"Avatars" - Latvijā visvairāk skatītā ārvalstu filma • IR.lv

"Avatars" – Latvijā visvairāk skatītā ārvalstu filma

15
"Avatars" režisors Deivids Kamerons uz filmas plakāta fona. Avots: AFP/LETA

18.decembrī aprit gads, kopš filma skatāma Latvijas kinoteātros, kas ir neparasti ilgi

Režisora Džeimsa Kamerona veidotā 3D filma "Avatars" ("Avatar") Latvijā kļuvusi par visu laiku ienesīgāko un skatītāko ārvalstu filmu, tā aģentūrai LETA pastāstījusi SIA “Forum Cinemas” Izplatīšanas nodaļas vadītāja Ilze Roķe.

"Avatars" Latvijā uz kino ekrāniem skatāms jau 51 nedēļu, un līdz šim to noskatījušies 200 190 kinoteātru skatītāju. Tomēr gads vēl nav noslēdzies, tāpēc labāko filmu tops pagaidām netiek publiskots. Iepriekš vairākus gadus līderpozīcijas piederēja citai Kamerūna filmai “Titāniks” ar vairāk nekā 138 tūkstošiem skatītāju.

Vēl skatītāka Latvijā bijusi pašmāju filma "Rīgas sargi", ko apmeklējuši gandrīz 300 tūkstoši skatītāju.

18.decembrī apritēs gads, kopš Latvijā uz kino ekrāniem nonāca "Avatars". Kā uzsvēra Roķe, šis ir unikāls gadījums, jo vidējais filmas dzīves laiks Latvijā uz lielajiem ekrāniem ir aptuveni sešas līdz astoņas nedēļas. "Avataru" nepārtraukti demonstrē tikai "Kino Citadele".

Filma "Avatars" ir 2009.gada amerikāņu episka zinātniskās fantastikas filma, kurā galvenajās lomās filmējušies Sems Vortingtons, Zo Saldana, Sigurnija Vīvere, Mišela Rodrigesa un Stīvens Langs. Filmas darbība notiek 2154.gadā uz dabiskā pavadoņa Pandoras Centaura Alfas zvaigžņu sistēmā.

Komentāri (15)

lno 27.01.2015. 16.56

Man sajūta, ka mums nav ne prezidenta, ne valdības, bet tikai noalgoti zicpriešsēdētāji.

+16
-4
Atbildēt

2

    ierados > lno 28.01.2015. 09.15

    Vecais, sarūsējušais spaini, tava vieta cietuma kamerā tuvāk durvīm. Vienīgā pozitīvā tava īpašība – tevi ieliks zārkā apmēram vienā laika nogrieznī ar pārējiem LPSR aktīvistiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > lno 27.01.2015. 18.14

    ———

    Lēnām tie s*ūdi tā pieauga, pieauga….pēc 25.gadiem jau daudzus tādas dīvainas sajūtas sāk pārņemt. Kā tur tai tautas teicienā par zvirbuli ieteica: – sēdi mierīgs un nečivini?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

v_rostins 27.01.2015. 17.57

Policejiska valsts likumpaklausīgiem pilsoņiem nebūtu tas lielākais ļaunums. Policejiskas ir Ķīna un Singapūra. Cilvēkiem neizturama dzīve kļūst plānprātiņu diktatoru vai čekas pārvaldītās valstīs, kā Krievija un Latvija.

+7
-4
Atbildēt

0

austrisv 12.12.2010. 11.33

Atceros, ka man arī ļoti, ļoti patika šī filma! Doma tajā tiešām ir satriecoša, ka cilvēki var arī zemi pazaudēt tiecoties tikai pēc materiālām vērtībām! ļoti emocionāla filma. trūkst vārdu!
Skaista!Vēl tagad atceros!

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu