Iespēja satikt rakstniekus • IR.lv

Iespēja satikt rakstniekus

32
Andrejs Strokins, f64

Šogad Rīgas Grāmatu svētkos būs iespēja tikties gan ar pieredzējušiem, gan latviešu literatūrā mazāk zināmiem autoriem.

Aģentūra LETA ziņo, ka par savu veikumu grāmatniecībā stāstīs dažādu žanru pārstāvji Andris Kolbergs, Guntis Berelis, Inga Žolude, Pauls Bankovskis, Mudīte Šneidere, Ēriks Hānbergs, Jānis Ķuzulis, Marats Kalandarovs, Aigars Plotkāns, Anna Rancāne, Andris Grūtups, Lato Lapsa, Ilze Liliāna Muižzemniece, Ilze Jansone, Juris Zvirgzdiņš un citi.

Turklāt ikvienam interesentam tiek piedāvāts vai elektroniski vai arī klātienē epistulārajā formā sazināties ar kādu no sešiem autoriem: Žoludi, Bankovski, Rancāni, Grūtupu, Jansoni un Zvirgzdiņu, kas pasākuma laikā uz literatūras cienītāju uzdotajiem jautājumiem atbildēs publiski. Vēstules iespējams sūtīt uz elektroniskā pasta adresi "[email protected]".

Kā uzsvēra svētku kultūras programmas koordinatore Kristīne Sadovska, pasākums sevišķi noderīgs būs vidusskolēniem, kam sarunas ar latviešu rakstniekiem par aktualitātēm literatūrā varētu palīdzēt nokārtot pavasarī gaidāmos eksāmenus. "Grāmatu svētkos būs lieliska iespēja satikt autoru, kas šķiet interesants," piebilda Sadovska.

Šajos grāmatu svētkos tiks dibināta jauna tradīcija – rīkots kādam novadam veltīts pasākums. Šogad svētku apmeklētāji varēs iepazīt vairākus Latgales autorus un viņu sarakstītos darbus, kā arī klātienē baudīt dzejas un prozas lasījumus.

Grāmatu svētkos izdevējs var izlikt visu savu piedāvāto produkciju, ne tikai nesen izdotās grāmatas, tāpēc pasākumā būs iespēja iegādāties grāmatnīcu plauktos reti sastopamus darbus, piebilda Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas izpilddirektore Dace Pugača.

Svētku laikā Kongresu namā darbosies arī grāmatu maiņas punkts.

Kā ziņots, no 5.novembra līdz 7.novembrim Rīgas Kongresu namā jau 11.reizi notiks Rīgas Grāmatu svētki, kuros piedalīsies aptuveni 40 Latvijas izdevniecības.

Grāmatu svētku apmeklējums būs bez maksas.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu