Ušakovs: Dombrovska valdība noturēsies līdz vasarai • IR.lv

Ušakovs: Dombrovska valdība noturēsies līdz vasarai

32
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Lauris Vīksne, F64

Rīgas mērs, SC līderis paredz domstarpības par nākamo Valsts prezidentu

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka domstarpības koalīcijā sāksies, kad būs jāievēlē Valsts prezidents, un Valda Dombrovska valdība noturēsies, ilgākais, līdz nākamajai vasarai. To Ušakovs paudis pirmdien intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei", citē aģentūra LETA.

"Gan jau kaut kādu budžetu viņi pieņems, bet gala termiņš būs vasara – jā, vasara! Domāju, ka ļoti lielas domstarpības koalīcijā sāksies, kad būs jāvēlē prezidents. Grūti iedomāties vienu kandidātu, kas tiktu atbalstīts pat "Vienotības" ietvaros, kur nu vēl tādu, kas apmierinātu gan "Vienotību", gan ZZS!", skaidro Ušakovs.

''Saskaņas centra'' (SC) līderis uzsver, ka ideja par SC un LPP/LC frakcijas bloka izveidošanu galvaspilsētas pašvaldībā piederot viņam. Viņaprāt, šī sadarbība būtu jāturpina arī turpmāk. "Saprotot, ka mums kopā izdevies panākt ļoti daudz, būtu pareizi šo sadarbību veicināt arī turpmāk. Neredzu jēgu nākamajās vēlēšanās konkurēt vienam ar otru. Tādējādi demonstrējam, ka Rīgā esam vienots spēks, tāpēc balsojiet par mums visiem kopā," teica Ušakovs.

Uz žurnālista piebildi, ka daži Ušakovu dēvē par austrumnieciskā SC rietumniecisko fasādi, viņš atbildēja: "Es esmu fasāde 250 000 vēlētāju, kuri šogad atbalstīja SC. Esmu fasāde tiem 10 000 cilvēku, kuri pērn nobalsoja tieši par mani Rīgas vēlēšanās. Esmu cilvēks, kas pārstāv šo ļaužu intereses. Starp viņiem ir gan vecie buki, gan jaunie buki."

Jau vēstīts, ka SC un LPP/LC bloka tapšana Rīgas domē rada iesēju līdzīgas sadarbības attīstībai Saeimā, vienlaikus vājinot LPP/LC un Tautas partijas saites apvienībā ''Par labu Latviju'', kuras iepriekš pieļautā pārtapšana par vienotu partiju patlaban atlikta uz nezināmu laiku.

Komentāri (32)

Elīna Barkovska 15.11.2010. 11.38

SC nebūs valdībā, nezskatoties uz visiem Ušakova un Maskavas saimnieku centieniem. Gaišreģis atradies:)

+13
0
Atbildēt

0

ievuliitis 15.11.2010. 14.57

Pievērsiet uzmanību, lūdzu, šai frāzei:
“Saprotot, ka mums kopā izdevies panākt ļoti daudz, būtu pareizi šo sadarbību veicināt arī turpmāk. Neredzu jēgu nākamajās vēlēšanās konkurēt vienam ar otru. Tādējādi demonstrējam, ka Rīgā esam vienots spēks, tāpēc balsojiet par mums visiem kopā,” teica Ušakovs.
Un tagad atsvaidzināsim atmiņu ar faktiem – Šī koalīcija “saņēma” Rīgas Domi ar 150 000 000 pārpalikumu budžetā. Zinot, ka šobrīd pilsētas budžetā ir dziļi mīnusi, vai kādam ir šaubas par to, ka viņiem “kopā ir izdevies panākt daudz”?

+13
0
Atbildēt

0

aigiigais 15.11.2010. 12.01

TAs praķītis, Niluškam, no doļče vai gabāna? :)))

+8
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu