TP samaksā 5000 latus par priekšvēlēšanu pārtēriņu • IR.lv

TP samaksā 5000 latus par priekšvēlēšanu pārtēriņu

22
Foto: Kristaps Kuhaļskis, F64

Tiesa pieņem LPP/LC apelācijas sūdzību par pusmiljona atmaksu

Tautas partija (TP), pildot tiesas spriedumu, samaksājusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzlikto 5000 latu sodu par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem, vēsta aģentūra BNS, atsaucoties uz KNAB sniegto informāciju.

Savukārt Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš" (LPP/LC) pārsūdzējusi spriedumu, ar kuru partijai likts samaksāt pusmiljonu latu valsts budžetā par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem. Administratīvā rajona tiesa šonedēļ partijas apelācijas sūdzību pieņēmusi, un tā tiks izskatīta Administratīvajā apgabaltiesā, informēja tiesas pārstāve Ksenija Novikova.

TP gan vēl ir laiks pārsūdzēt Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīts tās pieteikums par KNAB lēmuma atcelšanu, ar kuru partijai uzlikts atmaksāt pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus vairāk nekā miljona latu apmērā.

Jau vēstīts, ka KNAB lika LPP/LC atmaksāt 528 870 latu gan par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru, gan par neatļautiem dāvinājumiem. Partija KNAB lēmumu par šīs summas atmaksāšanu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā.

Komentāri (22)

gundega_heiberga 03.12.2010. 22.31

Apbedīšana kļuvusi tik dārga …

+3
0
Atbildēt

0

kdaljajev 04.12.2010. 13.38

Viegli var aprēķināt,cik ilgi maksās miljonu,ja kasē palika 15000 ls.Varbūt cer ka tuvākajā nākotnē tiks pie varas.Ja budžetu izbalsos,līdīs ārā no ierakumiem un solīs ievest paradīzē.

0
0
Atbildēt

0

austrisv 04.12.2010. 11.51

Nesaprotu, kāpēc TP samakša tik maz: 5 tūkstošus? Vai tad Tp nebija jāmaksā vesels miljons?
Kas šiem 1 miljons?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu