FM: Bendrātei Lemberga dotā nauda bija jādeklarē • IR.lv

FM: Bendrātei Lemberga dotā nauda bija jādeklarē

41
Rūta Kalmuka, F64

''Kurzemes Radio'' par Ventspils mēra interešu pārstāvēšanu neesot zinājuši

Saeimas ''Jaunā laika'' deputātes Silvas Bendrātes no Ventspils mēra Aivara Lemberga ''Kurzemes Radio'' daļu iegādei saņemtā summa 2250 pārsniedza 20 minimālās algas, tāpēc tā pēc likuma bija jānorāda amatpersonas deklarācijā, atsaucoties uz Finanšu ministrijas sniegto informāciju, svētdien vēsta TV3 raidījums ''Nekā personīga'' (NP).

Bendrāte iepriekš Ir.lv apstiprināja, ka nav norādījusi šo summu kā parādsaistības savās amatpersonas deklarācijās, jo darījums noticis 1997.gadā un vairs neesot spēkā. Tomēr nekādu dokumentu, kas apliecinātu it kā mutisko vienošanos par Lemberga un Bendrātes trasta līguma, kas paredzēja Ventspils mēra interešu pārstāvību ''Kurzemes Radio'', saistību izbeigšanos, deputātei neesot.

Bendrāte par vienošanos ar Lembergu nav informējusi arī partiju ''Jaunais laiks'', kad 2002.gadā, stājusies tajā, jo ''nekādas aktivitātes nenotika''. NP gan izpētījis, ka saistības bijušas spēkā, jo pēc Uzņēmumu reģistra datiem Bendrāte 92,42% Lemberga uzticēto radio akciju pārdeva tikai 2005.gadā.

''Kurzemes Radio'' redakcijā noliedz, ka medijs jebkad būtu darbojies kā Lemberga rupors. Daļu turētājas deputātes saistība ar Ventspils mēru Kurzemes radio valdes priekšsēdētājai un Dacei Jamontei un viņas kolēģiem bijis pārsteigums.

Savukārt vairāki Kurzemes vēlētāji ''Nekā personīga'' atzinuši – ja būtu zinājuši par Bendrātes un Lemberga līgumu, būtu svītrojuši kandidāti no ''Vienotības'' vēlēšanu zīmes.

Komentāri (41)

Agnese Lûse 24.10.2010. 21.26

Es nudien nebrīnīšos ja S.Bendrāte(JL) “es nekad neaizmirsīšu Lembergu” balsoja pret Maizīša atkārtotu ievēlēšanu…!

+11
-1
Atbildēt

0

Edzs 24.10.2010. 22.03

JL un Vienotibas ierindas biedri un vadoshie biedri – nu parlasiet velreiz bet shoreiz uzmanigi Nellijas Ločmeles rakstu IR “Spļāviens akā (“Vienotība” deldē savu vienīgo kapitālu – sabiedrības uzticēšanos)”.
Nellija Ločmele: “…kāpēc, vērtējot tagad gaismā nākušo darījumu, politiķe un viņas partija cenšas publikai uztiept tos ļurbīgos ētikas standartus..(..)..kuru aizmēšana bija “Jaunā laika” izveides vadmotīvs un kuri ir pilnīgā pretrunā ar partijas godīguma, atklātības un atbildības principiem?…”

pashi jau nejutiet cik jocigi dazhreiz izskataties, nu varbut ieklausieties ko no malas saka jums labu veloshie. skaistakie, gudrakie un pareizakie – izdariet vismaz tagad to ko jums lai sliktu galu nenjemtu vajadzeja darit jau pirms nedeljas.
Wenn es dem Esel zu wohl ist, geht er aufs Eis tanzen.

+8
-1
Atbildēt

3

    Pauls Puķītis > Edzs 24.10.2010. 23.06

    Es nekad neaizmirsīšu, ko Lembergs manā labā darījis
    ——–

    Ino, bet vispār šajā frāze ir liela jēga ielikta…reti kurš tā rīkotos…Silvai bonuss no manis, ja kas…
    /neiebilsti?/

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Agnese Lûse > Edzs 24.10.2010. 23.27

    Nu paldies par pilno tekstu :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Edzs 24.10.2010. 22.25

    Es nekad neaizmirsīšu, ko Lembergs manā labā darījis:)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 24.10.2010. 21.40

… neviens stipendiaats taču liidz šim nav deklareejis no smagajos noziegumos apsuudzeetaa Lembja sņemtaas stipendijas!!!

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu