Ķirsons pieteicis savu maksātnespēju • IR.lv

Ķirsons pieteicis savu maksātnespēju

42
Uzņēmējs Gunārs Ķirsons. Autors: Andrejs Terentjevs, F64

Kreditori nav apmierināti ar “Lido” turpmākās darbības plānu

Pazīstamais uzņēmējs un sabiedriskās ēdināšanas tīkla "Lido" īpašnieks Gunārs Ķirsons iesniedzis  fiziskas personas maksātnespējas pieteikumu, vēsta LETA.

28.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierinājusi Ķirsona ēdināšanas firmas "Lido" lūgumu un noteikusi uzņēmumam ārpustiesas tiesisko aizsardzību.

"Daži mana uzņēmuma kreditori nav mierā ar tiesas nesen apstiprināto "Lido" turpmākās darbības plānu un nolēmuši vērsties pret mani personīgi. Es pieņemu šo izaicinājumu, un tas tikai stiprina manu pārliecību, ka "Lido" pārvarēs grūtības, vienalga vai tās vērstas pret uzņēmumu vai pret mani personīgi," uzskata Ķirsons.

Kā norādīts Ķirsona izplatītajā paziņojumā, vēršanās pret "Lido" vienīgo īpašnieku kā pret privātpersonu nekādā veidā neietekmēs ne uzņēmuma darbību, ne ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanu. Plašākus komentārus Ķirsons sniegšot pēc tam, kad tiesa būs pieņēmusi lēmumu par viņa personiskās maksātnespējas pieteikumu.

Arī portāls "pietiek.com" šonedēļ vēstīja, ka Ķirsons ir vēl lielākos parādos, nekā domāts iepriekš. Bankās ieķīlāta ne tikai viņam piederošā Latvijas lielākā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma "Lido" kustamā un nekustamā manta, bet arī citi uzņēmējam piederošie īpašumi.

Atsaucoties uz tiesā apstiprināto "Lido" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu, portāls informēja, ka ieķīlāta visa uzņēmuma kustamā un nekustamā manta, tostarp milzīgs daudzums trenažieru un luksusa klases automašīnas "Audi Q7", "Lexus LX470" un "Lexus RX 300".

Izrādās, ka arī ārpus biznesa uzņēmējs dzīvojis uz parāda – dažādās bankās ir ieķīlāti arī faktiski visi pārējie Ķirsona īpašumi, ziņo "pietiek.com" – seši zemesgabali Ķegumā, kā arī uz meitas Evijas vārda reģistrētie divi īpašumi Mežaparkā.

Komentāri (42)

disassociative 30.10.2010. 14.12

Nedomāju, ka šis kungs īpaši ir pelnījis līdzjūtību. Šobrīd daudzas juridiskas personas tā dara – nolikvidē vienu uzņēmumu, pārņem klientus, uzmet piegādātājus, viņiem nesamaksājot, tā vietā uztaisa jaunu uzņēmumu. Privātpersona, piesakot savu maksātnespēju, pēc būtības dara to pašu – uzmet visus, kam ir parādā. Nu, atņems glaunās mašīnas, varbūt kādu ieķīlātu dzīvokli vai māju, bet ne jau nu cilvēkam nav labi nobēdzinātu līdzekļu, lai visu sāktu no gala. Faktiski uzmetiens par ļoti daudziem miljoniem.

+15
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 30.10.2010. 11.15

Par cita neveiksmi tiešām nav ko priecāties, ja tā atgadījusies godīgā produktīvi virzītā darbā. A te mūsu priekšā – PLL. Tātad – CIETI.

+11
-1
Atbildēt

0

dro 30.10.2010. 16.12

Jūtu līdz. Nav Ķirsonam atbalsta. Lūk, kampējam pasniedza dāvanu pēdējā vecās saeimas sēdē. Nav jau zvanīts, ka PLL uzvaras gadījumā Ķirsons būtu glābts – ne jau visiem pietiktu arī no valsts kases:)) Kā varēja saprast no visus dzirdošās Latvijas, Ķirsons nejūtas vainīgs, kā parasti vainīga valsts:))

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu