kaut arī mainīga.

Ceturtdien bija traucēta arī pasta un preses piegāde.

Komentāri (32)

Anna Gaigule 02.01.2011. 22.03

Salīdzinājumam varat apskatīt, cik tīri var notīrīt ceļu, ja uzsnieg 6m sniega: http://tywkiwdbi.blogspot.com/2010/12/deep-snow-really-deep-snow.html

+1
0
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > Anna Gaigule 03.01.2011. 07.20

    Tādi skati mums, sirdsgudrai arāj-sējēju tautai neder, mums grūta dzīve un gauži pāri nodarīts.
    Un klimata maiņas iespaido ne vien saules aktivitāte, bet pat Mēness attālināšanās (maita tāds, paisumu jaudai līdzi mainās okeāna siltuma uzņemšana), magnētiskā pola kustība, pat Zemes rotācijas palēnināšanās, šādi tādi citi ģeoloģiski procesi un citas zaļai domāšanai un visādiem goriem nepieejamas lietas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 30.12.2010. 18.15

Jau otro ziemu tā globālā sasilšana pasauli moka.

+1
-2
Atbildēt

4

    tetrapack > Aivars Krauklis 30.12.2010. 18.38

    Es šodien biju izgājis ārā, bija pavēss, un redzēju arī kupenas. Kur tad ir tā globālā sasilšana? Drīzāk lokālais aukstums!! Q.E.D.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 31.12.2010. 08.18

    pecisk – protams. Un kalnrūpniecības pamatus apguvu no filmas “Sniegbaltīte un 7 rūķīši”.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > Aivars Krauklis 30.12.2010. 23.16

    J. Biotops, filmu “Diena pēc rītdienas” neskatījies? :)

    Tavai zināšanai globālā sasilšana nenozīmē siltākas ziemas automātiski. Tas nozīmē pakāpenisku vidējās temperatūras celšanos, kā rezultātā rodas izmaiņas biosfēras un atmosfēras siltuma, aukstuma ciklos. Tā rezultātā Maskava var piedzīvot 50 grādus vasarā un -50 grādus ziemā un mēs piedzīvosim arvien lielāku aukstumu. Tīrs piemērs ir Golfa straume, kas nes silto ūdeni no ekvatora un līdz ar to mums te ir krietni siltāks nekā varētu/vajadzētu būt. Lai arī tā filma bija pārspīlēta, tai bija taisnība par to, ka izjaucot sāls ūdens un saldūdens līdzsvaru jūrā, straumes nojuks.

    Situācija ir ļoti sarežģīta. Globālo sasilšanu grib piebremzēt vai apturēt tieši tāpēc, ka nav zināms, kādi globāli un neatgriezeniski efekti var būt. Ļoti liels aukstums, citur liels sausums, citur lieli, nebijuši, postoši plūdi…

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Anna Gaigule > Aivars Krauklis 02.01.2011. 22.08

    Jāņem vērā arī tas, ka pēdējos 5 gados Saules aktivitāte bija zemākā pēdējos 50 gados http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_cycle Tā kā iespējams, ka tuvākajos gados piedzīvosim vēl lielākus ekstrēmus.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Maris 30.12.2010. 18.38

Esmu pārliecināts,ka arī pie šīs nelaimes ir vainīgi AŠ kvadrātā.

0
-6
Atbildēt

1

    anete_raugule > Maris 02.01.2011. 23.06

    Nu, tālu no patiesības tu neesi. Cietie džeki tikām šeptējās pa domi, dalīja naudu dienvidu tiltam, terminālim, dzelzceļam uz lidostu un Rīgas reklamēšanai, kamēr ups! – sniega tīrīšanai un pilsētas sakopšanai pietrūka.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu