Rudenī presi lasījuši 94% Latvijas iedzīvotāju • IR.lv

Rudenī presi lasījuši 94% Latvijas iedzīvotāju

21
Foto: Lauris Vīksne, F64

Pētījums: cilvēki katrs lasa vismaz vienu preses izdevumu; paradumi nemainās

Rudenī vismaz vienu preses izdevumu ir lasījuši vidēji 94% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, kas ir tikpat, cik vasarā, liecina tirgus un sociālo pētījumu kompānijas "TNS Latvia" jaunākais preses auditorijas pētījums "Nacionālais mediju pētījums: Prese, rudens 2010", ziņo aģentūra BNS.

Pētījuma rudens periodā pēdējo septiņu dienu laikā kādu Latvijā izdotu žurnālu vai laikrakstu ir lasījuši vai caurskatījuši vairāk nekā 78% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Analizējot drukātās preses patēriņu atbilstīgi izdevumu iznākšanas regularitātei, redzams, ka visvairāk patērētās grupas joprojām ir nedēļas un mēneša izdevumi, kā arī reģionālā prese. Dati liecina, ka vismaz vienu drukāto nedēļas preses izdevumu nedēļā ir lasījuši vai caurskatījuši vidēji 66% iedzīvotāju, vismaz vienu mēneša izdevumu mēnesī – vidēji 43% iedzīvotāju.

Latviešu visvairāk lasīto preses izdevumu "TOP 10" rudenī pozīcijas ir saglabājuši līdzšinējie līderi. 2010.gada rudenī visvairāk lasītie izdevumi ir nedēļas žurnāli "Ieva", "Privātā Dzīve" un "Kas Jauns". Šogad žurnāli "Ieva" un "Privātā Dzīve" nemainīgi ir bijuši visvairāk lasītie izdevumi latviešu vidū.

Arī citu tautību iedzīvotāju visvairāk lasīto izdevumu "TOP 10" pirmās trīs pozīcijas ir saglabājuši vasaras perioda līderi – krievu valodā iznākošā televīzija programma "TV-Programma", nedēļas laikraksts "MK Latvija" un dienas laikraksts "Vesti Segodņa". Televīzijas programma "TV-Programma" ir bijusi visvairāk lasītais izdevums visu 2010.gadu.

Lai gan 2010.gadā reģionālo preses izdevumu patēriņam kopumā ir tendence nedaudz samazināties, tomēr Latvijas iedzīvotāji joprojām aktīvi lasa reģionālo presi – vismaz vienu šādu izdevumu nedēļas laikā ir lasījuši vai caurskatījuši vidēji 42% iedzīvotāju.

Būtiskas izmaiņas preses izdevumu grupu patēriņā nav notikušas, secina "TNS Latvia" klientu vadītāja Kristīne Daugule. Pētījumā apkopota informācija par 241 drukātā preses izdevuma auditoriju.

Komentāri (21)

tetrapack 11.11.2010. 22.46

Nu jā, lielie preses lasītāji. Pāršķirstījuši televīzijas programmu, Ievu un vēl Privāto Dzīvi frizētavas uzgaidāmajā telpā.

+1
0
Atbildēt

0

naughtysis 12.11.2010. 10.28

Lielie preses lasitaji,parskirstot Ievu,Privato Dzivi:D Tur jau vairak jasaka ka bildites skatijas! Tapec nakas mazliet parfrazet sho domu uz lielie “bildishu skatitaji”!

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 11.11.2010. 16.12

Rudenī presi lasījuši 94% Latvijas iedzīvotāju
————————————————-
un cik procenti pakļuvuši zem preses?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu