KNAB patlaban vada Strīķe • IR.lv

KNAB patlaban vada Strīķe

18
Lauris Vīksne, F64

Biroja priekšnieks Vilnītis devies komandējumā uz ASV, vietnieks Vilks – uz Parīzi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis devies komandējumā uz ASV, savukārt viņa vietnieks Alvis Vilks – uz Parīzi. Saskaņā ar likumu Vilnīša prombūtnes laikā KNAB priekšnieka pienākumus pilda otra vietniece Juta Strīķe. Jau ziņots, ka starp Vilnīti un viņa padotajiem birojā ir saspīlētas attiecības.

Strīķe portālam Ir.lv atturējās komentēt, kā jutās Vilnītis atstājot par pienākumu izpildītāju viņu, ņemot vērā pastāvošo konfliktu, vien sacīja, ka “acīmredzot, viņš zina, ka vienmēr rīkojos juridiski korekti un pieņemu atbildīgus lēmumus”.

Strīķe prognozē, ka šonedēļ varēs “ražīgi pastrādāt”, jo nebūs jāpilda “absurdi rīkojumi”. Nebūšot nesaprotamu pārsteigumu, Strīķe atsaucās uz Vilnīša rīkojumu pret viņu ierosināt disciplinārlietu par vairāku interviju sniegšanu žurnālistiem.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki iesnieguši informāciju premjeram Valdim Dombrovskim (''Vienotība'') un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram par iespējamiem Vilnīša pārkāpumiem. Starp tiem īpaši nopietni ir pārmetumi par iespējamu operatīvās un klasificētās informācijas nopludināšanu. Ģenerālprokuratūra par to ir uzsākusi pārbaudi, bet pagaidām KNAB vadošie darbinieki nekādu informāciju par šīs lietas virzību nav saņēmuši.

Premjers ir atjaunojis arī īpašās komisijas darbu. Tā vērtēs arī ziņojumā minētos iespējamos Vilnīša pretlikumīgās darbības, uz ko norāda viņa kolēģi.

KNAB pārstāve Ieva Karslberga aģentūrai BNS pastāstīja, ka Vilnītis pēc Pasaules Bankas ielūguma līdz 11.decembrim apmeklēs Vašingtonu, lai piedalītos starptautiskā konferencē par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas, kā arī koruptīvo un finanšu noziegumu izmeklēšanas jautājumiem. Vizītes ietvaros KNAB vadītājam paredzēta tikšanās ar Federālā izmeklēšanas biroja pārstāvjiem.

Savukārt līdz ceturtdienai Vilks Parīzē piedalīsies starptautiskās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rīkotajā Austrumeiropas un Centrālāzijas pretkorupcijas tīkla sanāksmē, kurā tiks apspriesta un vērtēta pretkorupcijas sistēmu efektivitāte šī tīkla dalībvalstīs.

Komentāri (18)

ievuliitis 06.12.2010. 12.36

“Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis devies komandējumā uz ASV”
Ceru, ka amerikāņiem pietiks prāta nerādīt viņam ierobežotās pieejamības un konfidenciāla rakstura dokumentus, bet parunās par globālo sasilšanu un korupcijas apkarošanas teorētiskiem aspektiem.

+26
-1
Atbildēt

2

    Marija > ievuliitis 06.12.2010. 14.01

    >betija
    Konferencē varētu iekļaut joku pusstundu un ļaut Vllnītim nolasīt KNAB darbinieku sūdzību par sevi.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 06.12.2010. 14.17

    Kā arī sarakstes fragmentu ar skaidrojumu par lokālo humoru – lielāko kretīnu likšanu “atslēgas” posteņos.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 06.12.2010. 13.43

virsrakst man lika cerēt, ka Vilnītis devies aiz restēm. bet tas laikam vēl tikai priekšā.

+20
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 06.12.2010. 12.45

4 dienas, tas nav daudz. Tā kā diez vai Strīķe pagūs uzlikt roku dzelžus Šķēlem un Šleseram.

+19
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu