Lemberga kotletes • IR.lv

Lemberga kotletes

5
Aivars Ozoliņš

ZZS nav ņēmusi vērā nevienu Ventspils mēra būtisku iebildumu

Vienotības un Zaļo un Zemnieku savienības koalīcijai daudzi prognozēja problēmas, ko radīšot kriminālnoziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga ietekmes pieaugums šādā valdībā. Jo interesantāk ir vērot, ka šī ietekme izpaužas galvenoties kā kņada un troksnis mediju telpā. Turklāt, jo skaļāk Lembergs trokšņo, jo pats kliedē mītu par savu milzīgo ietekmi.

Valdība tikai nupat ir apstiprināta un nekādus būtiskus lēmumus vēl nav pieņēmusi, taču arī tās tapšanas gaitā problēmas radīja drīzāk pašas Vienotības politiķu lēmumi, nevis Ventspils oligarha iespaids uz šo procesu. Pašlaik nav nopietnu pazīmju, ka valdības spēja pieņemt lēmumus būtu apdraudēta.

Pirmais un svarīgākais darbs būs nākamā gada budžets. Tieši tas, nevis savstarpējā kasīšanās vai opozīcijas obstrukcija būs īstais pārbaudījums valdības koalīcijas spējai strādāt. Budžeta likuma izgāšana Saeimā automātiski nozīmētu arī valdības krišanu. Grūti iedomāties, kas varētu pamudināt «zaļos zemniekus» uz šādu rīcību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu