Zatlers pateicas par izturību krīzes laikā • IR.lv

Zatlers pateicas par izturību krīzes laikā

10
Gints Ivuškāns, F64

Rīgas ielas ceturtdienas vakarā pilnas valsts svētku svinētāju

18.novembra svētku pasākumi par godu Latvijas 92.gadadienai ceturtdienas vakarā kulmināciju sasniedza pie Brīvības pieminekļa. Tur spēlēja orķestris, dziedāja koris, cilvēki staigāja ar lāpām rokās un apskatīja festivāla „Staro Rīga” objektus. Cilvēkus uzrunāja Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš runāja par patriotismu un pateicās visiem par izturību ekonomiskās krīzes laikā.

„Tas, ka šodien tautsaimniecība sāk atveseļoties, ir mūsu visu un katra nopelns. Paldies visiem, kas ticēja, strādāja un izturēja. Un katrs no mums vislabāk zina, ko ir izdarījis savas valsts labā, ko katrs ir ziedojis kopīgai lietai – kāds ir strādājis vairāk, kāds zaudējis un no jauna atradis darbu, kāds cits īstenojis savu ideju – atvēris veikaliņu, uzsācis mājražošanu –, kāds cits spējis būt ražīgāks savā darbā, kāds kļuvis par politiķi, kāda cita ģimenē ir ienācis un tiek audzināts mazs jaunais Latvijas pilsonis.”

Kā uzsvēra Zatlers, patriotisms ir arī personiska atbildība par to, kas notiek valstī. Viņš teica, ka grūtības var pārvarēt tikai savstarpēji sadarbojoties un izjūtot līdzcilvēku atbalstu. Mēs visi esam savējie, viņš uzsvēra.

„Patrioti ir tie, kas dodas uz vēlēšanām, iesaistās politiskās un sabiedriskās organizācijās. Diskutē par to, kas notiek valstī un kas mums jādara, lai visiem klātos labāk. Arī uzņēmība radīt jaunas darba vietas un īstenot ieceres un sapņus tepat Latvijā ir pilsoniskais patriotisms. Ikviens ražīgs, labi veikts darbs jebkurā darba vietā, kas paver jaunas iespējas mūsu valsts attīstībai, ir patriotisms,” uzrunā pie Brīvības pieminekļa sacīja Zatlers.

Kā novēroja portāls „Ir.lv”, Rīgas centrā ir ļoti daudz cilvēku, bet sabiedriskais transports virzienā uz centru vakarpusē bija pārpildīts.

Komentāri (10)

Edmunds Dukulis 18.11.2010. 21.16

Zatleram tāds talants uz neko nepateikšanu – tādas tukšas, faktiski neko neizsakošas frāzes “būsim smaidīgi” u.t.t. Vismaz nerunā gari. Laikam latviešiem tas patīk. Ja salīdzina kaut vai ar Ilvesa runām, tad var secināt ka latviešiem patīk smuka, bezsaturiska forma, ar visām tur izrietējošajām sekām.

Un tas popsīgais “tikai tā” tieši pirms valsts himnas dziedāšanas – pilnīgs vāks.

+9
-4
Atbildēt

0

silvija_vitina 19.11.2010. 12.50

Pateikties vajag, jo mēs brienam cauri šai krīzei, nevis pateicoties, bet gan par spīti uz citas planētas dzīvojošajai Saiemai un valdībai (ceru, ka tas tomēr būtu vairāk attiecināms uz vecajām valsts struktūrām). Ceru, ka beidzot mūsu valsts gudrās galvas būs sapratušas, ka “mēs” kā sabiedrība – ir es un tu, un arī viņi paši.
Saules mūžu tev, MANA valsts!

+5
-1
Atbildēt

0

murnieks112233 19.11.2010. 02.44

Un kad viņi ar Ļiļuku savilks savas jostas?

+8
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu