Savickis: jāskaidro, kāpēc valsts negrib uzturēt Dinamo • IR.lv

Savickis: jāskaidro, kāpēc valsts negrib uzturēt Dinamo

67
Romāns Kokšarovs, F64

No sponsoriem Rīgas Dinamo iegūst “tikai” vienu miljonu eiro

Gāzes kompānijas Itera vadītājs Juris Savickis par 95 – 99% ir pārliecināts, ka kompānija finansiāli Rīgas Dinamo atbalstīs vēl turpmākos trīs gadus, taču “ar draugiem Maskavā” par šo jautājumu vēl gaidāmas sarunas. Intervijā Dienai viņš norāda, ka būšot jāmeklē argumenti, kāpēc Dinamo finansēt nav gatava Latvijas valsts.

“Tādām kompānijām kā Latvenergo, Latvijas Dzelzceļš un Latvijas valsts meži , katrai ieguldot pa diviem līdz trim miljoniem latu, kā arī piesaistot vēl privātos, Latvijai uzturēt Dinamo nebūtu nekādu problēmu. Ar šādu finansējumu projekts būtu cildenāks, stabilāks un valstiskāks. Tas ir vieglprātīgi – uzskatīt Dinamo par biznesa projektu. Biju iedomājies, ka Latvijas valsts vadītāji ar laiku pārliecināsies, ka Dinamo ir tautai vajadzīgs,” savu viedokli pauž Savickis.

No biļetēm iegūtā nauda nesedz izdevumus, tad tai būtu jāmaksā no 50 – 70 eiro. Itera viņš solījis cīnīties, lai ar katru gadu uzņēmuma ieguldītais naudas apjoms hokeja klubā samazinātos.

“Jāatzīst, ka pirmssākumos mēs bijām pārlieku optimistiski noskaņoti. Es, Koziols, Kalvītis, arī Lipmans piedalījāmies pirmajās sanāksmēs, kopā rēķinājām, vai tad tiešām no sponsoriem mēs nevarēsim dabūt piecus miljonus eiro. Vēl Itera iedos piecus miljonus, un tad jau pietiks. Izrādījās, ka mēs no sponsoriem varam iegūt tikai vienu miljonu.”

Viņš gan atzīst, ka “neesam gatavi ņemt jebkuru naudu”, esot svarīgs Dinamo imidžs. Pagaidām netiek izskatīts variants klubu pārdot, lai gan šāds piedāvājums esot saņemts no Ukrainas. Savickis norāda, ka nav atmesta doma uzcelt vai nopirkt savu ledus halli. Agri vai vēlu Dinamo būs sava arēna, pārliecību pauž Savickis. 

Diena raksta, ka Dinamo finansiāli joprojām darbojas ar prāviem mīnusiem.

Komentāri (67)

disassociative 06.12.2010. 09.08

Dinamo ir privāts biznesa projekts. Kāpēc to būtu jāuztur par nodokļu maksātāju naudu? Lai kāds Savickis, Lipmans vai vēl kāds no šīs naudas uzvārītos?

+48
0
Atbildēt

0

IneseT 06.12.2010. 09.10

vnk pretīga vervelēšana no čekista Savicka. un protams, ka šie kompānijā ar Kalvīti, Lipmanu bij rēķinājuši pēc pāris gadiem šo ‘valsts tēla gigantu’ uzmest valsts plecos. tikai nesanāca vecajiem čomiem tikt pie siles. tāpēc arī Savicka izmisuma murgojums pēc Saeimas vēlēsnām, ka tauta nesajēdzot par ko nobalsojusi…

+35
0
Atbildēt

0

dro 06.12.2010. 09.48

Latvijas valstij būtu jāatbalsta komandas piedalīšanās līgā, kuras vadība noteica komandas nosaukumu un aizliedza uz formas tērpiem lietot latīņu alfabētu????!!!

+29
-1
Atbildēt

3

    ltvpanorama > dro 06.12.2010. 16.03

    nu tomēr būsim precīzi ,latīņu alfabētu tomēr izbraukuma spēlēs šosezon lieto..
    man nebūtu žēl arī nodokļu naudas, tomēr labāk ka puikas skatās labu hokeju un grib būt kā Dārziņš vai Miķelis, dodas trenēties, arī ļaudis ar prieku ier uz arēnu, tie nebūtu tie sāpīgākie 5 – 6 miljoni kas tiek tērēti no budžeta..turklāt tautai tomēr arī kaut ko priecīgu vajag..neka tikai krīzes ziņas ..cits jautājums ir visa tā maskavijas noalgotā politšļura

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > dro 06.12.2010. 16.30

    Andrew. Vēl. Krievijai Dinamo nevajag mazāk kā Latvijai.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dro 06.12.2010. 16.28

    Andrew. nu tomēr būsim precīzi ,latīņu alfabētu tomēr izbraukuma spēlēs šosezon lieto..
    ____________________________
    bet 2 sezonas aizliedza, kaut zvaigžņu spēlēs visiem spēlētājiem uzraksti bija latīņu burtiem:))

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu