Padome brīdina TV5 par darbības apturēšanu • IR.lv

Padome brīdina TV5 par darbības apturēšanu

19
Kanāla TV5 raidījuma "Bez cenzūras" vadītājs. Avots: www.tvnet.lv

Valsts valodas centrs sodījis žurnālistu Mamikinu par necieņu pret valsts valodu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) brīdinājusi “TV5 Latvia”, ka par dažādiem sistemātiskiem pārkāpumiem televīzijai var draudēt darbības apturēšana uz laiku vai pat licences atņemšana. Nav normāli, ka faktiski jaunai televīzijai nepilna pusgada laikā jau ir divi administratīvie pārkāpumi, uzskata padomē.

Šoruden padome TV5 sodījusi divas reizes – par raidījumu netulkošanu latviešu valodā un arī liegumu toreizējam satiksmes ministram Kasparam Gerhardam raidījuma "Bez cenzūras" tiešraidē izteikties valsts valodā. Padome ir saņēmusi vēl vairākas sūdzības par TV5 darbību un iespējamajiem likumpārkāpumiem, kas tiek pārbaudīti.

NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece aģentūrai BNS gan norādīja uz niansi, ka juridiski tā ir jauna televīzija, "lai gan mēs visi zinām, ka tā ir tā pati". Šogad ir notikusi televīzijas apraides atļaujas pārreģistrēšanas no "TV5 Rīga" uz akciju sabiedrību "Latvijas Neatkarīgā televīzija".

Tāpēc padome brīdinās LNT un aicinās sakārtot situāciju. "Lūgsim viņus, lai labojas, citādi tālāk iesim likumisko ceļu," teica Buceniece, paskaidrojot, ka sekas var būt TV5 darbības apturēšana uz vairākām dienām vai pat licences atņemšana.

"Tad, kad saņemsim rakstiskā formā brīdinājumu no NEPLP un ar to iepazīsimies, tad arī varēsim sniegt komentārus," sacīja LNT pārstāve Inguna Sermole.

LETA ziņo, ka Valsts valodas centrs (VVC) ir pieņēmis lēmumu piemērot administratīvo sodu telekompānijas TV5 raidījuma "Bez cenzūras" vadītājam Andrejam Mamikinam par necieņu pret valsts valodu. Par to var sodīt ar 250 latiem.

Mamikins piespriesto administratīvo sodu neatzīst un to pārsūdzēs. "Uzskatu, ka neesmu izrādījis necieņu pret valsts valodu un, runājot par 31.augusta raidījumu, manuprāt, ministrs izrādīja necieņu pret mums kā žurnālistiem un mūsu televīzijas kanāla skatītājiem. Mūsu prioritāte ir sniegt informāciju no pirmavotiem un šajā reizē skatītājiem tas tika liegts," uzsvēra Mamikins.

Komentāri (19)

vismantsk 26.11.2010. 16.49

Būtu jau ļoti labi, ja par valodas likuma pārkāpumiem beidzot piespriestu reālus sodus.

+10
-2
Atbildēt

0

Janka, Janic 26.11.2010. 17.51

krievi šo kanaalu izmanto kremļa demagoģijas dziišanai , vai mums to vajsg???

+8
-1
Atbildēt

0

viestarts_vidins 26.11.2010. 17.29

“Lūgsim viņus, lai labojas” – kārtējais lūdzēju kantoris !!! Kur ir mugurkauls? Tā mums latvisku Latviju neuzcelt nekad! Jāklopē Ciet! Cieti!

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu