Dzintars: bez VL valdība būs viegli gāžama • IR.lv

Dzintars: bez VL valdība būs viegli gāžama

275
Raitis Plauks, F64

Nacionālās apvienības “izstumšanu” no koalīcijas prasa SCP

Partiju apvienības "Vienotība" valde pirmdien izskatīs "Sabiedrība citai politikai" (SCP) iesniegumu, kurā rosināts valdību veidot bez Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

"Mēs joprojām esam demokrātiska organizācija, kura spēj lēmumus pieņemt, kura spēj tos izrunāt pat tad, ja tie ir pretrunīgi lēmumi," apvienības līdere intervijā Latvijas Radio Solvita Āboltiņa noraidīja runas par "Vienotības" šķelšanos.

SCP pārstāvis Artis Pabriks Ir.lv skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo partija uzskata, ka ar “Visu Latvijai!” (VL) nebūs iespējams sadarboties ilgtermiņā. Jautājumi, kurus apvienība apņēmusies nevirzīt bez citu atbalsta, piemēram, repatriācijas un valodu proporcijas jautājumus, ir VL identitātes pamatā, tādēļ visu laiku rast par to kompromisus būšot sarežģīti. Pabriks zināja teikt, ka viedokļi par VL dalību koalīcijā atšķiroties arī citās “Vienotības” partijās. “Lai tad “Vienotība” lemj un ar balsu vairākumu pieņem lēmumu,” teica Pabriks.

VL līderis Raivis Dzintars Ir.lv sacīja, ka “[Aigara] Štokenberga kunga uzskati nav “Vienotības” uzskati. Izvēle ir skaidra – vai nu “Visu Latvijai!” un stiprāka valdība, vai nu Štokenberga ambīcijas un vāja, nākotnē viegli gāžama valdība.”

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks komentēja, ka runas par VL – TB/LNNK izslēgšanu no topošās koalīcijas “ir tikai viļņi viļņu pēc”, nekādi jauni fakti kopš pagājušās nedēļas nogales nav nākuši gaismā, kam vajadzētu likt pārskatīt premjera nostāju. “Pēcpusdienā notiks koalīcijas sanāksme, kurā runāsim par to, vai ir kādi jauni apstākļi, kas nākuši gaismā pēc tam, kad mēs viens otram esam paspieduši rokas. Mūsuprāt, tādu faktu nav,“ sacīja Parādnieks.

Viņš uzsvēra, ka SCP nepatika pret VL ir bijusi visu laiku, šobrīd publiskajā telpā minētie argumenti par neprognozējamību un antisemītismu neesot patiesi. “Iegansti tiek meklēti, tie nav patiesie iemesli, “ uzskata Parādnieks. Viņš skaidroja, ka neviens no VL biedriem neatbalsta antisemītismu, ko apliecinot arī fakts, ka iepriekš Lielās talkas laikā VL pārstāvji sakopuši ebreju kapus.

Arī TB/LNNK pārstāvis sarunās par jaunās valdības izveidi Dzintars Rasnačs Ir.lv viedokli par izveidojušos situāciju skaidroja īsi: “Man šie iebildumi nav zināmi”.

“Pietiek.com” vēsta, ka VL-TB/LNNK "izstumšana" esot ļoti ticama – premjers Valdis Dombrovskis esot tuvu tam, lai pārskatītu lēmumu par VL-TB/LNNK aicināšanu valdībā. Runa tagad esot tikai par vienu valdības koalīcijas modeli – Vienotība + ZZS, kurām kopā 10.Saeimā ir 55 balsis.

„Visu Latvijai!" retorika un publiskie izteikumi tracina vienu otru cilvēku,” svētdienas vakarā “Pietiek.com” atzina "Vienotības" valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, apstiprinot, ka lēmums par VL-TB/LNNK iesaisti koalīcijā pirmdien tiešām varētu tikt mainīts.

Jāatgādina, ka iepriekš arī Rīgas pils neoficiāli raidīja signālus, ka VL-TB/LNNK atrašanās jaunajā valdībā nebūtu vēlama, jo tas varētu radīt sarežģījumus attiecībās gan ar Rietumiem, gan Austrumiem. Tiesa, Valsts prezidents Valdis Zatlers žurnālistiem noraidīja šādus minējumus, uzsverot, ka nekādi jauni kritēriji valdības veidošanas procesā netiek virzīti – joprojām ir spēkā prasības nodrošināt iesākto ārpolitikā un drošībā, kā arī saistību izpildē ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks laikrakstam “Diena” šodien norāda uz ZZS ietekmi, ar kuru Valdis Dombrovskis nevarēs nerēķināties. Ventspils mēram Aivaram Lembergam ir iespējas pārtraukt Dombrovska valdības pastāvēšanu vienā naktī, norāda Liepnieks. Lembergs esot kļuvis tik ietekmīgs kā nekad agrāk atšķirībā no diviem citiem oligarhiem Andra Šķēles un Aināra Šlesera, kuru svars politikā pēc vēlēšanām ir mazinājies.

“Tas, ka Lembergam būs liela ietekme, nav noslēpums, bet ir naivi domāt, ka “Visu Latvijai!” būs balanss,” tā Pabriks komentēja iespējamo koalīciju tikai no diviem politiskajiem spēkiem.

Komentāri (275)

buchamona 25.10.2010. 08.36

Protams, ka Vienotiiba tracina, tikai ne saistiibaa ar VL/LNNK, bet saistiibaa ar meliem pirms veeleeshanaam. SCP vajadzeeja naakt ar pazinjojumu, ka ir pret VL/LNNK, pirms veeleeshanaam un shis jautaajums bija jaaizdiskutee pirmss veeleeshanaam. Es nekad nebuutu balsojis par Vienotiibu, ja ieprieksh buutu paredzeejis shadus melus, kurus pavisam nesen dzirdeeju veel ik paardienas no Vienotiibas liideriem – VL/LNNK – muusu tuvaakais partneris koaliicijaa peec veeleeshanaam. Vaardu sakot – ja VL/LNNK netiks iekljauta koaliicijaa – nespeeshu tai ticeet arii turpmaak, kad taa risinaas jau citus jautaajumus un aicinaas veeleetaajus uz izpratni. Kaut kaa liekas, ka nebuushu vieniigais taads, kuram iekshaa buus noticis shaads ~ luuzums~

+49
-14
Atbildēt

14

    mary75 > buchamona 25.10.2010. 08.40

    Un es nekad nebūtu balsojis par V, ja zinātu, ka tā iekļaus koalīcijā VL, un tādu kā es, arī nav mazums.
    Bija runa par TBLNNK iekļaušanu, nevis par VL, tāpēc neko melojuši viņi nav.

    +14
    -27
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 25.10.2010. 08.51

    Ja vadās tikai pēc VL fanu komentiem šeit – tad jā, reāli – nē.
    Nedomāju, ka ja VL izmetīs no valdības notiks plašas tautas masu demonstrācijas un protesti.

    +11
    -20
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > buchamona 25.10.2010. 11.01

    to dzeris49
    Tāpat jau tu nobalsoju par SC.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Iluta Krūmiņa > buchamona 25.10.2010. 11.58

    Piekritu dzerim ka ari nebutu balsojis par vienotibu zinot par koaliciju ar VL (ko es meloju, butu balsojis, butu, jo citas izveles ka tuksa aploksne jau nebij…)

    Piepildijas manas prognozes par to ka VL uz TB/LNNK uz likiem iepeldes valdiba ar niecigiem procentiem un bojas gaisu, lidzigi ka PLL. Vispar esmu parsteigts par dedzigo VL atbalstu sejpus, likas ka seit ir daudz, erm, progresivu cilveku un atbalsts sim, nebaidisos izmantot vardu, radikalajam veidojumam butu bijis vesaks. Tacu ne, ari seit redzams plaukst vinu “idejas”. Tagad protams vini ir merenaki savos izteikumos (tacu redzams ka ar to iet gruti…), jo beidzot kad viniem tiek pieversta liela uzmaniba klaji metaties ar tiem intelektualajiem atkritumiem uz ko vinu atbalstitaji dzivo jau nevar.

    Downvote away.

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 25.10.2010. 16.38

    Nevajag tēlot duraku un visu vainu novelt uz Kiršteinu.
    —————————————————————
    Kuo tik cilvēks nedara….Lietas labā.
    Gan tēluo, gan veļ.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    KasparKondrat > buchamona 25.10.2010. 11.29

    Nu šie ir pilnīgi meli! Vienotība jau skaidri pateica ko domā par VL! jau sen pirms vēlēšanām. Atgādināšu, ka kaut kādā mirklī bija runa par VL! pievienošanos Vienotībai un beigās visi draudzīgi nobalsoja to nedarīt. Un iemesls jau tad bija – viņu uzskati ir pārāk radikāli.
    Ja jau reiz VL! neņēma bariņā, tad nav ko brīnīties, ka tagad arī varētu neņemt. Pārsteiguma elements šajos notikumos jau nu noteikti nav!
    + nevajadzētu arī aizmirst VL! aktivitātes kuru dēļ toreizējam ārlietu ministram Pabrikam norīkoja apsardzi. Nedomāju, ka kāds, kas bijis dzīvības briesmās, to nekad neaizmirsīs un tagad plaši vērs durvis kā seniem draudiem.
    VL! pašiem vajag pārdomāt darīto un saprast, vai viņu pašu darbības nav loģisks iemesls tam, ka viņus nevēlas koalīcijā!

    +13
    -12
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 25.10.2010. 12.32

    Deklarācijas var pieņemt kādas tik gribi, tikai reāli tas viss nav realizējams.
    Un vecais provokators Kiršteins, ko pat no ZZS izsvītroja, tev arī ir paraugs?
    Brīnos, cik jūs, VL fani, neizvēlīgi!

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    vismantsk > buchamona 25.10.2010. 16.30

    No pirmās VIENOTĪBAS dienas SCP ir pauduši viedokli partneriem, ka ar VL sastrādāties būs problēmas – nez kāpēc šis viedoklis ir ņemts vērā tikai tagad.[SCP biroja vadītāja Zanda Freidenberga]
    Un, ja atceraties, vasarā notika sarunas ar TB/LNNK un “Visu Latvijai!” par to pievienošanos “Vienotībai”. Jau tad SCP skaidri pauda savu nostāju pret “Visu Latvijai!”, un tā ne brīdi nav mainījusies.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > buchamona 25.10.2010. 12.45

    Dzeri, Tu gan esi joks. Ne jau Kiršteins, kurš man vispār ne visai, bet SAEIMA pieņēma šīs Deklarācijas. Atceltas tās nava. Turklāt divas minētās Deklarācijas pieņemtas ar 10 gadu atstarpi. Un abās ir runa par repatriāciju.
    Nevajag tēlot duraku un visu vainu novelt uz Kiršteinu.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > buchamona 25.10.2010. 12.13

    @ Fu
    Tu TE jauniņais. Varu pateikt, ka Aleksandrs Kiršteins aizvakar iemeta divas saites uz Saeimas pieņemtajām Deklarācijām, kas paredz kolonistu repatriāciju – viena 1995, gadā pieņemta – Par okupāciju, otra – 2006. gadā – Par totalitāro režīmu noziegumiem, Tās ir TIKAI jāizpilda. Un pabriķim, kā ārlietu ministram jāskaidro ārvalstīs, bet, ja viņš nespēj aizstāvēt Latviju, nekā citādi, kā vienīgi piekāpjoties, tad tāds ĀM mums nav vajadzīgs.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 25.10.2010. 11.38

    Chiepa. Jūsu kaislīgo aizstāvības tekstu leģionāra mazdēls neapšaubāmi novērtētu ar pateicību, bet diez vai viņš tiks ĀM postenī. Tā kā viņa pateicībai nebūs iespēja materializēties. |Piebildīšu, ka arī mēs, meļi, protam lasīt partiju solījumus:)

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > buchamona 25.10.2010. 10.26

    Dzerim Jau pirms vēlēšanām bija izveidota apvienība VL/TB/LNNK, un Dombrovskis jau pirms vēlēšanām pavēstīja, ka esošo koalīciju uzskata par saviem tuvākajiem partneriem, tā ka jau pirms vēlēšanām tas bija gan zināms, gan pateikts. Un vispār, SCP ir sīkpartija, kura no sevis iedomājas pārāk daudz, jo nez kādēļ Vienotībā partneri tai to atļauj. SCP ir nedabisks pielikums Vienotībai.

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

    elinaliepina > buchamona 25.10.2010. 08.45

    Ir, ir mazums! :)

    +16
    -4
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 25.10.2010. 08.52

    Veeleeshanaa starteeja apvieniiba VL/TB/LNNK, nevis TB/LNNK, vai tad Tu to nepamaniiji? :) Un, kur ir tagad garantija, ka – kaut kaadaa kritiskaa punktaa SCP neizvilks savu Oshlejas programmu par lata devalvaaciju, piemeeram, jeb kaut ko liidziigu, kas buus pretrunaa ar liidzshineejaam Vienotiibas nostaadneem? Ja tagad JL+ PS piekaapsies SCP, tad tas tikai paraadiis to, ka kopumaa Vienotiiba ir neprognozeejams politisks speeks.

    +22
    -8
    Atbildēt

    0

AUTOEXEC.BAT 25.10.2010. 09.35

Vienkārša shēma :
1) Visos stūros tiek klaigāts, ka VL “radikāļi” un “antisemīti” ;
2) Nekad netiek dots neviens konkrēts piemērs, neviena konkrēta ziņa, tikai TUKŠI un NEARGUMENTĒTI apgalvojumi ;
3) Vienlaicīgi tiekam baidīti ar uzstādījumu, ka mūs, redz, – “nesapratīs” šur, tur, itnekur .

Jājautā – kuri šajā gadījumā ir bīstamāki – nomelnotie vai varbūt paši APMELOTĀJI ?

P.S. dažs labs laikam joprojām uzskata, ka tauta ir “apjājama”

+33
-8
Atbildēt

6

    ilmisimo > AUTOEXEC.BAT 25.10.2010. 16.43

    Ino … Nuja, jāpiekrīt – “… dažus var muļķot visu laiku …” :))
    ————————————————————————
    It sevišķi ja akciju veic pirmdienās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > AUTOEXEC.BAT 25.10.2010. 09.57

    Nekas tāds nenotiks.
    Pāris simti politizētie vārās pa internetu, pārējie risina savas problēmas.
    Uz ielām var gadīties, ka izies, ka atkal atstās neskartu valsts aparātu un ierēdniecību, ļaujot tam dzīvot tikpat trekni, vistreknāk visā ES attiecībā uz IKP, bet, nogriezīs kādiem skolotājiem vai vēl pacels maksu medicīnai, un arī maz ticami.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > AUTOEXEC.BAT 25.10.2010. 13.36

    Palasot Tavus(Džeri) komentārus šeit, liekas, ka nekad neesi strādājis valsts pārvaldē. Piemēram VM ieredņi saņem nožēlojamu algu. ja nu vienīgi RAPLM un FM ir labas algas! Tas pats VID saņem vienkārši nožēlojamas algas, vismaz provincē, bet kādas prasības, lai tik valsts saņemtu nodokļus!
    Interesanti gan, ka skolotāji par 21 darba (45 min) st(likme) saņem mazu algu, jo viņiem vēl piemaksas par gatavošanos stundām utt!
    Savulaik strādājot VID , biju šokā, kad redzēju kādas algas faktiski saņem skolotāji, jo katrs vismaz pa četrām! Tā kā nevajag te stāstīt blēņas. Manuprāt arī policisti saņem mazu algu un daudzi jaunie policisti brauc prom strādāt uz ārzemēm! Tā kā neblefo!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > AUTOEXEC.BAT 25.10.2010. 10.35

    Ino … Nuja, jāpiekrīt – “… dažus var muļķot visu laiku …” :))

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    elinaliepina > AUTOEXEC.BAT 25.10.2010. 09.50

    Likteņa ironija būs, ja “Vienotība” izdarīs to, kas neizdevās TP – izdzīs cilvēkus ielās. Ja turpinās līdzšinējo čakarēšanu, visai reāli, ka tā notiks.

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > AUTOEXEC.BAT 25.10.2010. 09.54

    Arts. Vai tad nav? Par to var pārliecināties pat šajā portālā…

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

Pauls Puķītis 25.10.2010. 10.26

Nu jau Pabriks sāk pārkāpt sarkano līniju. Ja vēl varēja saprast kvēlās runas par Abrenes uzdāvināšanu , būdams ĀM un Kalvīša skolnieks, tad tagad tas vairs nav saprotams. Tā runā, itkā būtu atkal jau ĀM. Visu izšķirs “slāpes” un balsojums 2. novembrī. Kā būs lemts , tā būs būt.

Lācis, Bērziņš, Cilinskis, Rasnačs, ir bijuši jau pozīcijās.

+27
-4
Atbildēt

4

    astra_ozo > Pauls Puķītis 25.10.2010. 11.54

    Jau aizvakar rakstīju,ka Pabriks ir no tiem politiķiem, kas uzskata, ka Saeimas Deklarācijas, kas turklāt pieņemtas ar milzīgu vairākumu, nav jāpilda. Droši vien, ka pats Pabriks un viņa kompaška 2006. gadā balsoja par Deklarāciju, kas nosoda totalitārismu, un prasa MK noslēgt līgumu par kolonistu repatriāciju.Bet tagad partiju, kas aicina šo Deklarāciju pildīt, nevēlas pat ņemt valdībā. Varbūt tāpēc mūs neviens nesaprot, ka ārpolitiku vada šādi cilvēki, kas baidās no savas tautas un melo, nevis aizstāv mūsu intereses.
    *
    Ēlerte arī pirms vēlēšanām vaimanāja par PSRS koloniālās politikas sekām, par traģisko Latvijas pārkrievošanu. Padomāju – nu beidzot ir saņemušies un kaut ko darīs… :) un es jau gandrīz noticēju.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > Pauls Puķītis 25.10.2010. 12.30

    dudū

    njā, tad jāsūta pie Saeimas medmāsiņas un izziņu kā bildi lai iekopē… pietiek.com

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    hinanska > Pauls Puķītis 25.10.2010. 12.05

    Markoni.
    Nu jau Pabriks sāk pārkāpt sarkano līniju.
    ————
    Varbūt Pabriks daltoniķis?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Pauls Puķītis 25.10.2010. 10.29

    markoni. Lācis, Bērziņš, Cilinskis, Rasnačs, ir bijuši jau pozīcijās.
    __________________
    Lūk, tas IR arguments! Tā ir puse no ievēlētajiem VL deputātiem.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu