Sūdzas par “Rīgas ūdens” lēmumu atslēgt mājai ūdeni • IR.lv

Sūdzas par “Rīgas ūdens” lēmumu atslēgt mājai ūdeni

7
Raitis Plauks, F64

Iedzīvotāji lūdz apturēt RŪ rīcību, uzskata sevi par izmēģinājumu

Daudzdzīvokļu dzīvojamā nama Rīgā, Tērbatas ielā 50, iedzīvotāji ir sašutuši par pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" draudiem atslēgt ūdens piegādi parāda dēļ, vēsta aģentūra LETA.

Nama iedzīvotāji Juris un Selga Beņķi paziņojumā presei norāda, ka vēlas, lai SIA "Rīgas Ūdens" nediskriminē godīgus patērētājus, kuri vairāk nekā 13 gadu regulāri maksājuši par ūdeni. Iedzīvotāji aicinājuši Rīgas mēru Nilu Ušakovu apturēt RŪ rīcību un sākt pārbaudi par uzņēmuma vadības darībām.

Viņuprāt, šādu lēmumu pašvaldības uzņēmums pieņēmis, lai Tērbatas ielas ēku izmantotu izmēģinājumam. “Daudzos Rīgas daudzdzīvokļu namos situācija ir līdzīga. (..) Ja RŪ gūs panākumus, šādi rīkojoties Tērbatas ielā 50, tas būs tikai laika jautājums, kamēr uzņēmums līdzīgu metodi sāks lietot arī citos namos,” teikts iedzīvotāju paziņojumā.

Tikmēr RŪ informē, ka ēkas iedzīvotāju parāds ir viens tūkstotis latu. Pilsētas ūdensvada un kanalizācijas pakalpojumi no 2006.gada marta tika sniegti bez savstarpēja līguma un pēc centieniem vairāku gadu laikā panākt līguma noslēgšanu tas tā arī nav izdevies.

Dreijere norādīja, ka 2008.gadā viens no dzīvokļu īpašniekiem bija iesniedzis dokumentus līguma sagatavošanai, taču, tā kā nebija iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, līgums tā arī netika sagatavots.

Kopš jūlija starp RŪ un ēkas apsaimniekotāju „Latau” notikušas pārrunas pat līguma slēgšanu, kad iedzīvotāji būs nomaksājuši iepriekšējā periodā uzkrāto parādu. Tā kā tas nav izdarīts "Latau" līguma slēgšanai nepiekrīt, paskaidrojis RŪ.
Turpretī iedzīvotāji apgalvo, ka vairākkārt RŪ iesnieguši oficiālos pieteikšanās dokumentus. Uzņēmums 20 gadu laikā arī nav darījis neko, lai pilveidotu esošo infrastruktūru, lai būtu iespējams regulēt ūdens piegādi individuāliem klientiem.

Ēkas pārstāvji apgalvo, ka ar iedzīvotājiem tieša saziņa par ūdens atvienošanas datumu nav bijusi, vienlaikus paužot sašutumu par to, ka RŪ medijus par ūdens atvienošanu informēja trešdien, 17.novembrī, – dienu pirms četru dienu svētku perioda.

Tikmēr RŪ paziņojusi, ka atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem un Rīgas domes (RD) lēmumam visiem Tērbatas ielas nama iemītniekiem izsūtīta brīdinājuma vēstule, kurā iedzīvotāji   informēti par lēmumu pārtraukt pakalpojumu sniegšanu, kā arī par to, ka pakalpojumu sniegšana tiks pārtraukta bez atkārtota brīdinājuma.

Paziņojumā arī piebilsts, ka būvnieki atklājuši ūdens noplūdi ēkas pagrabā un ap tās pamatiem. RŪ darbinieks apstiprinājis, ka ir atrasts bojājums. Ūdens novērots arī pie RŪ notekcaurules vāka 50 metru attālumā. Tādējādi iedzīvotāji pauž neizpratni, vai RŪ var godīgi apgalvot, ka ūdens noplūdes nav izraisījušas būtisko atšķirību ūdens patēriņa rādījumos.

Tērbatas ielas 50 iedzīvotāji izveidojuši interneta petīciju , kurā ikviens var apliecināt savu atbalstu.

Komentāri (7)

viesturs 23.11.2010. 10.51

RŪ vada amerika bērnu krustmāte biedrene kalniņa.šī madāma jau gadiem “lēkā” no amata uz amatu, te viņa ir īpašuma dep. direktore, te viņa ir lidostas valdē…un nepaiet ne gads, ka viņa jau vada rū..
tas saucās vienkārši: uzņēmuma finansu plūsmu kontrole…

+5
0
Atbildēt

0

Ieva 23.11.2010. 09.30

Kā var atslēgt ūdeni tiem, kas regulāri maksā? Uz kāda pamata? RŪ ir jāsūdz tiesā par pakalpojuma neneodrošināšanu – līguma neizpildi. Ja pie mums vēl varētu būt sociālisma atskaņas par kolektīvo atbildību, un RŪ uzskata, ka “labo” iedzīvoāju pienākums ir “sliktos” pāraudzināt, tad Strasbūrā tā nedomā. Tas ir rupjš cilvēktiesību pārkāpums, un iznākums tur ir vienos vārtos. Īrniekiem šo vajadzētu izmantot,un izspriest, cik lielu kompensāju no RŪ prasīt.

+4
0
Atbildēt

0

Valdis Ādamsons 23.11.2010. 01.23

Jebkurā gadījumā,respektējot spēkā esošo likumdošanu,
ūdensapgādi kā pamatpakalpojumu, pavisam atslēgt NEDRĪKST!
Likumīgas ūdensapgādes atslēgšanas gadījumā RŪ kā MINIMUMS JĀNODROŠINA VISMAZ 50litri diennaktī katrai dzīvai dvēselei! Punkts & Āmen!!!!!!!!!!!!
Citādi – kas tad notiks ar kanalizāciju, nerunājot par pārējām cilvēku dzīvības uzturēšanai nepieciešamībām!

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu