FOTO: Svin 18.novembri • IR.lv

FOTO: Svin 18.novembri

22
Gints Ivuškāns, F64

Svētku norises vietās liels pieprasījums pēc Latvijas karodziņiem un karoga krāsu lentītēm

Slikto laika apstākļu dēļ Latvijas Republikas proklamēšanas 92.gadadienai veltīto militāro parādi tomēr nenoslēdza ASV Gaisa spēku "F-15" kaujas tipa lidmašīnu lidojums virs Daugavas. Iepriekš gan ASV vēstniecība Latvijā uzsvēra, ka F-15 lidmašīnas esot piemērotas lidojumiem jebkuros laika apstākļos. Tāpat bija plānots, ka būs redzami arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri, kā arī robežsardzes helikopteri, taču arī šie lidojumi nenotika.

Tomēr 11.novembra krastmalā klātienē parādi noskatījās vairāki tūkstoši cilvēku, novēroja BNS. Rīgas ielās ir jūtama svētku noskaņa, tāpat pilsētnieki izmanto iespēju braukt pilsētas sabiedriskajā transportā pa brīvu, novēroja aģentūra BNS. Daudzi rīdzinieki atsaukušies aicinājumam pie krūtīm svētkos spraust sarkanbaltsarkanās lentītes.

Valsts svētku militārajā parādē 11.krastmalā soļoja vairāk nekā 430 karavīru, zemessargu, policistu, ugunsdzēsēju un robežsargu. Parādē izbrauca kaujas tehnikas un autotransporta vienību kolonna. Parādi komandēja Jūras spēku flotiles komandieris jūras kapteinis Rimants Štrimaitis, bet to pieņēma valsts bruņoto spēku augstākais vadonis – Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Zatlers uzrunā karavīriem aicināja šodien pieminēt visus tos karavīrus, kuri piedalījušies Latvijas Brīvības cīņās, kā arī izteica lielu pateicību tiem, kas 90.gadu sākumā atjaunoja Latvijas armiju.

Prezidents uzsvēra, ka šodien gods tiek izrādīts tieši viņiem. "Kad 11.novembrī jūs soļojāt gar Brīvības pieminekli, es redzēju kā jūsu acis paskatās augšup – uz Latvijas brīvības simbolu – un tas nebija armijas disciplīnas vai protokola dēļ."

Zatlers runā norādīja, ka šis gads NBS ir bijis smags, jo notikuši budžeta samazinājumi, turpinās misija Afganistānā un notikušas vairākas militārās apmācības.

Par godu Latvijas proklamēšanas 92.gadadienai tika veikta 21 salūta zalve.

Agri no rīta notika svinīga ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. Ziedus nolika oficiālās amatpersonas un vairāki simti cilvēku.

LETA novēroja, ka svētku norises vietās ir liels pieprasījums pēc Latvijas karodziņiem un karoga krāsu lentītēm. Ap dalītājiem brīžiem veidojās ļaužu drūzma un Latvijas karoga krāsu simbolikas ieguvēji bija ļoti pateicīgi par ieguvumu.

Komentāri (22)

buchamona 18.11.2010. 18.01

Nejaushi uzduuros shaadai K. Skalbes atzinjai – Visa mums truukst, tikai sociaalistu mums ir par daudz. :)))

+10
-1
Atbildēt

0

aigiigais 18.11.2010. 18.45

Sveiciens visiem VALSTS un TAUTAS SVĒTKOS!!!

+8
0
Atbildēt

0

austrisv 18.11.2010. 16.31

Priecīgus svētkus visiem un pacilājošu noskaņojumu svētkos!

+6
0
Atbildēt

1

    lebronj2356 > austrisv 18.11.2010. 20.19

    Šogad tiešām jūtams svētku noskaņojums, laikam jau grūtie laiki ir likuši cilvēkiem atcerēties patriotismu ! Priecīgus visiem svētkus !

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu