Lejiņš: LSDSP valdes lēmums man nav saistošs • IR.lv

Lejiņš: LSDSP valdes lēmums man nav saistošs

15
Atis Lejiņš ("Vienotība"). Autore - Evija Trifanova, LETA

Vienlaikus deputāts ir pārliecināts, ka pats sociāldemokrātu rindas nepametīs

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valdes lēmums par to, kā sociāldemokrātam Atim Lejiņam jābalso 10.Saeimā, viņam neesot saistošs, vēsta aģentūra LETA.

"Esmu ievēlēts Saeimā, un tur būs mana galvenā darba vieta," teica Lejiņš. "Ko viņi iedomājas! LSDSP vadība priekšvēlēšanu laikā strādāja pret mani, bet tagad sacerējuši man kaut kādas prasības," pukojās politiķis. Jāpiebilst, ka 10.Saeimā Lejiņš ievēlēts no apvienības "Vienotība" saraksta.

Viņš apliecināja, ka pats no LSDSP neizstāsies, turklāt ar interesi gaidot LSDSP kongresu nākamā gada janvārī, kas noteikšot partijas turpmāko darbību. Atšķirībā no iepriekšējā kongresa, kad Lejiņš piedāvāja savu kandidatūru LSDP priekšsēdētāja amatam, nākamajā kongresā viņš to nedarīšot.

Jau ziņots, ka Lejiņš īsi pēc vēlēšanām paziņoja – kaut ievēlēts no “Vienotības” saraksta, sirdī paliek sociāldemokrāts un arī no partijas nav izstājies. Vēlāk LSDSP valde pauda atbalstu Lejiņam, pieņemot vairākus lēmumus par Lejiņa turpmāko darbību Saeimā. Valde arī nolēma no deputāta prasīt konsekventu rīcību, ievērojot sociāldemokrātu pamatvērtības, kā arī nepakļauties "Vienotības" frakcijas politiskajam spiedienam balsojumos.

Komentāri (15)

Agnese Lûse 22.10.2010. 23.37

LSDSP valdes lēmums tiešam nav saistošs ,vismaz no morāles viedokļa.Jo gan es un domāju daudzi citi par Lejiņu balsojot domāja kā par Vienotības pārstāvi !
Es ļoti ticu ka Lejiņš nebūs LSDSP dzeguzes ola Vienotības ligdziņā :))
Uzskatu Lejiņu par ļoti profesionālu cilvēku,ceru ka ārlietu ministrija spēs novērtēt to :)
Lai Lejiņam veicas !!!

+9
-2
Atbildēt

0

mxblack 23.10.2010. 09.28

Vai tad šeit vispār ir LSDSP? Kāpēc tā uz skatuves parādās tikai uz vēlēšanām, bet pārējā laikā izliekas par politisku līķi? Kopā ar mūsu bezjēdzīgo Arodbiedrību tās ļoti lielā mērā ir vainojamas pie grandiozās nabadzības valstī un pie vājās ražošanas attīstības, kā arī pie masveida cilvēku izceļošanas no valsts. LSDSP un Arodbiedrības ir cīņas ierocis vienkāršās tautas rokās par labu un sabalansētu dzīvi, par iespējām ne tikai strādāt, bet arī ko nopelnīt. Te nav nedz darb, nedz izpeļņas, toties atrašanās šo organizāciju spicē vienam otram nodrošina elegantu dzīvi bez rūpēm. To tiem nodrošina tie, kuriem šīs organizācijas ir kā dadzis acī.

+4
0
Atbildēt

0

Ritums Kaibe 23.10.2010. 07.52

Manuprāt, šeit izpaužas tas pats tālredzības trūkums, kas partijai bija pie vainas arī vēlēšanu neveiksmē. Būtu lieliski, ja LSDSP šādā situācijā nevis izsludinātu kaudzi prasību, kas turklāt pasniegta pārsvarā populistisku lozungu veidā, bet gan nāktu ar konkrētu piedāvājumu, kurā uzskaitītu, ko pati ir gatava darīt, palīdzot savam pārstāvim Saeimas darbā, piemēram, izstrādājot likumprojektus, kvalitatīvus priekšlikumus valsts budžetam, dažādus ekonomisko piedāvājumu pamatojumus u.c. Šobrīd izskatās tā, ka Atim Lejiņam stingri kontrolētos apstākļos jākļūst par gaismas bruņinieku, kurš ievilks LSDSP atkal saulitē – bet normāla situācija būtu, ja Atis Lejiņš šajā shēmā būtu tikai niecīgs zobratiņš, tikko pamanāms tilts, kas nodrošina LSDSP kvalitatīvo ideju nonākšanu Saeimas sienās.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu