Rīgas pils neatklāj 18.novembra svētku pieņemšanas izmaksas • IR.lv

Rīgas pils neatklāj 18.novembra svētku pieņemšanas izmaksas

31
Jānis Saliņš, F64

Zatlers aicina turpināt tradīciju visā pasaulē vienlaicīgi dziedāt valsts himnu

Rīgas pilī uz 18.novembra svētku balli aicināti 250 viesu, taču Rīgas pils neatklāj, cik izmaksās svētku pieņemšana. Šī informācija tiks atklāta tikai pēc svētkiem, pilī teica aģentūrai BNS. "18.novembra pieņemšana simboliski notiks Rīgas pilī, pēdējo reizi pirms tās atjaunošanas darbu sākšanas," tikai norādīja preses dienestā.

Valsts prezidents Valdis Zatlers visus aicinājis turpināt tradīciju, kas sākta pērn, –  pulksten 21 pēc Latvijas laika kopīgi dziedāt valsts himnu "Dievs, svētī Latviju!".

"Svētku gaidīšanas laiks ir skaists, un es ceru, ka šogad tas būs piepildīts ar pateicību, ka mums ir neatkarīga valsts, ka varam būt savas zemes saimnieki – brīvi Latvijas dēli un meitas. Visvairāk cilvēkus vieno vienkāršas lietas – sajust citam cita plecu, vienoties kopīgā dziesmā, sasildīt rokas pie dzīvas uguns un tumšā svētku vakarā ieraudzīt logos sveču liesmas. Svinēsim Latvijas dzimšanas dienu ģimenes, draugu un domubiedru lokā pie kopīga ugunskura, ar svecītēm vai lāpām rokās! Gaišas domas un darbi ir labākā dāvana Latvijas dzimšanas dienā," paziņojumā aicina prezidents.

18.novembrī notiks ekumenisko dievkalpojums Rīgas Doma baznīcā,  svinīgā Saeimas sēde un Nacionālo bruņoto spēku parāde. Astoņos Zatlers uzrunās cilvēkus pie Brīvības pieminekļa.

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 92.gadadienai valsts pirmais pāris aicinās uz svētku koncertu 18.novembrī. Koncerts notiks "Lielajā ģildē", un tajā tiks atskaņota Latvijas Simfoniskā orķestra izveidotā programma diriģenta Karla Marka Šišona vadībā. Uz koncertu aicinās tos Latvijas cilvēkus, kas stiprinājuši Latviju un palīdzējuši nest tās vārdu pasaulē. Ielūgto viesu vidū būs labdarības organizāciju pārstāvji, bērni ar īpašām vajadzībām, dažādu balvu un stipendiju laureāti, kultūras un izglītības darbinieki, sportisti, karavīri, policisti, ieslodzījuma vietu darbinieki, reģionālo vizīšu laikā iepazītie cilvēki, lielākie nodokļu maksātāji un citi Latvijas patrioti, kuriem Valsts prezidents vēlas pateikties, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu