Miris Krievijas ekspremjers Černomirdins • IR.lv

Miris Krievijas ekspremjers Černomirdins

36
Bijušais Krievijas premjerministrs Viktors Černomirdins. Avots: AFP/LETA

Līdzjūtību mirušā ģimenei izteicis Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedjevs

Trešdienas rītā 72 gadu vecumā no dzīves šķīries bijušais Krievijas premjerministrs Viktors Černomirdins, vēsta ārvalstu ziņu aģentūras. Pēdējā laikā Černomirdins bija Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedjeva padomnieks ekonomiskajā sadarbībā ar NVS valstīm.

Sēru vēsti Krievijas ziņu aģentūrām trešdien apstiprināja aizgājēja ģimene. Tuvinieki atklājuši, ka ekspremjers pēdējā laikā bieži slimojis un smagi pārdzīvojis sievas Valentīnas nāvi.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedjevs izteicis līdzjūtību bijušā premjerministra tuviniekiem un ģimenei.

Politologs Dmitrijs Preškins intervijā krievu valodā raidošajam BBC radio atzaram, ar Černomirdina nāvi beidzas vesels Krievijas vēstures laikmets. “Viņš bija viens no pēdējiem “sarkanajiem vadītājiem”. Viņš bija viens no pirmajiem oligarhiem. Viņš bija savienojošais posms starp iepriekšējo padomju dzīves modeli un jauno dzīvi,” sacījis Oreškins.

Savukārt Valsts Domes deputāts no frakcijas “Vienotā Krievija” Genādijs Gudkovs intervijā BBC nosaucis Černomirdina nāvi par nāvi arī Krievijas politikā un Krievijas saimnieciskajā darbībā. “Černomirdins bija viens no spilgtākajiem Krievijas politiķiem, pateicoties viņa nebeidzamajiem domu graudiem par valsts politisko dzīvi,” paudis Gudkovs.

Černomirdins Krievijas valdību vadīja no 1992.gada decembra līdz 1998.gada martam. Pirms kļūšanas par premjerministru Černomirdins bija pirmais Krievijas gāzes monopola "Gazprom" vadītājs. Savukārt pēc premjera amata viņš iecelts Krievijas vēstnieku Ukrainā. Šajā amatā politiķis atradās no 2001. līdz 2009.gadam.

Komentāri (36)

astra_ozo 03.11.2010. 15.06

Jā – atceros, ka viņu trāpīgi dēvēja par Čečenomirdinu

0
0
Atbildēt

0

lismanis 03.11.2010. 11.56

gribējām kā labāk, sanāca kā parasti – Černomirdins. RIP.

0
0
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu