Brazīlijā pirmo reizi prezidente būs sieviete • IR.lv

Brazīlijā pirmo reizi prezidente būs sieviete

21
Dilma Rusefa. Avots: EPA/LETA

Vēlēšanu otrajā kārtā Dilma Rusefa uzvarējusi ar 56% balsu

Uzvaru Brazīlijas vēlēšanās, to otrajā kārtā svētdien saņemot 56% balsu, guvusi līdzšinējā valsts galvas atbalstītā kandidāte Dilma Rusefa, vēsta aģentūras LETA-AFP. Viņa kļuvusi par pirmo sievieti – valsts galvu Brazīlijas vēsturē.

Rusefas otrās kārtas konkurents, bijušais Sanpaulu pavalsts gubernators Žozē Serru, saņēma 44% balsu. Prezidenta pienākumus no pašreizējā valsts galvas Luiša Inasiu Lulas da Silvas Rusefa pārņems 2011.gada 1.janvārī.

Uzrunājot atbalstītājus galvaspilsētā Braziljā, Rusefa apliecināja cieņu Lulam, kurš pats bija viņu izraudzījies par savu politisko mantinieci. "Laime, ko es šodien jūtu par savu uzvaru, ir sajaukta ar skumjām par viņa aiziešanu," sacīja Rusefa. "Uzdevums – būt par viņa mantinieci – ir sarežģīts un izaicinošs. Taču es zinu, ka godāšu viņa mantojumu un turpināšu viņa darbu."

Lula nav atklājis, ko domā darīt pēc savas prezidentūras beigām, tomēr izskanējuši minējumi, ka viņš varētu ieņemt kādu starptautisku amatu vai arī kļūt par Rusefas padomnieku.

Komentāri (21)

martins_kibilds 01.11.2010. 11.14

Tātad līdz šim viņa bija prezidente, bet tagad kļuvusi par svievieti? Vai tā jāsaprot šis virsraksts?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu