Plāno ieviest pedofilu reģistru • IR.lv

Plāno ieviest pedofilu reģistru

28
Lauris Vīksne, F64

Pašvaldībās varētu veidot sarakstus ar tuvējā apkaimē dzīvojošajiem dzimumnoziedzniekiem

Iekšlietu ministrija (IeM) gatavojas iesniegt parlamentā ierosinājumu ieviest pedofilu reģistru, kas ir savulaik jau izskanējusi, bet atbalstu neguvusi ideja, intervijā laikrakstam "Diena" saka iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība"), vēsta aģentūra LETA.

Mūrniece uzskata, ka pašvaldībās būtu jābūt sarakstam ar tuvējā apkaimē dzīvojošajiem no cietuma atbrīvotajiem dzimumnoziedzniekiem, lai cilvēki, kuri varētu justies apdraudēti, varētu uzzināt, ka viņu apkārtnē dzīvo cilvēks, no kura jāuzmanās.

"Skaidrs, ka reģistrs jāievieš, bet ir jāapdomā, kam tas būs pieejams. Es domāju, ka tam ir jābūt pieejamam mazu bērnu vecākiem gadījumā, ja viņiem liekas, ka kaimiņos ir ieviesies, piemēram, cilvēks, kas tikko ir atbrīvots no cietuma. Arī bērnudārzu vadītājiem, ja liekas, ka gar bērnudārzu apgrozās kāds, kurš varētu apdraudēt," skaidro ministre.

Mūrniece uzsver – jau pagājušā sasaukuma laikā izdevies Krimināllikumā iestrādāt pantu, kas izslēdz iespēju, ka dzimumnoziedznieku, kurš izdarījis noziegumu pret mazgadīgo, varētu apžēlot pirms termiņa. Papildus plānots pētīt atbildību Krimināllikumā, jo, piemēram, par maza bērna izvarošanu ir iespējams piespriest arī trīs gadu sodu. Eksperti vērtējot, ka šie sodi būs jāpalielina. Trīs gadi par tādu noziegumu noteikti nav samērojams sods, uzskata ministre.

Komentāri (28)

Janka, Janic 08.11.2010. 17.39

ja taajaa reģistraa neatradiisies vietas augsti situeetiem un amatpersonaam , kuri ir pedofli ( par piemeeru Ādamsona nosauktie , jo neviens nesuudzeejaas un kompensaaciju neprasiija , es veel aizvien šos turu savaa sarakstaa), … uz burtu B , jaabuut rakstiits Birkavs V.,ja šie tur nav tad reģistram ir nulles veertiiba

+2
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 08.11.2010. 14.10

Visai bezjēdzīgs pasākums. Cik tad mums ir cilvēku, kas tiešām dzīvo tur, kur ir reģistrējušies? Es pats kopš vidusskolas pabeigšanas esmu dzīvojis vairāk kā 20 vietās. Kur nu vēl tāds pedofīls, kas skaidri apzinās, ka labāk dzīvot tā, lai par viņu neviens neko nezinātu.

+2
-1
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 08.11.2010. 14.05

Skaidrs, ka šādam sarakstam jābūt un pie tam pa visu LR. Un nav ko prātot, kam šāds saraksts būs pieejams un kam ne. Tam jābūt pieejamam jebkuram pieaugušajam cilvēkam. Ja negribi, ka tevi piekar pie lielā zvana, nesienies klāt nepilngadīgajiem! Mums nav vienalga, kas dzīvo kaimiņos!

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu