Tautas partijai liek atmaksāt priekšvēlēšanās pārtērēto • IR.lv

Tautas partijai liek atmaksāt priekšvēlēšanās pārtērēto

22
Jānis Saliņš, F64

Kaut arī pārkāpumu atzinusi jau otrā tiesu instance, partija lēmumu sola pārsūdzēt

Administratīvā apgabaltiesa ceturtdien noraidīja Tautas partijas (TP) pieteikumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmuma atcelšanu, ar kuru partijai uzlikts atmaksāt pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus vairāk nekā miljona latu apmērā. Spriedumu 30 dienu laikā var pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā, vēsta aģentūra BNS.

TP preses sekretārs Arno Pjatkins norādījis, ka, viņaprāt, tiesa nav ņēmusi vērā TP argumentus un partija izmantos iespēju lēmumu pārsūdzēt. Viņš arī uzsvēra, ka TP izvērtēs apgabaltiesas argumentus un likumā noteiktajā termiņā lēmumu pārsūdzēs.

Administratīvā rajona tiesa pērn novembrī lēma, ka TP jāatmaksā jāatmaksā pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus 1,03 miljonu latu apmērā. Tomēr partija spriedumu pārsūdzēja Administratīvajā apgabaltiesā.

KNAB veiktajā pārbaudē 2006.gada priekšvēlēšanu laikā atklāts, ka pastāv tieša saikne starp TP priekšvēlēšanu kampaņu un vairāku juridisko personu veidotajām kampaņām, kuras bija vērstas tieši uz TP reklamēšanu. Līdz ar to citu juridisko personu izdevumi par šo kampaņu veidošanu, kā arī papildus atklātie partijas priekšvēlēšanu izdevumi ir pieskaitāmi TP priekšvēlēšanu izdevumiem, vēlēšanu izdevumu limitu pārsniedzot par vairāk nekā 700 tūkstošiem latu.

Valsts budžetā saskaņā ar likuma grozījumiem TP gan jāpārskaita tikai pēc 2006.gada maija radušies priekšvēlēšanu izdevumi – 235 856,17 latu apmērā.

KNAB arī Tautas partijai uzlika 5000 latu sodu par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem. Partija šo biroja lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, taču tas partijai nebija labvēlīgs un arī apelācijas instance nesen pirmās instances tiesas lēmumu nemainīja. Apelācijas instances lēmums vairs nav pārsūdzams.

Komentāri (22)

andrejs_kirsis 25.11.2010. 18.06

Tagad visi šādi tādi muks uz V un gribēs kļūt par biedriem… V, uzmanieties! Turiet pa ķērienam sūnainu koku un skuju!

+11
0
Atbildēt

0

mary75 25.11.2010. 16.09

Vai nav dīvaini, ka tiesa notika tikai pēc vēlēšanām.
Un kāds būtu rezultāts, ja TP vēlēšanas būtu vinnējusi?

+12
-1
Atbildēt

1

kkristaps 25.11.2010. 15.38

Ceru, ka šīs ir neliešu partijas beigas uz visiem laikiem.

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu