Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
No klīniskās nāves pamodusies francūziete Lidija Pilāra (60). Viņa ieradās uz ķīmijas terapijas seansu un zaudēja samaņu. Ārsti atzina, ka iestājusies nāve un lūdza dēlus atļaut atslēgt dzīvības uzturēšanas aparatūru. Taču Lidija pamodās. Foto — LETA/AFP

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Irākas Augstākā krimināltiesa otrdien piesprieda nāvessodu Sadama Huseina režīma starptautiskajai sejai Tarikam Azizam. Nāvessods bijušajam premjerministra vietniekam un vēl diviem augstākajiem Sadama palīgiem – bijušajam iekšlietu ministram Saadunam Šakeram un ar nāvi sodītā diktatora sekretāram Abidam Hamudam – piespriests «par viņu lomu reliģisko partiju likvidēšanā», teikts televīzijas ziņā. Visi trīs notiesāti par līdzdalību Irākas šiītu kopienas apspiešanā pēc 1991.gada sacelšanās pret Sadamu. 2009.gadā Azizam tika piespriests 15 gadu cietumsods par 42 Bagdādes vairumtirgotāju sodīšanu ar nāvi 1992.gadā un atsevišķi vēl septiņu gadu cietumsods par viņa lomu kurdu izraidīšanā no Irākas ziemeļiem. Sadams Huseins tika sodīts ar nāvi pakarot 2006.gada decembrī.

Maskavas domes deputāti mēra amatā apstiprinājuši Sergeju Sobjaņinu, līdzšinējo Krievijas valdības vicepremjeru, ko šim postenim izvirzīja prezidents Dmitrijs Medvedevs. Iepriekšējo Krievijas galvaspilsētas vadītāju Juriju Lužkovu 28.septembrī Medvedevs no amata atstādināja, jo bija zaudējis uzticību. Analītiķi norāda, ka premjera Vladimira Putina tuva sabiedrotā apstiprināšana šajā amatā liecina par demokrātijas norietu Krievijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu